Az EU-ban toronymagasan nálunk drágult leginkább a megélhetés

Az EU-ban toronymagasan nálunk drágult leginkább a megélhetés

Gondban a kormány, most nem tudják más nyakába varrni a felelősséget!

Befuccsolt a kormány jól bevált taktikája, ami azon alapult, hogyha valami balul sül el, egyszerűen elkezdenek másra mutogatni, hogy az Brüsszel, Gyurcsány vagy Soros miatt következett be.

Most azonban nem tudják másra kenni: egyértelmű, hogy az Orbán-kormány rossz politikája vezetett oda, hogy
az elmúlt hónapban Magyarországon volt a legdrágább a megélhetés az infláció és árdrágulás az egész Európai Unióban!

Már májusban is Európa-csúcstartó lett a magyar infláció, arra lehetett számítani, hogy 5,1 százalékról kissé mérséklődik a drágulási ütem, júniusban mégsem ez történt, újabb bő 8 éves csúcsra ugrott az infláció az 5,3 százalékkal.

Az EU-ban az átlagos áremelkedési ütem nem érte el a 2 százalékot.

Lehetne persze azzal magyarázni, hogy a járvány következtében lett ilyen rossz a helyzet, de pénteken tette közzé legfrissebb, júliusi inflációs adatait az unió statisztikai hivatala, az Eurostat, melyből kiolvasható, hogy szinte csak Magyarország szerepelt ilyen rosszul:

Az EU-ban toronymagasan nálunk drágult leginkább a megélhetés

Az EU-ban toronymagasan nálunk drágult leginkább a megélhetés Forrás: Eurostat

Az is aggodalomra ad okot, hogy hazánkban már május óta 5 százalék felett van az infláció, miközben az elemzők azt várták, hogy nyárra enyhülni fog az inflációs nyomás, azonban ez egyelőre nem következett be.

A hatalmas infláció miatt az MNB már kénytelen volt közbeavatkozni, közel 10 év után először kamatot emelt a Monetáris Tanács, amit Matolcsy György szerint addig folytatnak, amíg az infláció 3 százalék alá nem csökken!


Az „évszázad átverése” az inflációkövető nyugdíjemelés

error: Content is protected !!