A kormányfő az időseknek azt üzente: február elején akár a teljes 13. havi juttatást is megkaphatják, de ezt azért még ne vegyék készpénznek.

 

– Nyolcvanezer forint nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ezt  mindenkinek ki tudjuk fizetni, még azoknak is akik kevesebbre lennének jogosultak. Sőt lesznek, akik százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak majd az infláció miatti korrekcióval – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


– Elszánt vagyok, hogy a 13. havi nyugdíjat is teljes egészében megkaphassák az idősek. Kétheti plusz nyugdíjat mindenképpen vissza tudunk adni 2022 elején, ha nem hibázzuk el a következő három hónapot, de van esély arra, hogy valamikor február elején a teljes 13. havit is kifizessük. Ezt azért ne vegyék készpénznek, de én harcolni fogok érte
– ígérte meg a miniszterelnök.

Dobrev Klára tényleg őszinte tisztelettel beszélt a nyugdíjasokhoz. Erről a nyugdíjasok fele talán sosem halott, – hallgasd meg Dobrev üzenetét>>>

Orbán Viktor szerint  a saját személyes 2010-es ígéreteit már mind teljesítette, a munkahelyteremtésektől kezdve a családtámogatásokig, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok intézkedéseinek visszafordításáig, és most az idősek világnapján a nyugdíjasoknak is segíteni lehet. Beszélt az ugyancsak több mint 5,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötött adóvisszatérítésről is, kiemelve:

– Összességében 1,9 millió gyermeket nevelő ember visszakapja a tervek szerint szintén jövő február közepéig azt az adót, amit befizetett 2021-ben. Ezen dolgozik az adóhivatal.
Orbán Viktor 15 éves gázszállítási szerződés lényegét úgy jellemezte: „Gáz van.”
Mint fogalmazott, a gáz ára az egekben van, Nyugat-Európában pedig jelentős nehézségek vannak. /nálunk nincs:)/ Mivel a gázt Európa leginkább az oroszoktól kapja, és mivel „ideológiai frázisokkal nem lehet begyújtani a kályhába”, mi megegyeztünk 15 évre, valamivel olcsóbban, mint eddig.
Az oroszokkal kötött megállapodás miatt háborgó ukránoknak is üzent, hangsúlyozva, mi nem vehetjük figyelembe az ő érdekeiket, s a gáz onnan jön hozzánk, ahonnan biztonságos: délről, Szerbiából. Az ellenzékre sok szót nem vesztegetett a miniszterelnök, de egy félmondattal „a rezsicsökkentés visszacsinálásával, a Gyurcsány-Bajnai-kormány visszatértével fenyegetett”. Az igazság! itt található!>>> Vigyázz a sokszor ismételt hazugságot igazságnak tekintjük előbb vagy utóbb.
Ugyanakkor „megnyugtatta” a közvéleményt, hogy nem kell félni, mert csütörtökön Hajmáskéren, a hadgyakorlattal egybekötött kihelyezett kormányülésen a magyar honvédség jelentős fejlesztéséről döntöttek.
Ugyan panaszkodott amiatt, hogy a „veszélyek korát éljük, például a migráció, a világpolitikai bizonytalanságok” miatt, de megjegyezte: “Az oltás működik, Magyarország működik.” //Ez mondjuk a kormány reklám, tehát igaz!