társkereső férfi társkereső nők csábítás

Egy jó kapcsolat alapja a békesség, öröm, szeretet hármasból fakad. Igen ám, de hogy ezek a kapcsolatainkban /nem csak társkeresők esetében/ megéljük, ahhoz nagyon sok minden kell. Ami egy tankönyv anyaga is lehetne, de sajnos ilyen nem jut eszébe egyetlen érdekeltnek sem. Azt mondják, az életet nem lehet tanítani. Ezzel szemben, viszont rengetegen éppen ezen gazdagszanak meg, hogyan éljünk helyesen. Persze igazából mindenki tudja, hogyan kellene jól élni, de még sem tesszük csak nagyon kevesen.SEMMIT!
Lásd a jelen világ állapotát, válságát.
Tönkre tenni a világot – sokak 2-3 diplomával erre vagyunk képesek?
/Most még sem ez a lényeg./

Alkalmazkodás a kulcs
Alkalmazkodás nem csak a jó kapcsolatok alapfeltétele, de létfeltétel is.
Békesség nincs, akkor öröm sem lehetséges.
A békés kapcsolat többek között abból alakulhat ki és maradhat fenn, hogy alkalmazkodom hozzád, mert másképpen nem tudnánk együtt élni. Ezért engedni fogok a dolgaimból és megértem, ha valami mást akarsz. Nem biztos, hogy én is azt teszem. Ha nem alkalmazkodom, nem értelek meg, akkor abból vita lesz, és ahogyan ismerem az ingerlékenységi küszöbünket, abból sokszor veszekedés lesz. Engedem, neked legyen „igazad” bár néha másképp látok, mint Te.

Kapcsolatod ne áldozd fel az igazságért
Őszintén mit érek az igazsággal? Egyébként is ki látott olyan embert, aki látott már igazságot? Akkor miért törjem össze az egyébként jól működő kapcsolatot a nem létező igazsággal. Annyira sok minden hiányzik, néha miért olyan fontos a nem létező igazság.
És kinek az igazsága igaz? Miért pont az enyém? Mert én úgy gondolom? Úgy érzem? Mitől vagyok olyan biztos benne?
Talán a Te szempontodból én is úgy látnám, ahogy Te.
Ebben egyet is érthetünk.

Nem sértődöm meg mindezek közben, mert tudom, hogy csak elbújnák előled és a megoldások elöl.
Számíthatunk egymásra nem csak a jóban, de amikor segíteni is kell. Aki a bajban hivatkozik, ez jött közbe, azt kellene még elintézni… ott sosem leszel első helyen.
Már pedig egy társ kapcsolatban mi a fontosabb, mint Mi.

Egymást felépíthetjük és rombolhatjuk, csak rajtunk áll melyiket válasszuk mindennap. Maga az öröm a segítés, és ne várj köszönetet, hiszen önként szeretetből tetted.
Ha hálát vársz, olyan, mintha azzal lenne megfizetve a segítséged. Tudom ez sokaknak ellenérzést válthat ki, pedig ezt mondod: „Ha nem köszönöd meg, akkor minek segítettem? Már kár volt.”
A különbség nem túl sok. Ugyanakkor a jelen gondolkodási és társadalmi szocializálódási formánkban ezt így „illik”.
Ha felépítjük egymást, békében és örömmel tudunk együtt élni.

Az öröm fontos a számomra, és tudom Neked is, ezért teremtsük meg egymást egymásnak, és ne romboljuk le azt, ami szép és jó lehetne. Az öröm ezután, már magától jelen lesz, az öröm és a béke mellett könnyen alakul ki a valóságos szeretet, ami mélyebb, mint a pillanatnyi meglátni és megszeretni élmény. – Valljuk be ez valóságosan és elsősorban a test szépségéből táplálkozó érzés ezért felszínes.

A szeretet érdek nélküli
Szeretlek, ha… Ez nem szeretet. A szeretet nem szab feltételeket.
Ha beszínezed a hajad jobban szeretlek. Nagy hülyeség, de sok ehhez hasonló van.
A valóságos tiszta, őszinte szeretet esetében a látásunk, már nem a felszínen ragad meg, ami mulandó, ezért nem kell reszketni, mi lesz, ha megjelennek a ráncok, mivel a valóságos létünkbe szerettünk bele. Ezért maximálisan biztonságban érezhetjük kapcsolatunkat, mert kiszámíthatóak vagyunk egymásnak. Nem visznek el pillanatnyi érzelmek, – pl. egy szebb, újabb “konkurens”- ,amik helyett mindennap mások jönnek, ami miatt tartani kellene, hogy holnap más tetszik meg.
Tudjuk egyikünknek sem a legfontosabb már a csillogó külső, hiszen az sok mindent takarhat, amit nem látni, ezért csak átmeneti és megtévesztő. Fontos, de tudjuk nem minden arany, ami fénylik, és micsoda igazság, de eddig nem építettük be életünkbe.
Engedtünk a sok külső csábításnak. Ha ezeken a „csak a külcsínt favorizáló látásmódon” túl tudunk lépni, tudunk változtatni, csak akkor lehetséges IGAZ szeretet, szerelem, béke, öröm, biztonság. Kell ennél több? Nekem nem. Ha elfogadod, egyetértesz ezekkel, nagyon jó, de törekedj arra, hogy vidd be a társkeresős minden napjaidban, akkor nagy eséllyel a legjobb úton jársz. Ellenkezőleg, csak rabolnánk egymás idejét. Ne nevezd meg mi ez, mert teljesen mindegy az elnevezés, a lényeg a „mi” életünk lesz teljes értékű.

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!