A titok, vonzás törvénye, bármit megtehetsz, bármit elérhetsz,

A Titok mindent ígér, de ha nem működne valami, van megoldás? – Most járj utána!

Mintha tőlünk lesték volna le magyaroktól, mármint a címben utalt hárítást.
Mi is mindig mást okolunk, ha valami nem megy. Egy igazi magyar találmányt lenyúltak az amcsik. Ugyanis, ha még sem jön be, nem kevesebbet állítanak, nem volt például kellő hited, kitartásod, alázatod, nem kérted helyesen az ajándékot…stb.
Van itt kibúvó nekik, és ha eddig nem hibáztattad volna magad a sorsodért, akkor a Titok kezedre játszik.

Te vagy az ügyetlen, a hitetlen, a kitartás nélküli, szóval nem vagy eléggé életképes, ha még a csodák segítségével sem tudod helyre hozni az életed. Mintha azt mondanák, ember már az univerzum katalógusából, sem tudsz böngészni éskérni, akkor mit akarsz? Valóban.
Ettől többet már tényleg nem lehet kérnem, és ha most sem sikerül helyre hoznom az életem, tényleg eláshatom magamat. A csodákkal sem tudok egy középszintű életet biztosítani magamnak, akkor mit merhetek akarni. Most aztán tényleg ne panaszkodjak. Ínéttől egyszerűen nincs helye. A Titok ezt a lehetőséged teljesen lehetetlenné teszi. Eddig is, ha valami gondod volt, és panaszkodtál, oda vágták a kulcs megoldást, gondolkodj pozitívan, mostantól az lesz a mottó:

Gondolkodj pozitívan és használd már a titkot.
  Szóval az írók, azért mindjárt fölmentik önmagukat, ha valami még sem klappolna Neked. A kérdés, hogy méred meg a mérhetetlent a kellő, vagy nem kellő hitet? Nem tudni, de ez benne a jó. Így senki nem reklamálhat, hiszen már a könyvben is ilyen válaszokat kapsz. Új szülött korunkban óriási csoda volt a betűkkel, számokkal való ismerkedés, annak megtanulása. Ezen mindannyian egyformán átmentünk, csak nem jutott eszünkbe az a marketing ötlet, hogy erről másnap eldicsekedjünk, milyen titokra jöttünk rá, tanítottak meg.

Egy évvel fiatalabb öcsénk, és-vagy húgunk előtt sztárok lehettünk volna pillanatok alatt.
Egyikünk sem tudta, nem butábbak vagyunk idősebb testvérünknél, vagy barátunknál, hanem fiatalabbak. Egy év múlva mindannyian tudtuk, amit korábban nem. Ez a fejlődés, a tanulás rendje nem?

Azért írom, mivel maximálisan megértem azokat, akik e témában első egy-két könyvüket veszik, és ekkor meglátják a Titok vonzás törvénye könyvét. Nyílván szuper jó könyvnek tudják be.
Lásd a fenti gondolatot. Ezen mindenki átmegy, mint említett gyermekkori csodáinkon. Ehhez hozzájárult, rendszerváltozásig nem lehetett ilyen jellegű könyveket publikálni, amelyek már nyugaton régen ismertek voltak.

EGYETELEN DOLOG GARANTÁLT SEMMI UJJAT NEM AD A TITOK
Becsülendő, azért a könyv elismeri, már részletek láttak előtte is napvilágot. Bár ha nem teszik meg, azért van rajtam kívül más is, aki nyílván észrevette volna ezt az alapvető tényt. Hozzátenném, amiről úgy gondolják, hogy nem, az is látott, csak ők azt nem olvasták, viszont pl. én igen. Aki bigott Titok rajongó és ellentétes az állítása, az szóljon és igazolom, előkeresem.  

Tehát teljes mértékben már másutt látható volt, semmi ujjat nem mondott, más felöl, vannak olyan meseszerű megfogalmazások, – elismerem jól hangzó – de semmire nem mész.


Kezdjük a könyvet elemezni a legelején.

