//-->
Mediatop Hírek Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás

Veszélyes viszerek korra nemre tekintet nélkül

Veszélyes viszerek, viszér betegség, koleszterin,

Veszélyes visszerek korra, nemre való tekintet nélkül

A visszeres betegség kialakulása már fiatalabb korban is elkezdődhet, természetesen a már látható jelei a középkórtól gyakoribb. Ezenkívül a szülő nőknek kell sokszor átmenetileg elviselni ezt a kezdetben panaszmentes betegséget. Sokan csak esztétikai problémának tekintik, miközben attól sokkal súlyosabbá válhat, ha nem teszünk idejében a megelőzése érdekében. A visszér lehet mély vénás és felszíni. AZ előző veszélyesebb.
Van olyan vélemény, miszerint életveszélyes lehet, ha egy vérrög leválik, és a véráramba jut, más szerint a vérrög pár nap után az érfalra tapad és le sem lehet onnét választani. Hát mindenesetre tegyük meg amit lehet. Fontos tudni nem a fájdalomcsillapítás a megoldás ez biztos.

ÉRSZÜKÜLET TÜNETEI:

 Mik ezek a tünetek?
Az érszükület végtagi kezdő tüneteinél a következők észlelhetőek: hideg kéz,láb, zsibbadás a végtagokban. Majd járás esetén hamar elfárad, esetleg görcsöl is a beteg láb -lábikra görcs. 
Talán mindenki látta a legfeltűnőbb a láb erek kitágulását, de jelentkezhet viszketés, dagadt, duzzadt terület, ami esetleg terjed - ilyen esetben azonnal orvoshoz fordulni!!  Lehet bőrpír, ekcéma, fájdalom, érzékenység mellett láz is. Ha a tünetek egy hét után is fennállnak, vagy nem javul szintén forduljon orvoshoz. De van hogy fájdalom van, de nem látható a viszér és fordítva, viszér van, de nincs fájdalom. A lényeg, ha ilyen jelek részleteit is tapasztalja forduljon orvoshoz.
Kései fázisban a lábujjak elfeketedhetnek, ezután üszkösödnek, amit már csak valóban amputációval lehet gyógykezelni.
Ha a láb lilás - érszűkület, vörös – vénagyulladás ( thrombophlebitis ), fehér – végtagi embólia gyanúja állhat fenn, a diagnózist orvos hozza meg!!!

Stressz kezelése Tartalom közösségbe
weboldal készítés, weboldalkészítés