Orbánék erre számíthattak: startol a nagy LMBTQ-háború az EU-val

Orbánék erre számíthattak: startol a nagy LMBTQ-háború az EU-val

Megvan az új konfrontációs toposz az európai közösséggel,
ezzel minden egyéb konfliktust ki lehet takarni.

Daily Telegraph

A francia Európa-miniszter azt közölte, hogy országa behatóan figyelni fogja a fejleményeket az új magyar jogszabály ügyében,

mert senki sem gondolhatja, hogy bárki tetszése szerint válogathat az unió alapvető témái közül.

Bécsi látogatása során Beaune (aki bevallottan meleg – a szerk.) hozzátette, hogy a központi témákat megingás nélkül meg kell védeni. A konzervatív újság úgy értékeli, hogy a frissen elhatározott tilalom miatt Magyarország megint csak meg fog ütközni Brüsszellel, amely már aggodalmát fejezte ki a média elleni intézkedések, továbbá a jogállami elvek megsértése miatt is.

Voice of America

Roth, német külügyi államminiszter azt írta a Twitteren: a friss magyar parlamenti döntés újabb súlyos diszkriminációt jelent a nemi kisebbségekkel szemben. Szembe megy mindennel, ami közös európai értéknek számít. A politikus teljes szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a magyar LMBT-közösséget. Az Európa Tanács elítélte a magyar jogszabályt, mondván, hogy az félrevezető és hamis. Ugyanígy ítéli meg a dolgot több nemzetközi civil szervezet, köztük az Amnesty International is. Lydia Gall, a Human Rights Watch vezető kelet-európai kutatója kijelentette: alávaló és méltatlan egy uniós tagállam esetében, ha egy nevezőre hozza a pedofíliát, valamint a LMBT-embereket, betiltja a nemi felvilágosítást és elfojtja a szabad beszédet. A szakértő egyben cselekvésre bíztatta az Európai Bizottságot.

Spiegel

Az egyenlőségért felelős uniós biztos megpendítette, hogy az Európai Bizottság visszafoghatja a Magyarországnak járó támogatásokat, ha az Orbán-kormány utasítására valóban cenzúrázzák a homoszexualitással foglalkozó felvilágosító anyagokat. Helena Dalli rámutatott, hogy nem jogosultak a pénzre azok a tagországok, amelyek nem védik meg az olyan értékeket, mint a demokrácia és az egyenlőség. Egyben emlékeztetett arra, hogy már több lengyel város elesett a szubvencióktól, miután LMBT-mentes övezetté nyilvánította magát.
error: Content is protected !!