Orbán a járvány és a migránsok mellett ma már csak Gyurcsánytól fél

Orbán a járvány és a migránsok mellett ma már csak Gyurcsánytól fél

A kormányfő debreceni beszéde nyomán a fideszes parlamenti képviselők csak nevettek Karácsony Gergelyen.

Orbán Viktor szerint három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, idézve a miniszterelnöknek a beszédét a parlamenti Fidesz–KDNP-frakció kihelyezett debreceni üléséről. A kormányhoz közel álló lap információi szerint Orbán Viktor „nem fogta vissza magát”, és az egyik legszenvedélyesebb előadását tartotta meg.

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben apokaliptikus képet vázolt:

„Az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válság volt, nemcsak egészségügyi, de gazdasági is, mely súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat. Egyszerre volt tehát egészségügyi, gazdasági és szociális válság.”

Ugyanakkor a kormányfő nem szűkölködött a dicsérő szavakkal, amikor lényegében győzelmet hirdetett:
„Magyarország ezt a tripla válságot európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte, szerinte megnyertük az európai oltási versenyt, Európában Magyarországot tekinti a legjobban átoltott országnak. (…) Az országot egy-másfél hónappal korábban tudtuk újraindítani más európai országokhoz képest, ez a gazdasági növekedésben minimum egyszázalékos többletet jelent.”
Magyar Nemzet cikkéből az is kiderült, hogy Orbán Viktor a kormánypárti képviselők előtt megismételte a korábban már beharangozott választási ígéreteit a 200 ezer forintos minimálbértől kezdve a gyermekes családoknak visszajáró személyi jövedelemadóig.

A legfontosabb azonban mégsem ez volt, hanem egy ember, aki a miniszterelnök szerint a legveszélyesebb az országra, nem más, mint Gyurcsány Ferenc, aki ellen Orbán „harcra szólította” társait, akikbe szinte beleégette:

„Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!

A kormányfő szerint ha Gyurcsány Ferenc visszatér, „a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit, a Fidesznek ezt kell megakadályoznia”.

„Karácsonynak nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel. (…) Budapest főpolgármestere, csak egy epizódszereplő a Gyurcsány-show-ban”

– fogalmazott Orbán Viktor, akinek szavai nagy derültséget váltottak ki a fideszes hallgatóságból.

error: Content is protected !!