trendiség, nőkről, divat,

trendiség, nőkről, divatról,

A másoknak való megfelelés, a mások figyeljenek rám, a szebb legyek, jobb legyek, erősebb legyek… stb. szinte mindannyiunkban él.
Ezt az állapotot tovább erősíti, és fenntartja a reklám, a film, a magazinokról özönlő információk tömkelege.

Nők divat trendiség
Reklámok és manipulációSajnos említett helyeken gyakorlatilag csak a külsővel foglalkoznak, amik tudatos, vagy tudat alatt, hatással vannak esztétikai ízlésünkre is.

Így amíg például:
a társkereső férfiak vékony, karcsú, nőt keresnek, addig a társkereső nők magas, határozott férfit.
Persze ez csak a trendi, általánosítás, ami csak szerencsére részben igaz. Mindenki megtalálja a társát, mert olyat lát vagy érez meg benne, amit más nem. Ezért neki különleges lesz a társa. Másnak csak egy nő, vagy csak egy férfi a sok közül. De meglátni valami különlegeset, sajátot, vonzót, ami bennünk különleges élményt kelt, az a legnehezebb, pláne a mai idő-hiányos világunkban.
Azt sajnálom, hogy pontosan ott sajnáljuk ki az időt, ahol nem szabadna.
Az életben egy kocsi fontos is lehet, értékes is lehet, de soha nem tudja azt adni, amit egy társkapcsolat biztosít.


A társ, a társkereső, a társkapcsolatra vágyók helyzetét a már kialakult esztétikai ízlés formák eléggé meghatározhatják és szűkítik a feltétel rendszerüket, – mivel mindkét oldal túl magasra emeli a lécet – nagyon megnehezítik, sőt megkeseríthetik, a társra találás esélyeit.
Ne keressünk sztár ideált, annál inkább sem, mivel nekik is meg van a maguk baja, csak nagyobb.

Trendi legyek vagy boldog?
így szól a cím.

Szerintem erre mindenki tudja a választ azonnal, kérdés nélkül, válaszolatlanul hagyva. Egyébként nagy marhaság ez a trendi már önmagában is.
Például miért éppen „Akárki” az, aki eldönti, hogy mi a trendi, na és ha nekem nem tetszik, nem nézek ki benne jól, miért kövessem a trendit.


Beültetnek valamit a médiák az agyunkban, hogy akkor vagy „valaki”, ha a „VALAKI” által felállított „trendiséget” követed.

KI A TRENDIS

Kérdezzük meg a “trendist”: (Ne felejtsük el “Ízlések és pofonok”, a trendis ugyanúgy valami össz-érzelmi hatásra dönt, mi a trendi, mint ahogy Te is tehetnéd és tedd is!
Csak Te nem mondod magadnak, hogy Te trendis vagy.
Te azt mondod ez Neked tetszik, – Ő azt mondja “EZ A TRENDI”!
Tudod ki lesz a trendis? Nem az akinek valahogy szuper ízlése van, hanem aki ezt úgy eltudja mondani, hogy téged megetessen, azaz vevő legyél a pillanatnyi trendi divat cikkre. Mindegy mi az.)

MIÉRT ÉPPEN A TE SZABÁLYAID KÖVESSEM?
Tudom már Te mondtad! Ez komoly érv…
Ki vagy Te trendis? Ismerjük egymást? Honnét tudod nekem mi jó? Mi illik hozzám? Miben érzem jól magam? Mi tetszik nekem?
Szerintem ezek a fontos kérdések.


Ne hagyd magad beskatulyázni.
Hogy mi a trendi sosem érdekelt, de miben érzem jól magam, az mindig.
Ilyen szempontból állandóan azt nézhetném ki mit mond a trendiségről az egyik újságban, magazinban és a százhuszonharmadikban.
Frusztrálódom, mint alábbiakban az újságíró és elrontja a napom, a hetem és lassanként az életem.


Hisz, ha állandóan, mindig másokat követsz, mikor leszel TE ÖN MAGAD??

MERT SOSEM MERTÉL ÚGY DÖNTENI, AHOGY SZERETTÉL VOLNA!!
VAGY TE DÖNTESZ, VAGY A TRENDISÉG! (a marketing)

Mert mindig a trendiség, a másoknak való elvárás szerint döntöttél, sosem lehettél az, aki szerettél volna lenni.
Márpedig, ahány ember, annyi vélemény, ízlés és a végén már szétesel, a sokszor ellentmondásos válaszokból. Tudatosítsd, nézz Te a tükörbe, megérezd mi jó Neked, és megkapod a választ trendiség nélkül is.
Nem az a kérdés, tehát hogy mi trendi, hanem mi tetszik neked.