A könyv így kezdődik: Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül. Smaragdtábla, Kr. előtt 3000 körül
Erről tudhatunk Hamvas Bélától is: Tabula Smaragdina 40-50 évvel korábbról, plusz kommentálva azt, vagyis MESSZE MEGELŐZVE a híres Titok, vonzás törvénye íróját. Ez tény nézz utána.
Mondjuk Hamvas Béla, nem szorítkozik az én dicsőítésemre, de már akkor többet tudott, mint mi és a Titok írója valaha.

A Titok lényege egészen tömören.

A titok, vonzás törvénye, bármit megtehetsz, bármit elérhetsz,

A titok, vonzás törvénye, bármit megtehetsz, bármit elérhetsz,

A vonzás törvénye – ez a titok kvintesszenciája.
A vonzás törvényének lényege, viszont a pozitív gondolat, gondolkodás.
Ezzel összegeztük a könyv lényegét, persze vannak más elemei is, de szinte legtöbbje a gondolatra vezethető vissza. A vonzás törvénye egy üres fogalom, a könyv tartalmát ezzel az ügyes műszóval illették.
Ez olyan, mint manapság a spiritualisták Isten helyett, Végtelen Univerzumot, Egyetemes intelligenciát, Végső Tudatosságot ..stb emlegetnek. Tudják az írók, ha Istenről beszélnek Neked, az nem nyerő, mert akkor elmész egy gyülekezetben, és ott erről többet tudsz meg. Ugyanakkor valami Istenhez hasonlatos jelzővel ellátott valamit mégis csak meg akartak fogalmazni: Határtalant, Mindenek felett állót, Leghatalmasabbat, Végtelent, Tudatosság. Sok féle jelző van, de a lényegileg helyettesítheted Istennel, ezt újabban ma már írják is. Nehogy elkanyarodjak, Istenre még visszatérek, mivel ott is van minden féle oda-vissza állítás.
Bob Proctor filozófus író, személyi edző idézete, de többször mástól is elhangzik, másformában:
„Mindent, amit az életedben tapasztalsz, te magad vonzottál be, mégpedig az elmédben megjelenő képek által. A gondolataid által. Bármi is történjen a fejedben, az előbb-utóbb az életedben is megjelenik.”
Mondjuk a teljes dolog agyműködésen belül zajlik az elme működés, ennek eszköze a gondolat is, ami naná a fejben zajlik, hol máshol.

Ami okozatként megjelenik, az viszont már lehet sok helyütt.
Mivel a titok, avagy a vonzás törvénye a gondolat szinte istenítésén alapul, ezért nézzük meg azt elsőként, hogy megfelel e a vonzás törvénye kitételének, mint egyedül a saját titkuk. A következő irodalmak konkrétan bizonyítják a gondolattal, már sokkal korábban foglalkoztak így  a gondolat, gondolkodás leírása, nem a titkok, vagy a vonzás törvényének védjegyezhető.

A szerzési időpont ezt egyértelműsíti.
Egy baj tényleg van, hogy nem bulvárírás, de viszont valóban fogalmad lesz a gondolatról, gondolkodásról.
Rhonda Byrne „A Titok” című könyve Amerikában 2006 –ban lett kiadva.
Ehhez képest már 1973 DR. Kardos Lajos „Általános pszichológia” a gondolat-gondolkodás kérdéséről nem néhány jó arany mondásban fejezi ki a gondolat kérdéskörét kb. 50 oldalon.
Rubinstein: „Az általános pszichológia alapjai” I-II kötet 1979 kiadás 1056 oldalas.
Csak a gondolkodásra 100 oldalt szánt.
Sellye János Álomtól a felfedezésig 1980 –ban kiadott könyve szintén jelentős oldalt szánt erre.
Sellye azt találta föl, amitől most szenvedsz, értékelve ezt Nobel díjjal.
Atkinson és Hilgard 732 oldalas nagyalakú könyve, címe egyszerűen csak: „Pszichológia” 2003. 40 oldalon ír a gondolkodásról.

