Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen

 

 

 

 

Egybehangzó sajtóértesülések szerint vádat emeltek Donald Trump ellen.

 

 

Trump ellen a manhattani esküdtszék emelt vádat, azt követően, hogy úgy határoztak, van elegendő bizonyítékuk a volt elnök ellen. A vád szerint Trump hallgatási pénzt fizetett ki egy pornószínésznőnek még a 2016-os választási kampány során.

Az exelnöknek a jövő héten kellene megjelennie a New York-i büntetőbíróságon, az ügye pedig történelminek minősül, ugyanis ő eddig az egyetlen volt amerikai elnök, aki ellen vádat emeltek. Az egyébként már korábban is ismert volt, hogy a New York-i ügyészség hallgatási pénzek kifizetésének gyanújával már 2019 óta folytat vizsgálatot Trump ellen.

Reuters most azt írja, hogy a konkrét vádak még nem ismertek, de a CNN arról számolt be csütörtökön, hogy Trumpnak több mint 30 vádponttal kell majd szembenéznie. Az exelnök ragaszkodik ahhoz, hogy ő teljesen ártatlan, valamint kijelentette, mindez nem befolyásolja az indulását a 2024-es elnökválasztáson. Sőt, egyenes azt állítja, ezekkel a koholt vádakkal csak az esélyeit akarják rontani.Ez politikai üldözés, a választásokba való beavatkozás– közlte.Trump amúgy március 21-én, azaz 9 nappal a vádemelés előtt arról írt a közösségi médiában, hogy letartóztatják majd, továbbá csatába hívta a lelkes követőit, hogy mentsék meg őt az igazságszolgáltatástól. A volt elnök mindezek dacára ismét egyre népszerűbb, s jelenleg magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében.

 

 

error: Content is protected !!