Orbán nagymértékben fenyegeti EU továbblépését Európa szuper-államot építő aggasztó nem véletlen

Orbán nagymértékben fenyegeti EU továbblépését Európa szuper-államot építő aggasztó nem véletlen

Az EU Európai Parlament osztrák néppárti alelnöke szerint Orbán Viktor nagymértékben fenyegeti az EU továbblépését, egyre messzebbre kerül a közös értékektől. Karas rámutatott: ha bármely más kormányfő állítaná fizetett reklámban, hogy Brüsszel szuperállamot épít, ám vannak, akik megálljt parancsolnak a törekvésnek, nos, az illető megnézhetné magát, akkora lenne a botrányt.

Ám Orbán esetében elkönyvelik, hogy a hirdetések csupán újabb állomást jelentenek a provokációk, hamis beállítások és szándékos megosztási kísérletek hosszú sorában. Persze nagyon is tudatos, hogy pont most szánta el magát a hadjáratra, hiszen az új jogállami mechanizmust már kétharmaddal is el lehet rendelni, nem kell hozzá teljes egyetértés.

Ugyanakkor tény, hogy az új szankciós rendszert mindkét oldal kifogásolja. Az egyik azt hangoztatja, hogy az beavatkozást jelent a belügyekbe. A másik szerint Brüsszel már megint túl óvatos, miközben gyorsan és határozottan kellene cselekednie az olyanokkal szemben, akik miatt veszélybe kerül a szervezet jövője.

A homofób jogszabály, valamint a hirdetési kampány mutatja, hogy Orbán nem kér az alapelvekből, ellentétes irányt választott, mint a kontinens.
Ám helyre kell tenni, minden lehetséges eszközzel. Mert nem lehet elfogadni, hogy profitál az uniós támogatásokból, ugyanakkor átgázol a közös normákon.
Viszont – mutat rá Karas – Magyarországnak fenn kell tartania uniós tagságát, mivel nem azonos a kormányfővel.

Ezzel szemben a miniszterelnök mind inkább gátló tényező a jövőképes, demokratikus és
szociális Európa szemszögéből. – írta Die Presse

error: Content is protected !!