Nincs robbanás, nincs lámpavas Szögesdrót van - Orbán Viktornak lett egy országa

    Nincs robbanás, nincs lámpavas Szögesdrót van – Orbán Viktornak lett egy országa

Ez az ország élhetetlen lett. Nem jó itt lenni.

Még csak nem is elviselhető, amivé néhány év leforgása alatt lett. Amit mi politikának hiszünk, az tudatos üzleti terv. Amit mi kormánynak hiszünk, az jól kiépített hálózat. Egy nagy terv résztvevői vagyunk akár dalolva, akár üvöltve. Akár rémülten látva a közeledő szakadékot, akár csukott szemmel üdvözítve a nyájat vezető főkolompost. Mindegy, mert megyünk mindannyian.

Egy emberöltővel ezelőtt valaki közülünk eldöntötte, hogy megcsinálja élete nagy üzletét. Sikerült neki. Mert ami most ebben az országban zajlik, az nem több, nem kevesebb, mint egy üzleti vállalkozás. Akkor is, ha nem a saját nevén futnak az üzletei, ha strómanok osztják vissza az őrületes pénzeket.

Ha működne az ügyészség, ha működne titkosszolgálat, elhárítás, rendőrség, akkor ez nem fordulhatna elő. De nálunk

nem az országnak van egy miniszterelnöke,

hanem Orbán Viktornak lett egy országa.

Orbán Viktornak van hadserege, neki van rendőrsége és Pintér Sándora, van ügyészsége és Polt Pétere, van korlátlan pénzesládája és Matolcsy Györgye, van zsarolási potenciálja és TEK-e. Minden és mindenki hozzá kapcsolódik, hozzá hűséges, neki szolgál. Ez van.
Hamarosan nem lesz egyetlen média, hamarosan nem lesz újságíró, sem civil, aki ki tudná és ki merné mondani az igazságot. Hamarosan vége van. Csend lesz.
Csodálkozunk, hogy miért is nem halad az ország, miért érezzük egyre pocsékabbul, egyre kiszolgáltatottabb helyzetben magunkat. Pedig nincs min csodálkozni. Minden eltervezett, minden centire ki van számolva.

Talán nem az első, de a jövőt tekintve a legfontosabb eleme az országbiznisznek a média megszerzése volt. Ezt az ellenzéki pártok ölbe tett kézzel nézték és tűrték.

Az elsöprő médiafölény birtokában már nem volt túl nehéz megnyerni a választásokat.Többséggel, mert addigra az emberek fele végletesen megundorodott a politikától, más része kiábrándult a baloldali pártokból, azok nagy része pedig, akik elmentek szavazni, változást akartak. Lett is változás. Szarból iszonyúan szar lett.

Orbán Viktor első dolga volt bebetonozni a hatalmát, a választási törvénytől kezdve az Alkotmányig mindent újra és újra átírtak azért, hogy kizárólag Orbánt szolgálják, az ő akaratának megfelelően. Lecserélték az alkotmánybírákat saját katonákra. Elfoglalták az önkormányzatokat, az oktatást. A felsőoktatás, ahonnan kikerülhettek volna tisztán gondolkodó, széles látókörű, vitakész emberek, mára szinte elérhetetlenné vált és egyre inkább elérhetetlen lesz a szegényebb rétegek számára. A cél az, hogy gazdag csak az lehessen, aki eléggé hűséges Orbán Viktorhoz. 

A közpénzből fizetett orbánmédia ingyen ömlik minden háztartásba.

Sok helyen más csatorna nem elérhető, vagy nem tudják a családok megfizetni. Marad a sűrűn hömpölygő hazugság a száguldó gazdaságról, a percről percre jobban teljesítő országról, a sikereinkre irigy idegenekről. Az országot mindenhonnan támadó ellenségről, a heroikusan küzdő, népét védelmező Nagyvezérről, aki ott van mindenhol, harcol, küzd……, de eljön hogy már,

Semmi nem lesz, csak egy rozsdás kerítéssel körbetekert tragédia, egy szörnyű mementó Európa kellős közepén.

Mindezt már 2015-ben előre látták.

 

forrás

error: Content is protected !!