Oroszországban elérhetetlenné tették Navalnij honlapját több tucat ellenzékeket

Oroszországban elérhetetlenné tették Navalnij honlapját több tucat ellenzékeket

Az orosz internetfelügyelet (Roszkomnadzor) blokkolta Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki politikus honlapját (navalny.com) és további 48 olyan honlapot, amelyet vele kapcsolatban álló emberek vagy szervezetek tartanak fent – közölték hétfőn Navalnij munkatársai.

Egy bíróság júniusban szélsőségesnek nyilvánította a Navalnijjal kapcsolatban álló szervezeteket – ezzel gyakorlatilag betiltotta őket -, valamint a Reuters hírügynökség szerint összefügghet még a fejleménnyel, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak.

A Navalnijhoz közel álló Leonyid Volkov közölte a Telegram közösségi oldalon: hamarosan ismertetik, hogy mi módon kerülik meg a hatósági blokádot.
Navalnij már a júniusi ítélethirdetést követően azt írta az Instagramon, hogy csapata alkalmazkodik majd a körülményekhez, és folytatja a küzdelmet a korrupció ellen, valamint az igazságos bíróságokért és a törvény előtti egyenlőségért. (MTI/AFP)

Ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket, üzletembereket és újságírókat figyeltettek meg titkosszolgálati eszközökkel Magyarországon. A sajtó alapfeladata, hogy ellenőrizze azokat, akiknek hatalma van mások fellett, különös tekintettel a közhatalommal felruházott politikusokra és kormányzati szereplőkre.

USA üzent Oroszországnak: „Következményei lesznek annak, ha Navalnij meghal a börtönben”

error: Content is protected !!