Mindegyik könyv a Titok negyedét-felét gyakorlatilag kizárólag a gondolat, gondolkodás témakörét öleli át.
Akkor csak nem képzeled, hogy többet tudsz meg A Titok vonzás törvénye könyvből a gondolatról, gondolkodásról, mint említett a bulvárizmust nélkülöző könyvekben. Hozzá téve, hogy rengeteg más spirituális, ezoteriális könyv is foglalkozik vele.
Az egész világ egyébként, amibe most élünk, jó és rossz dolgaival együtt, mint indító ok gondolataink, gondolkodásunk eredményére4 vezethető vissza.

Bár akikkel együtt 6000 év óta létrehoztuk, legtöbben nem a Titok, hanem egyszerűen a gondolataink révén járultunk hozzá, minden Titok technika segítsége nélkül. Nem fordultak -tunk a bűvös univerzum katalógushoz, viszont annál többet nem csak gondolkodtunk, hanem tettünk is érte.

TEHÁT RENGETEG KÖNYV FOGLALKOZIK AZ EMBERI PSZCHÉVEL, nehogy azt gondolja valaki, na jó de a Titok, a vonzás törvénye nem csak gondolat, gondolkodásról szól. Az említettek, de sok rengeteg más könyv, szintén nem csak arról. Sőt sokkal többről, mint amit a Titok, a vonzás törvénye leírt.

De egyértelműen meg kell említeni, az igazi TITKOK a TITOKZATOS INDIÁ-ból származnak, szinte minden. A legelső egyik legértékesebb irodalmi mű is ott született 6000 éve. Amiről a Titok, vagy mi most beszélünk, ők már több ezer éve megélik. Kivéve, náluk nem a gazdagodás, a hatalom a fő szempont. A Titok ennek nagyon komoly állandóan visszatérő hangsúlyt adott. A számlákat csekké változtatja, a luxusautók, vagy dollár milliók, meg csak egy kis ráhangolódás kérdése és elém pottyannak.

Az egész Amerika 500 éves, most gondolj bele objektíve, jön egy 50 éves Rhonda Byrne szőke hölgy és Ő találja föl a spanyol viaszt. Vagy, mert a sajtó naggyá emelte, ahogy ezt már megszoktuk a médiáktól, különösen a tévétől?
Ez a baj az egész világon, a sajtó a szentírás. Ha valaki ott szerepel, elég csak hivatkoznia, már nagyembernek tartjuk.
Elő vindikáljuk, hogy naná hogy nagy koponya, különben miért szerepelne a tévében. Ma meg már gyakorlatilag mindenki ontani akarja az észt, a spanyolviasz feltalálói megsokszorozódtak.
A Titok a vonzás törvénye tényleges titka, hogy:

A TITOK SEMMI ÚJAT NEM TUDOTT FÖLMUTATNI,

AMIT ELŐTTE NE ÍRTAK VOLNA LE.

Csak ebben a témában több mint ezer könyvem van, ami hasonló gondolatokon gondolkodik.
Minek köszönhető akkor, A Titok titka?

A Titok, a vonzás törvénye elsősorban éppen a mai könnyed és főképpen bulváros leiratának köszönheti a sikerét. Másodsorban kiváló marketinges duma jellemzi végig, vagyis figyelembe vették, elsősorban a látványosság számít, a misztikusság, csodák, titokzatosság, hogyan legyünk gazdagok, amit ráadásul felturbóztak olyan kijelentéssel, hogy ehhez nem kell szinte semmit tenned. Egyébként követte a médiák már bevált gyakorlatát, tehát ez sem új. Minden bulvár médiába hasonló a séma.

IGÉNYTELENSÉGET „KÖVETELÜNK” A MÉDIÁKTÓL,
ÉS A MÉDIA MEGADJA AZT.

”Amit kérsz, megadatik” – ez 2000 évvel a Titok előtti titoki “titok”.

