örök szerelem titka, társkereső, társkeresés, Kis gesztusok, nagy szerelem. Tudtad, hogy az apró szertartások, amelyek változatosságot lopnak a hétköznapokba, képesek életben tartani a szerelmeteket? Eláruljuk, hogyan lesz hosszútávon a párkapcsolatod, és megdönthetetlen az összetartozásotok.
 Ennek egyszerű a magyarázata: minden alkalommal, amikor, egy nagy vállalatnál marketingesként dolgozó lánynak elege van az állandó problémákból, csak egy segélykérő sms-t küld a férjének. Finom mozdulatokkal megmasszírozza majd a nyakát, és elkészíti a legfinomabb kakaót, amit csak tud: édesen, krémesen, egy csipetnyi fahéjjal. „Ez a kis szertartás mindig segít, hogy újra felszabadultnak érezzem magam” – meséli Kinga. „Nagy szavak nélkül is tudatja velem, hogy Zoli mindig, minden helyzetben mellettem áll. Bármi történjen. Lehet akármilyen igazságtalan és kegyetlen a sors, mi összetartunk!”

Az érzelmeket is kell táplálni

Hiszen egy olyan világban, ahol mindannyian függetlenségre törekszünk, miközben állandóan mindenkivel szemben rugalmasnak kell lennünk, gyakran kerülünk erős „viharba”. Ezzel szemben a kapcsolatunkban kialakuló rituálék erősítik az összetartozást, mert biztonságérzetet adnak, és azt éreztetik velünk, hogy ketten együtt mindenre képesek vagyunk. Ha gondosan ápoljuk őket, szavak nélküli párbeszédekké válnak, amelyek során egyértelműen tudatjuk párunkkal, hogy érdekel minket és fontosak számunkra az érzései és elképzelései, őt magát nagyra értékeljük, és teljesen tudatosan szakítunk rá időt.

Mindannyian tudjuk már régóta: a társadalmi szokások, amelyek régebben az élethosszig tartó párkapcsolat összetartó erejét jelentették, mára teljesen elvesztették jelentőségüket. Ha a szerelmünket ébren akarjuk tartani, sokkal inkább számítanak a képességeink és a tudásunk a témáról.

Ha a kialakult szertartásainkat gondosan dédelgetjük, és ha szükség van rá, fantáziával és szenvedéllyel megújítjuk, jó esélyünk van rá, hogy érzelmeinknek pont azt a „táplálékot” adjuk, amelyre az életben maradáshoz szüksége van.

 

error: Content is protected !!