Romániába mennek Pfizerrel oltakozni rengetegen


Olyan sokan, hogy két hétig ideiglenes oltópontokat állítanak fel a nagylaki határátkelőknél, ahol akár Pfizert is lehet kérni.

A Magyar Hang írta meg, hogy Nagylaknál, a román-magyar határ mindkét átlépési pontján, így az autópályán és a régi határátkelőhelyen is felállítják az ideiglenes oltópontokat, mivel azt tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban egyre többen mennek Romániába az oltás miatt. Nemcsak román állampolgárok, hanem más országokéi is.

“Az EU bármely állampolgárát szívesen beoltják” – mondta korábban Tóth Csaba Arad megyei prefektus az Agerpress román hírügynökségnek.

“Nem állítom, hogy ez egy jelenség lenne, de sok romániai, aki Németországban dolgozik, jött az elmúlt időszakban Aradra csak azért, hogy oltást kaphasson. Egyesek a velük egy háztartásban élőkkel együtt érkeznek, akik nem román állampolgárok, hanem németek, olaszok, stb.

Ezek az emberek örülnek, hogy könnyen, programálás nélkül kaphatnak oltást Romániában. Személyesen is sok esetet ismerek, de ez a folyamat szóba került a megyei vészhelyzeti bizottság ülésein is. Sok romániai volt, aki hazajött húsvétra, s egyúttal beoltatta magát” – tette hozzá a prefektus.

error: Content is protected !!