Nem minden szívinfarktus hasonló

Tudta, hogy szívrohama lehet anélkül, hogy bármilyen mellkasi fájdalmat érezne?

szivinfarktus-szivfajdalom-szivroham tunetei

szívinfarktus szívfajdalom, szívroham tünetei

A szívelégtelenség és a szívbetegségek nem mutatnak azonos jeleket mindenkinek, különösen a nőknek. A szív egy olyan izom, amely a vér egész testére szivattyúz. A szívroham akkor fordul elő, ha a szívizom nem kap elegendő vért. Ha nincs elég vér a szívizomzatba, az érintett rész megsérülhet, vagy elhalhat. Ez veszélyes és néha halálos. A szívrohamok hirtelen megtörténnek, de rendszerint a régóta fennálló szívbetegségből erednek. Jellemzően egy viaszos lepedék keletkezik a véredények belsejében lévő falakon, amelyek táplálják a szívizmot. Előfordul, hogy a plakk egy darabja, amit vérrögnek neveznek , megszakad, és megakadályozza a vér átjutását az edényen a szívizomzatba, ami szívrohamot eredményez. Kevésbé, a stressz, a fizikai terhelés vagy a hideg időjárás miatt a véredény összehúzódik vagy görcsös, ami csökkenti a szívizomhoz jutó vér mennyiségét.

Számos kockázati tényező járul hozzá a szívroham kialakulásához:

 • kor
 • átöröklés
 • magas vérnyomás
 • magas koleszterin
 • elhízottság
 • szegény diéta
 • túlzott alkoholfogyasztás (rendszeresen: több mint egy ital naponta nőknél és több mint két ital naponta férfiaknál)
 • feszültség
 • fizikai inaktivitás

A szívroham egy orvosi vészhelyzet. Nagyon fontos, hogy meghallgassuk, mit mond a teste. Jobb, ha sürgősségi orvosi ellátást keres és tévednek, mint hogy nem kap segítséget, ha szívrohamot szenved.

Mellkasi fájdalom, nyomás és kényelmetlenség

szívinfarktus szívfajdalom, szívroham tünetei

szívinfarktus szívfajdalom, szívroham tünetei

A legtöbb szívrohamban szenvedő ember valamilyen mellkasi fájdalmat vagy kényelmetlenséget tapasztal. De fontos megérteni, hogy a mellkasi fájdalmak nem fordulnak elő minden szívrohamban. A mellkasi fájdalom a szívroham gyakori jele. Az emberek ezt az érzést úgy írták le, mintha egy elefánt a mellkasán állna. Vannak, akik a mellkasi fájdalmat egyáltalán nem írják le. Ehelyett azt mondhatják, hogy a mellkasi feszességet vagy szorítást érzik. Néha ez a kényelmetlenség néhány percig rossznak tűnik, majd eltűnik. Néha a kényelmetlenség órákban, vagy akár egy nappal később jön vissza. Ezek mind jelek lehetnek, ha a szívizma nem kap elég oxigént. Ha mellkasi fájdalmat vagy feszességet tapasztal, akkor Ön vagy valaki Ön körül hívnia kell gyorsan mentőt.


Nem csak a mellkasi fájdalom

A fájdalom és a feszesség a test más területein is sugározhatnak. A legtöbb ember egy szívrohamot köt össze a bal oldali karján. Ez történhet, de a fájdalom más helyeken is megjelenhet, beleértve:

 • felső has
 • váll
 • hát
 • nyak / torok
 • fogak vagy állkapcsok

Az American Heart Association szerint a nők általában szívfájdalmat jelentenek, amelyek fájdalmat okoznak kifejezetten a has alsó részén. A fájdalom egyáltalán nem a mellkasban koncentrálódni. Úgy érezheti magát, mint a mellkasi nyomás és a test más részeiben tapasztalható fájdalom. A felső hátsó fájdalom a nőknél gyakrabban idézett tünet.

Izzadás éjjel-nappal

A szokásosnál nagyobb izzadás – különösen, ha nem gyakorol vagy aktív – lehet a szívproblémák korai figyelmeztető jele. A vér eltömődése az eltömődött artériákon több erőfeszítést igényel a szívedből, így a tested jobban megijed, hogy megpróbálja tartani a testhőmérsékletet a extra terhelés alatt. Ha hideg izzadtságot vagy bőrt okoz, akkor forduljon orvosához. Az éjszakai izzadás is gyakori tünet a szívproblémákkal küzdő nők számára. A nők a menopauza hatására tévedhetnek. Azonban, ha felébredsz, és a lapodat áztatod, vagy nem tudsz aludni az izzadásod miatt, ez egy szívinfarktus jele lehet, különösen a nőknél.

Fáradtság

A fáradtság kevésbé elismert szívroham jel lehet a nőknél. Az A.H.Association szerint néhány nő úgy gondolja, hogy a szívroham tünetei influenzaszerű tünetek . A szívroham okozhat kimerültséget, mivel a szíve extra feszültsége megpróbál szivattyúzni, miközben egy véráramlási terület blokkolódik. Ha gyakran fáradtnak, vagy kimerültnek érzi magát ok nélkül, az lehet, valami rossz előjel. A fáradtság és a légszomj gyakrabban fordul elő nőknél, mint a férfiaknál, és hónapokat megelőzhetnek a szívroham előtt. Ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb meglátogasson egy orvost, amikor a fáradtság korai jeleit tapasztalja.


