Orbánról kellene népszavazást tartani Európában - Luxemburgi külögyminiszter

Orbánról kellene népszavazást tartani Európában – Luxemburgi külögyminiszter

A luxemburgi külügyminiszter felvetette, hogy az egész EU-ban népszavazást kellene tartani arról, van-e helye még Orbán Viktornak Európában. Asselborn meg van győződve arról, hogy a válasz egyértelmű „nem” volna.

Akkor pedig egy csapásra befejeződnének a véget nem érő viták a magyar kormány elleni számtalan büntető eljárásról, beleértve azt, amelyik a 7-es paragrafus alapján elvezethet a magyar szavazati jog megvonásához. Elismerte viszont, hogy ilyen jogintézmény jelenleg nem létezik,

de mint rámutatott, el kellene gondolkodni a bevezetésén.  (jó gondolat és megszünne ez végtelen teszetoszaság)

Folytatta: A luxemburgi külügyminiszter szerint akkor egy csapásra befejeződnének a véget nem érő viták a magyar kormány elleni számtalan büntető eljárásról, beleértve azt, amelyik a 7-es paragrafus alapján elvezethet a magyar szavazati jog megvonásához. Hozzátette, hogy ilyen jogintézmény jelenleg nem létezik, de szerinte el kellene gondolkodni a bevezetésén.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy „gyermekvédelmi” népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben, mert ahogy fogalmazott, „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt”.

 


A lehallgatási ügy mutatja, milyen messzire került Magyarország a jogállamtól és a demokráciától. írja a Spiegel

Persze már régóta voltak olyan hírek, hogy a hatalom módszeresen megfigyeli az ellenfeleit. Jogvédők, vállalkozók és politikusok sorra mesélték, hogy miközben telefonálták, visszahallották a beszélgetés egy korábbi részét.

Most meg már bizonyos: egy sor tekintélyuralmi állam mellett – egyetlen uniós tagként – a magyar kormány módszeresen figyelte kritikus, de ártatlan polgárok okos készülékeit. Ezt támasztja alá a világsajtó nyomozásának eredménye, de az is, ahogyan a magyar hivatalosságok reagáltak.

Az úgy hangzik, mint a beismerés. Először hallgattak, majd igyekeztek lesöpörni az asztalról a vádakat. A Spiegelnek is az ment hivatalos válaszként, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok 2010 óta senkit sem hallgattak le illegálisan.

Bozóki András politológus úgy nyilatkozott, hogy a történtek azt mutatják:
az orbáni rendszerben nem számítanak az elvek és az értékek,

Orbán miniszterelnök hatalmon kíván maradni,

 

kerül, amibe kerül.

Ezért számára minden eszköz megengedett. Önkényuralmat gyakorol, és már nem képes arra, hogy módosítson irányvonalán. Amúgy az ügy a Dunagate-et idézi.

Sok magyar úgy érzi, visszakerült a rendszerváltás körüli időkbe. És tényleg: a mai rezsim sok mindenben a szocializmusra emlékeztet. Az állam rendkívüli módon központosított, még a magángazdaság is igen nagy mértékben függ a kormány jóindulatától.

Ellenőrzi a sajtó túlnyomó részét, főleg vidéken. Az igazságszolgáltatás is jelentős arányban a politika befolyása alatt áll, a hatalmi ágak szétválasztása egyre inkább megszűnik. Az állami vagyont magánalapítványokba viszik ki, az ellenoldal párhuzamos államot kiált, amely arra szolgál, ha Orbán netán vesztene jövőre. A kémbotrány pedig az igazolja, hogy a kormány rendszeresen megszegi az európai törvényeket. 

 

 

 

error: Content is protected !!