Ha engeded megvezetni magad a trendiséggel nagyon nagy bajban leszel, mert az mindig más lesz, amit sem időben, sem energiában, sem pénzben nem lehet követni, miközben nem is érdemes.
Az eszed állandóan ott jár, ha kimész az utcára: Vajon trendi vagyok?
Nem néznek le mások? Mi a véleményük? Ki nem tesz rá!


Ez tiszta gáz, ciki! – Mondja határozottan a trendiség „atyaistene”.
(Ezt a kijelentést egy bulvárban olvastam.)
Semmi nem ciki, ha nem adsz neki ilyen értelmezést magadban, ha igen, akkor minden az lesz. Sajnos, így nőnek fel akár itt is jelen lévő fiatalabbak, akik TÚL sokat adnak arra, amit az újságok, magazinok leírnak.

NE FELEDD AZ ÚJSÁGOT OLYAN EMBER ÍRJA, MINT TE VAGY.
Csak Ő újság író, de azért még nem megcáfolhatatlan Isten.
Amivel itt nem értesz egyet, jól teszed. Bár nem biztos:) Vannak kivételek.

A divat, a szépség, a kozmetika trendisége

(UI – Újságíró)

trendiség, nőkről, divat,

trendiség, nőkről, divat,

Következő idézetnél az újságíró teljesen tárgyilagosan ír? Mert ezzel vezette föl.
(De kiderül, nem tud az maradni.)

UI: Ki az, aki képes nyugodtan végignézni újra és újra ezeket az álomvilágból mintázott élethelyzeteket: a tápszertől felajzott kutyákat, az örök vigyortól arcidegzsábás hattagú családokat, a húszévesnek álcázott műfogsoros szépasszonyokat, a piros kiskosztümben felmosó családanyákat, meg a boldog gyermekorvost, aki szakmájából kifolyólag (mily meglepő!) tudja, hogy a piszkos felületeken csak úgy hemzsegnek a baktériumok?! Igazán nem mondhatja senki, hogy mindezt „megemészteni” olyan tiszta és száraz érzés lenne.

 


Kérdem én miért kell kiborulni, ha objektív az író? Mert az nem kétséges, felidegesítette magát alaposan.
Hogy meg tudd tartani magad a külvilág hatásaitól, csak tudatosítsd magad, hogy ez egy színjáték, csak nem tetsző, durva, aljas….stb., de a Te kezedben van az irányítás, és dönthetsz afelől, hogy meddig idegesíted magad bármiféle, hír, reklám, vagy film miatt.
Mindenkinek nőknek, férfiaknak, lányoknak, fiúknak van egy-két sztár ideálja, ami nem probléma, addig, amíg nem azt keresi a való életben is pl. társkeresése során. Így sosem lel társra, mivel mindenkiből csak egy van. Lehet, hogy külsőre hasonló, de pl. nem tudja legyőzni a világot, de még a szomszéd nénikét sem.

UI: Hát kérdem én: ki az, aki elrohan vásárolni egy hajfestéket, ránctalanító krémet, sampont, rúzst, ha előtte jól felidegesítették, és összemérték egy bombázóval?

A REKLÁM MINDENKÉPPEN HAT, NE PRÓBÁLJUK MEGKÉRDŐJELEZNI.
Ha nem akarod, hogy hasson, ne nézd, ne hallgasd, ne olvasd.
Ha mégis észleled a reklámot, ne zaklasd föl magad. Egy reklám miatt?
Volt ismerős, aki más apró ügy miatt olyan ideges lett, hogy a vérnyomása a stroke felé közeledett.
(Aki nem tudná, bénulás vagy halál kimenetelű ez a probléma.)
Na most gondolkodj el kedves olvasó, mi ér meg annyit, hogy a temetőbe kerülj?


Trendiség? Karrier? Pénz? Pozíció?

Vagyon? Hatalom?

Külcsínt az egészségért?

trendiség, nőkről, divat, Roberta-redford,

trendiség, nőkről, divat, Roberta-redford,

Nekem egyik sem éri meg, nem hogy az életem kockáztassam, de az egészségem sem! Neked?

 

Nőknek szól elsősorban, vigyázat, mert már nagyon sok népszerű szépítő megoldásokkal, módszerekkel kecsegtetnek, melyek között vannak már tényleg eléggé veszélyesek, hogy kockára teheted az egészségedet.
Hölgyek az idősödést el kell fogadni, aki nem képes, annak nagyon sok és erős pszichés problémái lesznek előbb vagy utóbb.
Egyébként ez a szépségiparban dolgozó nőket érinti a legsúlyosabban, különösen, ha időközben elfeledkezett gondoskodni valami más életpályáról.
Vigyázz, mert a TE előnyöd, vagy gondod lesz bármit döntesz. -:)

Vásárolj, hogy szép legyél

UI: A szépségipar képviselői úgy vélekednek, hogy jól fel kell piszkálni az önelégült vásárlót. Rá kell őt döbbenteni a hibáira, máskülönben eszébe sem jut, hogy javítani próbáljon a külsején.
Ezekkel az üzenetekkel éppen azt kívánják elérni a termelők, hogy az érintett hölgy önmagával elégedetlen legyen, és elrohanjon bevásárolni.
Szóval direkt idegesíteni akarnak minket?