Légszomj

szívinfarktus szívfajdalom, szívroham tünetei

A légzés és a szív szivattyúzása hatékonyan szorosan összefügg. A szíved szivattyúzza a vért, így a szövetekbe keringhet, valamint oxigént kaphat a tüdőből. Ha a szíve nem tud szivattyúzni a vért (mint a szívroham esetén), légszomj lehet. A légszomj néha a nők szokatlan fáradtságának kísérő tünete lehet. Néhány nő például azt mondja, hogy szokatlanul lélegzetet kapnak, és fáradtak a tevékenységükért. A postafiókba való elmozdulás kimerítheti őket, és nem tudta elkapni a levegőt. Ez a szívinfarktus gyakori jele lehet a nőknél.

Szédülés

Gyengeség és szédülés előfordulhat szívrohamban, és gyakran tünetek a nőknél. Egyes nők azt mondják, hogy úgy érzik, hogy elmennek, ha megpróbálnak felállni vagy túlzottan magukra nézni. Ez az érzés természetesen nem normális érzés, és nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha megtapasztalod.

Szív-szívdobogás

A szívdobogás terjedhet attól az érzéstől, hogy a szívén súly lenne, vagy szívritmus erősen lüktet (miközben jelenbe nem terhelt). A szíve és a teste a következetes, egyenletes ütemre támaszkodik, hogy a vére a szervezetében szabályosan észrevétlen dolgozzon. Ha a szíve kiesik a megszokott ritmusból, akkor ez is egy jele lehet a szívrohamnak.
A szívinfarktus következtében kialakuló szívdobogás fokozott érzékenységet, vagy szorongást okozhat , különösen a nőknél. Vannak, akik a szívdobogást úgy jellemzik, mint egy érzést, amit a szívük a nyakukban dobogna, nem csak a mellkasukban. A szívritmusában bekövetkezett változásokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ha a szív következetesen elhagyja a ritmust, orvosi beavatkozásra van szükség, hogy visszatérjen a ritmusba. Ha a szívdobogása szédülést, mellkasi nyomást, mellkasi fájdalmat vagy ájulást kíséri, akkor megerősíthetik, hogy szívroham lép fel.


Emésztési zavar, hányinger és hányás

Gyakran előfordul, hogy a szívroham előtt az emberek enyhe emésztési zavarokat és más gyomor-bélrendszeri problémákat tapasztalnak . Mivel a szívroham általában idősebb embereknél fordul elő, akiknek általában több emésztési zavaruk van, ezek a tünetek a gyomorégés vagy más, táplálkozással kapcsolatos komplikáció miatt elvethetők . Ha normális esetben vas gyomrában van, emésztési zavar vagy gyomorégés jelezheti, hogy valami más történik.

Mit kell tennie a szívroham alatt

Ha úgy gondolja, hogy szívrohamot szenved, Önnek vagy a közeli személynek azonnal hívnia kell a segélyszolgálatot. Nem biztonságos a szívroham alatt a kórházba vezetni, ezért hívjon mentőt. Míg ébren és elég ébernek érezheti magát a vezetéshez, a mellkasi fájdalom annyira súlyos lehet, hogy nehézségei lehetnek a légzésben, vagy a gondolkodásban.

A segélyhívó szolgálatok hívása után

A segélyhívó szolgálatok hívásakor a diszpécser megkérdezheti Önt az Ön által szedett gyógyszerekről és allergiáiról. Ha nem allergiás az aszpirinre, a diszpécser tanácsot adhat arra, hogy az aszpirint rágja az orvosi ellátásra várva…stb. Ha van egy listája a jelenleg szedett gyógyszereiről, vagy más információ az Ön kórtörténetéről, érdemes lehet ezt magával vinni. Gyorsíthatja az orvosi ellátást.


A kórházban

Ha megérkezik a kórházba sürgősségi orvosi személyzet EKG- t készít. Ez fájdalommentes módja a szíved elektromos aktivitásának mérésére. Ha szívrohamot szenved, EKG-t végeznek, hogy szokatlan elektromos mintákat keressenek a szívedben. Az EKG segíthet orvosának megállapítani, hogy a szívizom sérült-e, és a szíved milyen része sérült. Az orvos valószínűleg rendelni fog egy vérvételt. Ha szívrohamot szenved, kezelőorvosa meg fogja beszélni a kezelési lehetőségeket. A súlyos szívkárosodás veszélye csökken, ha a tünetek kialakulását követően mielőbb elkezdődik a szakszerű orvosi kezelés.

A szív problémák megelőzése teljes életmódváltással lehetséges csak:
Elsősorban a könnyed mozgás, egészséges táplálkozás, stressz csökkentés,

SZÍV TABLETTÁT BÁRHOL BIZTONSÁGOSAN LEHET VENNI SZAKORVOSI KONTROLL, VIZSGÁLAT MELLETT!
Ja és a Q10-et, Ginkgo biloba ne felejtsd ki, valóban FONTOS szívvitamin
.

Itt található szak-cikk a Q10 szív-vitaminról>>>

Itt található szak-cikk a Ginkgo Biloba “agyfrissítőről”>>>

Fokhagyma 11 előnye bizonyított szak-cikk kapcsolódó>>>

De Omega-3, galagonya, kálium, C-vitamin, …sok más! Orvos válaszol, nélküle semmit!

szak-forrás: healthline.cm

error: Content is protected !!