Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos,

Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos,


A címből adódik, hogy a férfiakról éppúgy szó van, mint a nőkről. A szépség és az egészség nem választható szét. Legyen az esztétikai, vagy az egészség része. Kénytelen voltam kihangsúlyozni, mert úgy tűnik, mintha csak a nők problémája lenne a túlsúlyosság. Ma annyira a zsigerünkben van, hogy a külcsín alapján döntünk a legfontosabb kérdésben -társkeresés- ,hogy emiatt is nagyon komolyan kell venni. Bár enélkül is, csak mivel az egészség megőrzése nem lenne elég motiváló, akkor ne feledjük sok mindent befolyásol a jó alak, a jó megjelenés. Annyira, hogy nem csak az egészség és társkeresés, de még a munkahelyi felvételnél is fontos szerepet kap, ha tetszik ha nem.
Tudom sokaknak, akik ezzel nem rendelkeznek, berzenkednek, de “ez van ezt kell szeretni” -Dakota mondás.

Sok nő és férfi is tudja, ma már a többlet súly nem egyszerűen szépség kérdése, hanem egészségi is. Ezzel szembe nem csak a férfiak, de a nők sem tesznek meg mindent túlsúlyosságuk leküzdésében, amiben talán a kényelmesség is segít.

A képet látva választhatsz: Lehetsz ilyen, vagy olyan.
Te döntesz, tőled függ a kinézeted!

Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos,

Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos,

De sem evégett, sem avégett /egészség, szépség/ nem teszünk érte, csak ritkán keveset.
Hiába jövünk kifogásokkal, amik megalapozottak vagy sem teljesen közömbös a végeredmény mindig az lesz:
A jó kinézetű pasik, vagy nők, szinte mindenben előnyben vannak.

Az irigység, a panaszkodás, az meg nem segít. A “fogadjon el mindenki így ahogy vagyok”, “akinek nem tetszek az nekem sem kell” stb. mondhatod, attól még a fenti kitétel áll. De tegyük fel, ha el is fogadna mindenki, a probléma akkor sem oldódik meg: A többlet súly kérdése marad! Ám könnyebb másra hárítani: Ha így nem kellek, akkor nem is érdemel meg. Te tudod. De biztosan tudod? Ez a helyes válasz? Ugye hogy nem. Csak a lustaság beszél belőled. Ismerd föl, mi gátolja tetteid hiányát. Ha bátran fölismernéd, beismernéd, a problémád, akkor csakis magadnak köszönheted azt a sok jót, ami ebből következik. Elkezdesz végre rájönni, az egészség nem örök. Szép arc elhanyagolt test, Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos, Jó alak, szép alkat, karcsú, duci, kövér, túlsúlyos, amiért tenni kell, minden egyes áldott nap.
Ha nem teszel érte, vagyis, ahogy spontán mód éled az életed, akkor is teszel érte, csak sodródva nem tudatosan. A sodródó életvitel sajnos általában rossz irányba vezet. Ritkán sodródunk jó irányban. Én így gondolkodtam: Igen! Van egy kis többlet súlyom! Kellemetlen, mert cipelni kell, nem egy szép látvány, ezen kívül nem is egészséges. Akkor HÁNY ÉRV KEL még, hogy változtassak ezen. Ami egészen egyszerű kevesebb táplálék bevitel és több mozgás. Ne azonnal akarjuk visszanyerni jó formánkat, azt mondanám az tilos, káros és nem lesz eredményes. Hirtelen lelkesedés az hamar elszáll. Tehát az egész egyszerű és minden egyszerre megoldódik lassan, de biztosan.

A szépség és az egészség nem választható szét.
Csoda pirulákban ne higgy. Aki csoda pirulákra költi a pénzét, -melyek mindegyike szuper gyors, biztos fogyást ígér- nagyon rossz úton jár. Könnyen akar gyors eredményt, ezért később nagyot csalódik. Vegyük észre: Ez nem pirula kérdése, hanem életmód változtatásé. Sportolj bármit, de ne a sakkal kezd. Táplálkozz többször keveset, változatosan. Zsíros cukros kerülendő. A lényeg ennyi. Egyszerű nem? Nem kell tucatnyi könyvet ehhez elolvasni, mert a végén semmit nem teszel csak olvasol, az pedig szintén nem segít, csak a kiadónak és a szerzőnek.
Szüleim sehova nem jártak, de csak annyit ettek mindig, amennyi jól esett.
Amit a tevékenységükkel el is égettek, nem maradt plusz, ami naponta halmozódott volna, így öregségükig nem lettek kövérek. Zsírosat cukrosat ettek, de mivel ezt mind fölhasználták nem okozott problémát, bár ezek az anyagok egyértelműen károsak, amiben nem a zsír, hanem a cukor vezet. A cukor veszélyességében, mindenki egyetért a világon.
A zsírokban már vannak viták, másfelől ma már tudott, hogy a zsírok között vannak jó zsírok is, ami kifejezetten fontos. Könnyű mondani így van, de csinálni sem nehéz, pláne ha már hozzá szoktál.
Olyan természetes lesz, mint a mostani életmódod, csak éppen jobb.
Ez a kis különbség azért elég nagy, amiért tenni érdemes.
De Te tudod, ne engedd magad semmire rá beszélni, amivel nem értesz egyet.
Nekem se! Gondolkodj el. Most már komolyan.
Sosem az a kérdés, hogy kinek kellesz vagy sem. Más mit mond, vagy mit nem.

MERT: A Te életed, a Te felelősséged. Dönts! Azután cselekedj!

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!