Orbán Viktornak üzent

Molnár Péter lett az Európa-bajnok

MOLNÁR PÉTER II Országos Slam poetry-1 helyezett europiai bajnok győztes.

MOLNÁR PÉTER II Országos Slam poetry-1 helyezett europiai bajnok győztes.

Az egykori Fidesz-alapító slammer Molnár Péter nyerte a Budapesten rendezett Slam Poetry/előadó költészeti verseny, Európa-bajnokságot. A versenyen 21 ország versenyzői vettek
részt, magyar bajnoka még sosem volt az évente megrendezett Európa-bajnokságnak.
Eközben a következő üzenet hangzott el.


MOLNÁR PÉTER II Országos Slam poetry-1 helyezett europiai bajnok győztes.

MOLNÁR PÉTER II Országos Slam poetry-1 helyezett europiai bajnok győztes.

 

Az Európa-bajnokság és a hozzá kapcsolódó rendezvények négy napon át zajlottak, amelyeken workshopot tartott többek között Marc Kelly Smith, a slam poetry atyja is. Az Európa-bajnokság és a hozzá kapcsolódó rendezvények négy napon át zajlottak, amelyeken workshopot tartott többek között Marc Kelly Smith, a slam poetry atyja is.


Molnár Péter a péntek esti döntőn, a Trafóban első szövegével Orbán Viktornak üzent.

Viktor, ismered azt az embert, akinek túl sok hatalma lett?
Tudsz vele beszélni?
Le tudod győzni?
Ha te vagy a legerősebb, akkor le tudod győzni önmagadat is!”
Molnár Péter egykori Fidesz alapító


Tovább:

„Viktor, rég láttalak, te miniszterelnök vagy, én slam poetry bajnok. Mindketten a magyarokat képviseljük, a mi közösségünk kicsit demokratikusabb, mint a pártod. (…) Régóta ismerlek. Emlékszel, amikor a Bibó Kollégiumban kérdeztelek:

Mi lesz, ha sikerül demokráciát csinálnunk, de valaki megint túl sok hatalmat szerez? Kizárt! (…) Aki túl sok hatalmat akar, annak velem gyűlik meg a baja – mondtad. (…) – mondta Molnár Péter.

Molnár Péter egyedi előadása szenzációs hallgasd meg érdemes:


Rövid hazai slam történet
A hazai slam mozgalmat a budapesti Műcsarnok indította el 2006 februárjában Budapest Slam nevű rendezvényével, amit költők és rapperek csatájaként tartanak számon. Egy évre rá következett a folytatás, a Budapest Slam 2, nemzetközi vendégekkel kiegészülve.


Egy évvel később, 2008 januárjától a Ludditákból ismert Fiáth Titanilla (Tita) és  akkor még három kevésbé ismert, de lelkes Slam-rajongó – Mavrák Katalin (Hugee), Matits István (Id) és Prekopcsák Zoltán – havi rendszerességgel kezdett szervezni Slam Poetry esteket egy budapesti étterem, a Kőleves pincehelyiségében. Megalakult a Slam Poetry Budapest (SPB), mely az előző két év mintáját látva minden alkalommal megadott egy témát, de újításként tíz szavas versenyt is rendeztek, az Open Mic keretében pedig mindenki számára szabad volt a mikrofon. A Műcsarnok és az SPB sikereit követően a Tilos Rádió is hamar aktivizálta magát slam ügyben, és a hazai underground szcénának lehetőséget és támaszt nyújtó Bly Managementtel karöltve szintén elkezdte random rendszerességű Tilos Slam sorozatát, valamint elindította saját slam műsorát Sztriit Noiz néven Chi-Korea műsorvezetővel.

2009 őszén rendezték meg Berlinben az Első Európai Slam Napokat , melyen közel 200 slammer vett részt 17 országból, köztük több magyar is képviseltette magát a SPB és a Bly Management jóvoltából, workshopok, performanszok és versenyek keretein belül. Ettől lezdve a SPB és a Bly Management már együttműködésben próbált egyre nagyobb teret nyerni a műfajnak Magyarországon, ami olyannyira sikerült, hogy végül egyre nagyobb közönséget vonzó események kerültek megrendezésre.

Forrás többet itt: slampoetry.hu

 

error: Content is protected !!