Kimenti a kormány a közvagyont, ami biztosítja számára bárki veszi át a kormányzást szegény marad, mint a templom egere, – és semmit nem tehet törvényes keretek között.


Az elmúlt egy évben az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. több száz milliárd forintnyi vagyonát adta át fideszes káderekkel kitömött alapítványoknak. Kedden tárgyalja az országgyűlés gazdasági bizottság az állami vagyon ügyeket, –

az állami vagyon értéke 10 380 milliárd forint volt,  

Mager Andrea tárca nélküli minisztertől kiderül, hogy az állam befektetett pénzügyi eszközei 1200 milliárd forintról 737 milliárdra olvadtak 2019-ben.
A vagyoncsökkenés oka nem más, mint a Maecenas Alapítvány és a Corvinus Egyetemnek juttatott ingyenes vagyonátadás.
Ezzel az akcióval több száz milliárdnyi Mol és Richter részvény IS kikerült az állami szervek fennhatósága alól.

Könyvvitelileg ügyeskedéssel megoldották, így a mérlegben nem olyan látványos a vagyonvesztés, mint valójában. Ugyanis azzal, hogy a kormány elajándékozta a Mol és a Richter részvényeket, gyakorlatilag a tulajdonjogról és annak osztalékiról is lemondott.


Fenti ügyletek óta további számottevő vagyonvesztést szenvedett el a magyar állam.
2020-ban folytatódott az állami ajándékozás különféle alapítványoknak, kuratóriumaikban többségben a Fidesz delegáltjai vannak, így a jövőben az állami vagyonnal kapcsolatos döntésekbe sem a parlament, sem a kormány nem tud beleszólni, hanem azokról a vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban döntenek.

Az osztalékról is lemondtak a Mol és a Richter állami részvényeinek elajándékozásával a vagyonkezelő gyakorlatilag elbúcsúzhat attól is, hogy e társaságoktól osztalékbevételre tegyen szert.

Ne feledjük minden állami vagyonvesztéssel a Fidesz érdekeltségek kőkeményen és arányosan gazdagodnak, így ezzel gyakorlatilag a kormányvesztés után is,

                                                                   Orbán marad az állam az államban –

 

Ez már így is sok,  de a teljes cikk itt van>

error: Content is protected !!