Az egész UEFA-s sztori – mint minden hasonló fideszes megszólalás – fedősztori, hogy elfedje azokat a történeteket, amelyek élesek, és ráirányítsa a figyelmet valami olyasmire, amivel a magyar néző, olvasó úgysem tud mit kezdeni – mondta Csillag István közgazdász.

UEFA-s sztori – mint minden hasonló Orbáni fideszes megszólalás – fedősztori,

UEFA-s sztori – mint minden hasonló Orbáni fideszes megszólalás – fedősztori,

„Egy olyan időszakot él meg a magyar kormány, a magyar miniszterelnök, amikor a várakozásokkal szemben az infláció elképesztően szárnyal, az a voluntarista szöveg, hogy kanyarban előzünk, csak olajat öntött a tűzre Vargával és Matolcsyval.

Egyszerre csak kiderült számukra, hogy baj van” – mondta Csillag István közgazdász a KlikkTv Heti Egyenleg című műsorában. Rámutatott, „ezt most csak az építőanyagárak frontján érzékelik, de minden magyar állampolgár, amikor elmegy vásárolni, azzal találkozik, hogy például a zöldség-gyümölcs árak 30-40-50 százalékkal magasabbak, és a felháborodás megállítására

Orbánéknak egy fegyverük van: a pedofília és a homoszexualitás összemosása és az, hogy aranyrögöket nézeget a miniszterelnök.”

Bedobtak – elterelés végett – egy törvénytervezetet, amit aztán gyorsan meg is szavaztak, amelyben összemosták a pedofíliát a más gondolkodásúakkal és más érzelműekkel. Csillag hozzátette, felépítettek egy olyan konstrukciót, amelyben szerintük kiderül, hogy „Brüsszel és egész Európa alapvetően azon dolgozik, hogy miként lehetne a homoszexualitást elterjeszteni az iskolákon, oktatáson és még sok minden máson keresztül Magyarországon.”

„Ez az UEFA-s sztori – mint ahogy minden ilyen fideszes megszólalás – fedősztori, hogy elfedje azokat a történéseket, amik élesek, és ráirányítsa a figyelmet valami olyasmire, amivel a magyar nézők, olvasók úgysem tudnak mit kezdeni, és egy idő után azt hiszik, hogy megússzák a szituációt.”

Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász szerint „a magyar kormány mondanivalója az ügyben az, hogy itt a nyugatról bele kívánnak szólni a mi dolgainkba, és ha nézzük a Fidesz-kommunikációt, nemhogy napról-napra, hanem óráról-órára ugyanezek a mondatok jönnek fel. Hol az egyik megszólaló, hol a másik mondja ugyanazt, hogy minket nem hagynak a saját módunk szerint élni, követelik a jogállam helyreállítását, hogy felszámoljuk a bírói függetlenséget és ezt ők nem engedik.

Számukra az a legfontosabb, hogy a 2.5 és 3 millió szavazójukat karámon belül tartsák, és ehhez igazítják a témákat. De ennek a konkrét jogszabálynak az előterjesztése más célt is szolgált – hívta fel a figyelmet Csillag István. „Azt, hogy ha lehet, éket verjenek, a nehézkesen is, de kibontakozni látszó ellenzéki egységbe, mert magától értetődő lehet, hogy ha megszavazza a Jobbik ezt a törvényt, akkor lehet szalámizni az egységet. Felmérték, mi lehet a Jobbik reakciója a Parlamentben és nem csalódtak. Lesz még ilyen provokatív akció.”

„Ha ott ülnék egy ellenzéki centrumban, akkor a leszalámizás szempontjából vizsgálnám a történéseket.” Ez a keleties gondolkodásmód, amit Orbán megpróbál árasztani, az orosz típusú gondolat mindig is nyugatellenes volt, az ilyen jellegű megjegyzései, hogy az ellenzék sokszínű, liberális, megengedő, ma is távol áll a mi magyarságunktól, idegenszerű, és ezek ismétlődőek lesznek – mondta Csillag István.
„A kistelepüléseken ez a retorika működik.”
 


Ursula von der Leyen a homoszexualitás megjelenítését tiltó magyar törvényről: ez szégyen

error: Content is protected !!