Orbánt a zsarnok időszerű végzete NATO-EU összefogással érhet véget

Orbánt a zsarnok időszerű végzete NATO-EU összefogással érhet véget

 

Orbánt nem lehet itthon megállítani, a zsarnok időszerű végzete NATO-EU összefogással jöhet el.

 

Óriási hiba volt meghívni Orbán Viktort a Konzervatív Politikai Akció Konferenciájára (CPAC). Politikailag Magyarország egy ellenzék nélküli, szégyentelen etno-fasiszta zsarnoki országgá lett Orbán nem az értelemre, hanem inkább az érzelmekre hat… őt nem lehet odahaza megállítani.

 Ezért a NATO és az Európai Unió jövője érdekében a két szervezetnek össze kell fognia, hogy elősegítsék a Szabad Világ legújabb zsarnokának időszerű végzetét” – írja az orbáni rezsim ellen évek óta a tollával küzdő, Amerikában élő, magyar származású konzervatív közíró legfrissebb elemzésében.

Történelmi távlatokban látszik, hogy a zsarnoki rezsimeknek nyújtott engedmények kivétel nélkül mindig személyes, nemzeti, regionális vagy globális katasztrófákkal végződtek – figyelmeztet az írás.

Orbán Viktor regnálása alatt Magyarország nyomorúságos gazdasági, társadalmi és morális helyzetbe került. Az ország politikai értelemben egy jelentős ellenzék nélküli, szemérmetlenül etno-fasiszta zsarnoksággá vált.” Így írja le Radványi Miklós a mai Magyarországot – amelyről elkeserítő képet fest – az amerikai Frontiers of Freedom konzervatív szervezet blogjának felületén megjelent legfrissebb bejegyzésében. A médiát Orbán és lakájai birtokolják és irányítják, ami ennek megfelelően szakadatlanul kormánypropagandát fröcsög.

A gazdaságban csak kivételezett tulajdonosok élhetnek meg – Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc, valamint Orbán kiterjesztett családja, hívei és persze az orosz és kínai haverjai. Társadalmilag a magyarok a zsarnok által a hazugságokból kreált vákuumban élnek, amiről azt hiszik, hogy demokrácia. Valójában azonban csak vegetálnak a velejéig korrupt, a minden mozdítható és nem mozdítható vagyont eltulajdonított gonosz rezsim keretein belül. Miközben Orbán az európai béke legfőbb letéteményeseként állítja be magát, valójában a magyar emberek védelmének álcájával veszélyhelyzetet tart fenn, zsarnokságának fenntartását biztosítandó. 

A NATO és az Európai Unió vezetőinek egy mini zsarnokkal kell megbirkózniuk, s előre kiszámítható, hogy az EU vezetői és az Egyesült Államok egymást követő elnökei ugyanazt a hibát követték el Orbánnal, mint amit 1938-ban Chamberlain Hitlerrel” – szögezi le Radványi. A közíró arra is figyelmeztet, hogy hiba lenne azt hinni, Orbán valaha is az Egyesült Államok barátja lett volna.

Ahogy az EU ellen, úgy az USA ellen is foggal körömmel harcolt, az orosz agresszor ellen tervezett szankciók kérdésében. Az írás idézi Simonyi Andrást, a washingtoni Atlantic Council vezető munkatársát – korábbi washingtoni nagykövetet, Magyarország első NATO-nagykövetét –, aki szerint Orbán a hidegháború idején a Szovjetunió és a hasonszőrű kommunisták által puffogtatott becsmérlő kijelentéseket tesz az „amerikai imperializmusra”.

Példaként a legutóbbi tusványosi beszédét hozta fel, amikor Orbán ilyeneket (és hasonlókat) fejtegetett: az amerikaiak nem rejtették véka alá, hogy külpolitikai fegyverként fogják használni az energiát. Az, hogy másokat szoktak ezzel vádolni, ne tévesszen meg bennünket”. A gazdasági imperializmus a magyarázata annak, amiért az USA nyomást gyakorol az európai kormányokra, hogy léptessenek életbe szankciókat Oroszország ellen – ecsetelte Orbán. „Így beszél tehát egy Amerika- és Európa-párti tagállam vezetője” – szögezi le az írás, megjegyezve: Orbán Viktor küldetése  – a diverzifikáció elutasításával és az orosz-függés támogatásával –, hogy megossza az Európai Uniót és a NATO-t.

Orbán tusványosi beszédét, amiben „felböfögte az egykori magyar politikusok örök etno-soviniszta és antiszemita jelszavait, gonoszul a magyar vér tisztaságán elmélkedve, s mindezzel a nemzetiszocializmus rusnya és katasztrofális történetének retorikai mocsarába süllyedt”.

Orbán zsarnoki „illiberalizmusa” rendkívül romboló hatással van a NATO-ra és az Európai Unióra

– folytatja az elemző. Sikerét és azt, hogy Magyarországon nincs komolyabb ellenzék, elsősorban annak köszönheti, hogy a magyarok többsége egy hiteles, erős emberre vágyik, aki legalább szóban a magyar függetlenséget hirdeti és önmagát a nép bajnokaként állítja be a globális gazdasági válság és a vágtató infláció idején.
 
Orbán nyilvánvalóan nem az értelemre, hanem inkább az érzelmekre hat. Az érzelmek azonban gyakrabban vezethetnek destruktív politikákhoz, mint nem. Mindezen okok miatt Orbánt nem lehet odahaza megállítani. Ezért a NATO és az Európai Unió jövője érdekében a két szervezetnek össze kell fognia, hogy elősegítsék a Szabad Világ legújabb zsarnokának időszerű végzetét” – szögezi le legfrissebb írásában Radványi Miklós.

 

 

error: Content is protected !!