Pankotai Lili beszéde: Nem tudom, mit tudnék ezen megbánni /már amilyen csúnyákat mondott/

Pankotai Lili beszéd: Nem tudom, mit tudnék ezen megbánni /már amilyen csúnyákat mondott/

+ szuper videó

Magyarország


egészét
érinti

 

 


 
 
 
 
 
 

Miért érinti az egész országot az oktatás ügy?
Mert az oktatás ügy a jövő nemzedéket építi, vagyis minden magyar családot építi, vagy leépíti.

Ebből következik, hogy valójában az egész Magyarországnak meg kellene mozdulni. Oktatás nélkül csak primitív életet lehet élni, akikkel viszont azt tehet a hatalom, amit akar. Ellenkezőleg nem.

A magyar nép minden tagját, a nagyszülőktől, a szülőkön át a fiatalok, és a további leendő generációt, amíg marad ez a NER rendszer OV-val! Megjegyzem az egészségügy problémája ugyanez, vagyis ha OV-é marad az országunk “miattunk”  és “segédletünkkel” totális csődbe kerül.

Ha nem tanultunk, nem tudunk építő, értékes munkát végezni, ami alul-bérezést jelent értelemszerűen tönkre megyünk velünk a magyar nép az ezzel járó káosz ami kíséri ezt a létállapotot. Az egészségügyi leépítés elősegíti a mindannyiunk betegségből az elhalálozás egyre korábbi időpontra tolódását. //ez gyakorlatilag a sötét középkort vetíti előre.

Az október 23-i budapesti tüntetésen felszólaló pécsi diáklány azt mondta, akkor sem bánná meg a beszédet, ha kirúgnák érte.

„Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk nagyon szépen is csinálni ezt az egészet, de már úgy érezzük, nincs más eszköz, csak az, ha utcára megyünk, és felhívjuk magunkra a figyelmet. Ez már nem egy-két embert érint,

 

ez egész Magyarországot érinti, sőt, a most születendő gyermekek jövőjét is érinti, ezért kimondottan fontos az oktatásért kiállni” – mondta el a Telexnek adott interjújában Pankotay Lili.

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium tanulója azt követően került az érdeklődés középpontjába, hogy egy trágár szavakkal teletűzdelt slam poetry-verset adott elő az október 23-ai tüntetésen. Ezt követően több támadás érte a Fidesz-közeli jobboldali sajtóban.

A visszhangról azt mondta, arra nem számított, hogy a hatalom részéről ennyire durva és szélsőségesek lesznek a kommentek és a levelek, noha nem lepődött meg bizonyos újságírókon és hírportálokon. A kommentelők leginkább azt írták, nem szabad csúnyán beszélnie, persze ezt annál a hat trágár szónál milliószor csúnyábban. Személyes kedvence az 

„apád lompos faszával kéne kiszappanozni a szádat te alpári ribanc, miért beszélsz ennyire csúnyán?”

volt. – Szerintem az a különbség, hogy én nyomatékosításra használtam a durva szavakat, nem pedig egy adott ember ellen. Ezek a negatív kommentek viszont mind az én személyem ellen irányultak – tette hozzá. Elárulta azt is, hogy a környezete rosszul bírja a támadásokat, róla azonban „nagyon durván lepereg ez az egész”, családjában ő tartja a lelket.

A pécsi egyházi iskola elhatárolódott a diákjától, aki trágár szavakkal tűzdelt slammel lépett színpadra a budapesti tüntetésen

– Én úgy gondolom, hogy szabadidőmben, iskolán kívül elmondtam a véleményemet. Ennek nincs lényegesen vagy mélyebben köze az iskolához. Ha ők szeretnének valamit, akkor biztos, hogy keresnek. Nem tudom, mit tudnék ezen megbánnám – fogalmazott. Hozzátette, az iskolája kirúghatja ugyan, „de a gondolataim fölött nincs hatalmuk, szerintem a szabadság az, hogy azt gondolok, amit akarok és azt mondok, amit akarok. És ilyen szempontból abszolút nem félek”. Jelezte, egyelőre várja, mi lesz, ugyanakkor ha ez megtörténne, akkor se bánná meg  felszólalását. 

„Pont ezek a dolgok azok, amikkel el akarják némítani az embereket, hogy na, majd ha ezt megteszed, akkor ki leszel rúgva. Ha ezt vagy azt kimondod, akkor ilyen-olyan retorziók fognak érni, hát pont ezek ellen küzdünk, nehogy már azt mondjam, hogy ha kirúgnak, akkor megbánnám. Nem, nem, nem, pont ez ellen küzdök”

– hangoztatta. Pankotai Lili azzal zárta az interjút, hogy ha legközelebb felkérnék, hogy mondjon beszédet egy tüntetésen, akkor igent mondana rá, mivel szeretné jó célra fordítani azt a figyelmet, amit kapott.

 

Erős felszólalás mindenkinek volt pozitív, vagy negatív kritikája! A fideszeseké természetesen kizárólag erős lejárató kampány volt már.