„..jól fel kell piszkálni a vásárlót. …rádöbbenteni a hibáira” Az tény, hogy a reklám nem arról szól, hogy nekünk szimpla élvezetet adjon. Nem is azért, hogy kitöltse a műsoridőt, és jót tegyen valamelyik csatornának. A reklám egyáltalán nem titkolt végcélja röviden, hogy Te felfigyelj az illető cégre, termékre, szolgáltatásra ÉS VÁSÁROLJ.
Ha nem töltené be ezt az utolsó funkciót, akkor a reklámra semmi szükség nem lenne, és megszűnt volna már rég.

De mivel mindenki, a CÉGEK IS tudják, hogy a reklámmal mindenkit lehet befolyásolni kivétel nélkül, legyen az akárhány diplomás ember is. Ezért élnek is ezzel a lehetőséggel.
Éppen a szépségiparban lehet a legkönnyebben befolyásolni és éppen a nőket, mivel Ők a szépségükért messze többet tesznek meg, mint a férfiak.
Kimutatott tény, hogy a gyerekek után a nőkre érdemes üzletet építeni.


Hogy mire képes a reklám?

Sokkal többre, mint azt sokan képzelik.
Eddig még alig volt olyan, akit megkérdeztem, hogy Őt befolyásolja a reklám?
Válasza: Őt nem lehet befolyásolni holmi reklámmal, az csak badarság.
EZZEL SZEMBE: A REKLÁM EGY ORSZÁG SORSÁT MEGHATÁROZHATJA, ha az aktuális kormány valamilyen stratégiát el akar érni.
A politikusok kifejezetten ilyenek. Ellenzékben, azért, hogy kormányra kerüljenek, amikor ott vannak, azért hogy ott is maradjanak.

UI: Szóval direkt idegesíteni akarnak minket?

Ez jópofa kérdés volt, csak azért idéztem. Nem ezt akarják, az más kérdés, hogy valakiben ezt is kiválthatja. Vagy unatkozhatunk alatta, vagy bármi mást egyénenként, de attól az információ bejutott a memóriánkban és tárolódott.
Ez biztos. Bizonyos ideig elő is hívható közvetlen kérdésekkel, vagy más asszociatív elemekkel. Tudat alatt ott marad örökre.

Megoldás: hunyj szemet

UI: Bár nem a reklámfilmek szülik számunkra az eszményképeket, de az elterjedésükben nagyon is fontos szerepet játszanak. Azokban a kultúrákban, ahol a címlapokon, plakátokon, filmeken és a reklámokban csupa „alultáplált” hölgy szerepel, statisztikákkal igazoltan megnőtt a testükkel elégedetlen nők száma. Legtöbbjük mindent elkövet azért, hogy hasonlítson arra az ideálra, amibe lépten nyomon belebotlik.

A reklámok, mint említettem, mindenképpen hatnak, EZ A FŐ CÉLJUK, hogy kire hogy az változó lehet. Olyan, hogy reklám, de ne hasson nincs. Senki sem akar készíteni és azt kőkeményen megfizetni, hatás mentes reklámot.
De ezt éppen igazolja is az író. Ha meg így működünk és tudjuk, akkor minek berzenkedünk.
Ha viszont tudunk ellene tenni és akarunk is, tegyük meg.

A megoldás lehet a tv kikapcsolás, szembehunyás, de ennyi erővel az életünkben sokkal több, nehezebb problémák leselkednek, ott is ezt alkalmazzuk?

Inkább azt javaslom, ha már reklám használjuk föl tudatosság tréningre.
Próbáld úgy nézni, hogy teljesen semleges maradj, ne okozzon semmilyen zavart, kellemetlen érzést.
Nézzük nagyobb tudatossággal, ne vigyenek el az érzelmek.
Ha nem csinálsz valaminek jelentőséget, akkor számodra gyakorlatilag legfeljebb inaktív információ marad, ami nem tud vásárlásra mozdítani.
Ezzel kézbe vetted magadat és egyre, kiszolgálatlanabbá válsz a külvilág felé.

A trendiseket hagyd azoknak, akiknek jobb dolguk sincs, vagy jó dolgukba nem tudják mivel foglalkozzanak. Ámen

J.Dzs.Schwarcz

42653 olvasás

error: Content is protected !!