A spanyol pártelnök elkötelezett híve a magyar kormányfőnek.

Magyarországra látogatott Santiago Abascal. A spanyol VOX párt elnökét, parlamenti képviselőt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Karmelita kolostorban fogadta – tudatta az állami hírügynökséggel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az egyeztetésen részt vett Novák Katalin miniszter, a Fidesz alelnöke is. A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol radikális párt elnöke és vendéglátói egyetértettek abban, hogy az Európa jövőjéről nemrég elkezdett vitából nem hiányozhat a nemzetek szabadságát, hagyományait felvállaló pártok hangja,mert sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek. Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége – tették hozzá.

A szocialisták győztek, a néppárt hatalmasat bukott és megjelent a szélsőjobb. Nincs kizárva, hogy új választás jön.

A spanyol VOX-vezér – aki korábban maga is az Európai Néppárt politikusa volt – elkötelezett híve Orbán Viktornak. Santiago Abascal néhány éve a Magyar Hírlapnak azt mondta, a spanyolok jelentős része pontosan azt gondolja a nemzeti egységről, az EU-ról, a kereszténységről, az iszlám megfékezéséről, mint a magyar kormányfő. Szerinte Orbán Viktor

egyre inkább az új Európa vezetőjeként tekinthető.

Santiago Abascal az illegális bevándorlásért, a gender ideológia terjesztéséért Soros Györgyöt okolta, az általa pénzelt civil szervezetek tevékenységét pedig korlátozná, „pontosan úgy, ahogy Orbán Viktor teszi”.

VOX-vezér: Orbán lehet az új Európa vezetője

A spanyol Santiago Abascal ugyanazt mondja és tenné, mint a magyar kormányfő.
error: Content is protected !!