alaptörvénybe írják magyar kormányt nem szabad kritizálni Európának kuss

alaptörvénybe írják magyar kormányt nem szabad kritizálni Európának kuss

Az Orbán-kormány kormányhatározatot fércelt össze arról, hogy kikérik maguknak a melegellenes törvényt érő uniós kritikákat. Amit egyrészt onnan lehet tudni, hogy az Igazságügy (cím: A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos!) Európának kuss tudatta a fideszes állami hírügynökséggel, másrészt az igazságügyi tárca vezetője a biztonság kedvéért a közösségi oldalán is elpanaszolta az erre vonatkozó feldúltságát.

Az IM úgy véli: számos európai uniós tagállam kormányfője, valamint uniós tisztségviselő tett az elmúlt hetekben olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket a magyar Országgyűlés által elfogadott homofób/transzfób gyermekvédelmi törvény kapcsán, amellyel átléptek egy vörös vonalat. A közlemény szerint ez a helyzet:

• A Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai és hatalmi támadásokkal szemben hazánknak minden rendelkezésre álló európai jogi eszköz alkalmazásával meg kell védenie magát.

• Elfogadhatatlan, hogy egyes bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják fel az európai uniós jogot.

• A mindannyiunk számára fontos közös európai értékekre és alapvető jogokra nem lehet ugyanis egy olyan étlapként tekinteni, amelyből az európai ideológiai fősodor képviselői önkényesen válogatnak, hogy mi az, ami a szívüknek kedves, és mi az, amire fittyet hánynak. Az őshonos nemzeti kisebbséghez tartozók egyéni és közösségi jogainak védelme, az uniós tagországok nemzeti és alkotmányos szuverenitásának, önállóságának maradéktalan elismerése, a közösségek önrendelkezéséhez való joga és a gyermekvédelem értéke nem szabadon választható, hanem mindenkire nézve irányadó európai jog és érték!

• Mi, közép-európaiak ismerjük jól, milyen az, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket. A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket.

• A kormány éppen ezért határozatban hívja fel az igazságügyi minisztert, hogy a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvény szabályozási tartalmáról és jogalkotói céljairól az európai politikai élet szereplőit maradéktalanul tájékoztassa. Szintén az igazságügyi minisztert kéri fel a kormány arra, hogy a kormány gyermekvédelmi politikájáról és az e körben tett intézkedésekről, továbbá a kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontját – a kormány nevében és teljes körű felhatalmazásával – az európai uniós és tagállami szervekkel és tisztségviselőkkel megismertesse. (via MTI)

Varga Judit piros felkiáltójelekkel és egyéb virtuális motívumokkal telepakolt Facebook-posztja ennek a sajátos kormányzati lépésnek a kiegészítése, az alábbi hergelő nyelvi fordulatokkal:

– meg kell állítani, – itt az idő,  – eddig és ne tovább, – elég volt, – öntsünk tiszta vizet a pohárba,
– összehangolt lejárató kampány, – rágalmak és álhírek.

Ebből mondjuk pont nem derül ki egyetlen konkrétum sem, mint ahogy változatlanul nem igaz, hogy Magyarországot támadás érte volna, kizárólag az Orbán-kormányt érte bírálat, de ezen lendüljünk túl.

Vicces is lehetne, de nem vicces.
Az, hogy kormányhatározatnak neveznek egy kikérjük magunknak típusú nettó politikai nyilatkozatot, az szerintem nem vicces, hiszen innen már tényleg csak egy lépés, hogy a soros alkotmánymódosítás tárgyát képezze, hogy

a mindenkori Orbán-kormány bírálhatatlan, mindenkinek kuss legyen.

Ami azért problémás, mert ennek nyomán javaslat születhet arról, hogy az emberi jogokat megsértő Orbán-kormány miatt uniós forrásokat tartsanak vissza.

Amit nem csak az udvartartás, de az ország is megszív. Ha valaki nem értené, hogy Orbán európai polgároknak címzett fizetett hirdetésében miért agitál és uszít az Európai Parlament ellen, hát például ezért. Mert a demokrácia már csak ilyen: ha nem a Fidesz akarata érvényesül valahol, akkor az nem demokrácia.

Ez így, ahogy van, szégyenletes, és minél inkább vergődnek, prüszkölnek és kikérik maguknak, annál szégyenletesebb lesz.

Tehát a moslékszivárványkoalíció Gyurcsánnyal összefogott jobbikos fele a HIVATKOZÁSI ALAP arra, hogy ez a törvény rendben van. Vagyis a Jobbik szavazata miatt lett demokratikus az egész. Az árulók miatt, akik rohadjanak is meg, mert összebútoroztak Gyurcsánnyal.

És holnap még melegebb lesz.

error: Content is protected !!