Bűnügyi felügyeletbe került az óbudai szexuális erőszak gyanúsítottja.

Szexuális erőszak Óbudán: kamu profillal csalta a parkba áldozatát egy férfi

Szexuális erőszak Óbudán: kamu profillal csalta a parkba áldozatát egy férfi

Parkba csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt egy 24 éves férfi pár héttel ezelőtt Budapesten – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával, regisztrált egy társkeresőn és ott megismerkedett egy nővel, akivel megbeszélték, hogy április 4-én a délutáni órákban találkoznak.  Találkára elcsalt valószínű leszbikus (? lásd előző mondatot) nőt “kényszerített szexuális cselekményre” egy férfi Óbudán

A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a sértettet azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a sértettet, és közben újabb üzeneteket küldött neki az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt.

A sértett ekkor elindult a HÉV-megálló irányába, amikor a gyanúsított megragadta, a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek egymással. A férfi a földön visszahúzta a sértettet, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A rendőrök még aznap este elfogták a férfit, majd szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt. A férfi ugyanis a gyanú szerint a támadást hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A bíróság végül a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakóhelyét – technikai eszközzel biztosítottan – csak külön engedéllyel hagyhassa el. A végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezett, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta. (Kiemelt kép: illusztráció)

error: Content is protected !!