Rabszolgatörvény botrányos fekete nap a parlamentben a Fidesz-KDNP a rabszolgatörvényt
Rabszolgatörvényt elfogadta a Fidesz-KDNP többség a rabszolgatörvényként elhíresült kormánypárti javaslatot a munkaidő-szervezés szabályainak megváltoztatásáról, ami azt jelenti, hogy a jövőben évekig is elnyújthatják a munkaadók a túlórapénzek kifizetését.

Rabszolgatörvény, botrányos fekete nap a parlamentben

Szabó Tímea belefütyül a Miniszterelnök arcába, aki látszólag higgadtan viselte…. Rabszolgatörvény, botrányos fekete napja a parlamentben egy parodikus jelenete is lehetne, ha nem tudnánk ennek súlyos hatásáról.

400 órára nőhet a kiróható túlórák száma. A rabszolgatörvény zárószavazása előtt, reggel a Jobbik “elfoglalta” a szerintük “ötletadó” Pénzügyminisztérium bejáratát, ellenzéki képviselők pedig az ülés kezdete előtt elfoglalták a parlamenti elnök pulpitusát, emiatt a kezdés csúszott, de a szavazást megakadályozni úgy sem tudták, hogy

 


Rabszolgatörvény, botrányos fekete nap a parlamentben

Rabszolgatörvény, botrányos fekete nap a parlamentben

A képen az látható, hogy az ellenzék elállta jó előre, a pulpitusra vezető utat, így nem tudott a parlament levezető elnöke a helyét elfoglalni és a munkát elkezdeni. Ettől kezdve a parlament, talán kimondható, hogy ami ezután a parlamentben történt, jelentés részben talán csalással történt meg.

folyamatosan sípolással, füttyögéssél fejezték ki tiltakozásukat. Az Országgyűlés végül 130 igen, 52 nem és 1 tartózkodás mellett, botrányos körülmények között fogadta el a törvényt. Úgy, hogy Latorcai János KDNP-s levezető elnököt gyakorlatilag a testükkel védték a miniszterek és államtitkárok, miközben Orbán Viktor miniszterelnök is láthatóan kínosan feszengett, de azért zsebre-tett kézzel, mosolyogva tűrte a füttykoncertet.

Videón hallható az ellenzék próbálja szétfütyülni a rabszolgatörvény bevezetését.

Az MSZP elnöke 2925 törvény megszavazását javasolja, amit a kormány erők elutasítanak.

Ennek célja az lett volna, hogy a parlament (elsősorban a kormány parlamenterek) is megtapasztalja, mit jelent a kormány önmaga által javasolt 400 óra munkaidő  javaslata.

A videó a rendbontásról is szól

 A szavazás pillanatában az ellenzéki képviselők a Himnuszt énekelték, mintegy megszavazva a szavazás megtörténését.


A Fidesz-szavazók is elutasítják Az ellenzéki pártok már kedden, a javaslat parlamenti vitájában is keményen nekimentek a kormánynak és az előterjesztő Kósa Lajosnak. A rabszolgatörvény ellen több ezren tüntettek szombaton, miután kiderült, hogy bár az elmúlt hetek heves ellenállásának hatására úgy tűnt, valójában mégsem enyhítenek túlzottan a túlóráztatás lehetőségét kiterjesztő törvényjavaslaton. Noha kormánypárti politikusok úgy magyarázzák a jogszabály-tervezetet, hogy azzal csak a munkavállalóknak segítenének, hogy “aki akar többet dolgozni, az megtehesse”, valójában az érintettek is nagy arányban utasítják el, hogy ennyi túlórára kötelezhesse őket munkaadójuk, az elvégzett munkáért járó pénzt pedig csak munkáér évekkel később kapják meg.Borítókép: Ellenzéki képviselők papírfecniket szórnak az ülésterembe a karzatról az ülés kezdetén / forrás zoom.hu

A rabszolgatörvény elindítója Kosa Lajos nevéhez kötődik

Rabszolgatörvény, botrányos fekete nap kosa lajos a parlamentben

Rabszolgatörvény, botrányos fekete nap okozója Kósa Lajos a parlamentben

forrás: zoom.hu

 

error: Content is protected !!