Konkrétan összegezve miről szólnak a közismert médiák? Ki kit vert agyon, ölt meg, ki lopott ma, kit korrumpáltak meg, ki kit erőszakolt meg. De a sztárokról végtelenségig pletykálnak, már azt is csodáljuk, ha valamelyik elkezd randizni valakivel. De olyan is volt már, hogy megírták a sztár mit evett ma, még azt nem tudom, ki hányszor volt ma a toalettben. Ha ezekre az „igen fontos” kérdésekre nem tudsz válaszolni, kétségbe vonatik a műveltséged.
Hogy essek hasra.
Vagy oda nézz!! Figyu, ott van a VV Világból az akárki.
Ki a francot érdekel? Tudom sokakat.
Ezért vannak vv Ági, vv Zsuzsi….tele vagyunk sztárokkal, mesterekkel, észkombájnokkal, csak azt nem értem, akkor az országot miért akarja mégis Albánia is már beelőzni.
..bejön a Porsche viccből, az utas oda szól a sofőrnek, gyorsabban menjünk, mert a Trabant előzni akar, ..most itt van Albánia, de az tényleg előzni fog bennünket.
Mától A TITOK A KEZÜNKBE, csak fohászkodni kéne az univerzum végtelen kincses tárához, és a problémák azonnal megoldódnak?

Nem vetted észre, hogy ha valaki a tévében szerepel, egyből csoda lesz.
Mintha attól kezdve jobb, több, okosabb, szebb.. ,vagy nem tudom, ki mit hisz róla, de mintha az, aki tegnap egyszerűen csak a haverom, mint ember bement a tévébe, onnét kijövet mától a tévében látva, már Isten.
Mintha nem ugyanaz az ember lenne. Mindenki föl néz rá, mint a királyokra szokás, pedig kevesebbek, hidd el, mint Te, Ő, vagy Mi.
Jól mondta a Győzike, mindenki azzal védekezik, hogy azt mondja, Ő nem nézi a műsorát. Amikor jön az adás, alig várja, hogy „stikiben” nézhesse.
De érdekes mindenki ismeri és nézi a műsorát. Csak nem gondolod, egy kereskedelmi kapitalista tévé vakon szereti Gyözikét. Tudnék sok sokkal nagyobb értéket letett művészre hivatkozni, akiről a mai fiatalok talán nem is tudják, hogy létezik. Ez nem feltétlen az Ő hibájuk.

A mai kereskedelmi tévék, nem arról híresek, hogy azt adjanak, amit mi nem eszünk meg, hanem azt, amire kíváncsiak vagyunk. Győzikére tehát nincs mellé beszéd, nagyon kíváncsiak vagyunk, mert sok éve megy, vagy tán még most is – 2008 szeptember.

30 évvel ezelőtt, magam is játszottam kis együttesben. Annyira csodáltak bennünket, mint most egy sikeresebb együttest. Az igaz, hogy tetszett, de később, azért volt önkritikám, és magamba morfondíroztam, nem értem, miért rajonganak körül. Linkebbek vagyunk és főképpen beképzeltebbek,   (amit persze kívülről nem mutattunk, mint most sem) szinte, mint bármelyikük.
Játszottunk előzenekarban, és van közvetlen tapasztalatom a nagyokról is. De az akkori magamat is beszámítva, tettük, amit a „nagyok”. Ittunk, nőztünk, buliztunk.
A kitérőt azért írtam, mert számtalanszor tapasztaltam, semmiben sem másak, csak sokszor rosszabbak. Mindig van kivétel tudjuk!

Ismételten mi okozta a Titok sikerét?

Az egyszerűség, a bulvárság, a Titok címe önmagába kíváncsivá tette az embereket, az egyszerű dolgok, elcsodásítása, szuperlatívusz magaslatú kifejezések halmaza, a túlzott optimista előadása, bárki képes ezekre, a csodákra, Te is!
Persze a rengeteg pénz is, amivel ki-ki beszállt a buliba, – a filmhez, a könyvhöz nem kevés pénz kell.
A titok hivatkozik a nagy elődökre, akik azért lettek nagyok, mert ismerték a titkot, a vonzás törvényét. Nos nézzünk meg mindjárt egy nagy amerikait, mit mond a gazdagodásról, ami a titok fő nyomvonala.
Szentírásnak egyáltalán nem mondható, bár vannak benne hasonló elemek is. Lapozgatták a bibliát is. 😉 Erényes ez is, de ettől nem titok, a vonzás törvényére írható.

J.Dzs.Schwarcz

 

 

 

 

 

key words:

titok, titok a vonzás törvénye, vonzás törvénye, Titok, nincs titok, bármit elérhetsz, bármit megtehetsz,

error: Content is protected !!