rákos, egoista, önzővilág


Társadalom a rák szintjén. A kapitalista rendszer, mint tudjuk kifejezetten egyéni /én központú/ gazdasági vállalatok, vállalkozások szövevényes rendszere, amely a maximális profit, pénz, vagyon centrikusságra törekvésében mutatkozik meg. Itt hozzá teszem azonnal, hogy nem a jó életkörülmények ellen vagyok, de amikor az ük-ük-ükunoka is királyi módon megélhet azért már vitatható. Bill Gatesre is rászóltak, amikor már azt látták, hogy gyakorlatilag a világot megtudja vásárolni. Egy átlagos amerikai sztár is, egy szigetet bármikor. De ma már nem felső tízezernél van jelen a maximalista pénzcentrikusság, hanem világ jelenség.

Ezt az önző, egoista magatartást tapasztalhatjuk a rák esetében is. A rák állandóan jelen van az emberi szervezetben, mint ahogy az önzésünk is genetikailag kódolva bennünk van születésünk pillanatától kivétel nélkül mindenkiben. Tehát nem maga az önzés a probléma, hanem az önzésnek egy olyan extrém, szélsőséges formája, amely akár mások totális, teljes tönkre tétele, leigázása árán is mindent kizárólag csak saját magának akar megszerezni.
Függetlenül attól, hogy erre szüksége van, vagy nincs.
Ez a fatális önzés sarkallja arra, hogy a piacon Ő legyen a legerősebb, a legnagyobb a konkurencia ellenében. Az immunrendszer próbálja felvenni a harcot a törtető káros rák sejtekkel szemben /mint a konkurencia/. Az immunrendszert itt, mint a szervezet közösségi rendszerét ismerhetjük fel, amely a teljes rendszer /szervezet/ védelmében veszi fel a küzdelmet. De mint ahogy látható az immunrendszer is sok esetben nem tud ellenállni különböző okok miatt a rákos sejtek előre törésének, úgy az Önző embert, vad kapitalista vállalkozást, sem lehet megállítani. Mert gátlástalanok, mert tisztességtelen eszközökkel, módszerekkel, dolgoznak, zsarolnak, megfenyegetnek, megfélemlítenek…. stb.
Összegezve rövidzárlat ált be a morális önkontrollban. Képes addig elmenni ez a globalista világ, hogy akár a szó legszorosabb értelmében mindenen átgázolva önmagát is tönkre téve, sőt élete árán is megszerezze, ismét csak azt tudom mondani a szó legszorosabb értelmében az egész világot.
És mi történik ekkor, amikor a világ már az övé?????? társadalom rákos, egoista emberek, önző-világ
társadalom rákos, egoista emberek, önző-világ

Önmagát pusztítja el mint a rákos sejt. Bár tudja ez a győzelem egyúttal a végzete is, de az ősi mindent átható önző erő, a hatalom iránti mérhetetlen vágy, még ezen is túltesz. Dögöljek bele, de enyém, ha csak egy pillanatra is az egész világ,- mondja Ő. És a világ belefog dögleni az biztos, de egy pillanat múlva Ő is megsemmisül saját műve által. Mint a rákos sejtnél, ahogy az élő szervezet elhal a következő pillanatban megélheti saját halálát is.
Ez a globalista, vadkapitalista modell végkifejlete. Ez biztos.

A kérdés legfeljebb ennek bekövetkezési ideje, amely attól függ, hogy mekkora, és milyen elszánt az ellenható erő.
Elindult egy pozitív folyamat, csak ezzel az a probléma, hogy aki fölismerte fenti egyéni, társadalmi és a világ problémái egyaránt maximálisan összefüggnek.
Ők is csak egy pillanatra gondolkodnak el ezeken a problémákon és hamarosan a feledésbe merül.
Ezáltal győz a gonosz vagyis az emberi gyarlóság és lesz világ vége.

Akik igyekeztek jót tenni, tudatosítani embertársaikat, -mert sok ilyen van, de nem elég- nyilván meg lesz a jutalmuk, de már egy másik dimenzióban.
Ezeknek az embereknek a munkái, ahogy Én látom
-fogják rám, hogy pesszimista vagyok-, bár csak a tényekből következtetek-
elveszik, mert a mai ember távolabb került a helyes értékrendtől, mint valaha volt a történelmében.

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!