Gyógynövények, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében szelíd természetes módon

magas vérnyomás csökkentése kezelése természetes gyógymódokkal otthon

magas vérnyomás csökkentése természetesen

Magas vérnyomás csökkentése kezelése természetes gyógymódokkal otthon
Egyre többen magas vérnyomással küszködnek. Az állapotot életmódbeli változásokkal lehet tartósan stabilizálni. De előre szólok, hogy mindenképpen keresse fel orvosát, mivel a vérnyomásnak is okai vannak, amit csak orvosi diagnosztika tud feltárni.
Ha a gyógynövényekkel szeretné kezelni magas vérnyomását, ez esetben is orvosával beszélje meg, aki megfontolja az Ön gyógyítását szolgáló legjobb megoldást.
Jelenleg a szakemberek gyakran nem ajánlják a gyógynövényeket. Egyes gyógynövények nem kívánatos mellékhatásokat okozhatnak, vagy más gyógyszerekre gyakorolhatnak hatást. Majd szó esik az életmód változtatásokról, mivel ezt már szimplán pirula szedéssel nem lehet megúszni, ha valóban egészséges szeretne lenni…
Miért súlyos gond a magas vérnyomás: Azért is mert elterjedt a megalapozott mondás a csendes gyilkos jelző.Magas vérnyomás csökkentése természetes gyógymódon

Okkal a szólás, mivel a tünetei gyakran szinte észlelhetetlenek, miközben a mélyben már korában elkezdődött egészség romboló elváltozások

magas vérnyomás csökkentése kezelése természetes gyógymódokkal otthon

magas vérnyomás csökkentése természetes gyógymóddal

folyamatosan zajlanak.
Valamint fentebb említést nyert, az idő életet menthet és mindenképpen kisebb károsodással kezelhető.
A magas vérnyomás a krónikus és akut egészségügyi problémák néhány fő oka lehet például:
• szívelégtelenség
• szívroham
• stroke
• vese problémák
• angina pectoris
• elmebaj
• kognitív zavar
• szemkárosodás
• idegkárosodás
A magas vérnyomás szövődményei, akár nagyon súlyos életveszélyes kimenetelű lehet.
Amikor otthon megmérte a vérnyomását, ne egy gyorsan megoldható problémaként tekintse, amit egy gyors tabletta bevétellel rendezhet, mint egy időközönkénti fejfájást.
Ezért döntő fontosságú, hogy a lehető leghamarabb rendezze a magas vérnyomás megoldását, és egész életen át tartó célt szolgáljon, hogy egészséges szinten tartsa.
A jó hír, ma már a vérnyomás biztonságosan kézben tartható, önfegyelem mellett!


A magas vérnyomás csökkentése természetes módon
Mielőtt elkezdené a vérnyomása kezelését, kezdetbe naponta ugyanabba az időben rendszeresen mérnie kell a vérnyomást, hogy lássa a jó, esetleg a semleges állapot változásokat is. Naptárába jegyezze az alsó/felső értéket, hogy biztosan követni tudja a vérnyomás értékek alakulását.
Akkor lássuk az alkalmazott gyógynövényeket
Ezekből vannak kimért adagok kapszula, olaj, tabletta formában

Bazsalikom
A bazsalikom egy ízletes gyógynövény, amely jól illik a különböző ételekhez és segíthet csökkenteni a vérnyomást. A bazsalikomban található kémiai anyagok jó hatással vannak az erekre, amely vérnyomás csökkenéséhez vezethet. Hatással van a keringésre és vérhígító hatásai is lehet. További tanulmányokat igényel.

Fahéj
A fahéj egy másik ízletes fűszer, amely kevés erőfeszítést igényel a napi táplálkozásban való részvételre, és csökkentheti a vérnyomás számát. Rágcsálóknak extraktumot intravénásán adták be és csökkentette a vérnyomást. Nem bizonyított, hogy a szájon át fogyasztott fahéj is ilyen hatékony-e. Több fahéjat is belehelyezhet az étrendbe, ha a reggeli gabonafélékre, zabpehelyre és még a kávéjába is szórja. Vacsora közben a fahéj fokozza a sült krumpli, a curry és a pörkölt ízét. Vásároljon fahéjat.

Kardamom
A kardamom egy Indiából származó fűszer, amelyet gyakran használnak Dél-ázsiai konyhában. Egy kis tanulmány során 20 embert vizsgálták az egészségre gyakorolt hatásairól.
Kardamom úgy találták, hogy a résztvevők a magas vérnyomás jelentős csökkenésével járt a vérnyomás miután 1,5 g kardamom por naponta kétszer 12 héten át adagolták. Tartalmazhat kardamom magokat vagy porokat a fűszer levesekben és pörköltekben, sőt még a sült termékeket is, különös ízlés és a pozitív egészségügyi előnyök érdekében.

Lenmag
A lenmag omega-3 zsírsavakban gazdag, és néhány tanulmányban kimutatták, hogy csökkentik a vérnyomást. A legutóbbi áttekintés azt javasolta, hogy a legjobb előnyök elérése érdekében naponta több mint 12 hétig napi 30–50 gramm teljes vagy őrölt lenmagot vegyen be. A lenmag a szérum koleszterinszintjének csökkentésével, a glükóz tolerancia csökkentésével és antioxidánsként hathat az atheroscleroticus szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Választhat egész, vagy őrölt lenmagot vásároljon és hozzáadja a házi készítésű ételekhez.
A lenmagok közül a legjobb az, hogy gyakorlatilag bármihez alkalmazható, a levesektől a sült termékekig. A lenmag tárolása a fagyasztóban segíthet abban, hogy az optimális hatást megőrizze. Vásároljon lenmagot.

Fokhagyma
Ez a csípős fűszer többet adhat, mint az étel ízét. A fokhagyma csökkentheti a vérnyomását azáltal, hogy segít a nitrogén-monoxidnak nevezett szervezetben lévő anyag növelésében, ami a véredények ellazulásához és tágulásához vezethet. Ez lehetővé teszi a véráramlást szabadabban és csökkenti a vérnyomást.
A kedvenc receptjeihez friss fokhagymát adhat. És ha egyszerűen nem tudja enni a fokhagymát kapszula formában beszerezhető.

Gyömbér
A gyömbér segíthet a vérnyomás szabályozásában. Állatkísérletekben kimutatták, hogy javítja a vérkeringést és lazítja a véredényeket körülvevő izmokat, csökkentve a vérnyomást. Az ázsiai ételekben szokásosan használt gyömbér sokoldalú összetevő, amelyet édességekhez vagy italokhoz is hozzá lehet adni. A friss gyömbért apróra vágni, darálják, vagy reszelt sült krumplival, levesekkel és tésztafélékkel vagy zöldséges ételekkel, vagy adjunk hozzá desszertekhez vagy teákhoz frissítőileg is hat.

Galagonya
Ez a gyógynövény a magas vérnyomásért, amelyet több ezer éve használnak a hagyományos kínai gyógyszerekben. A rágcsálók esetében úgy tűnik, hogy a galagonya kivonatainak számos előnye van a szív- és érrendszeri egészségre nézve, beleértve a vérnyomás csökkentését, az artériák keményedésének megakadályozását és a koleszterinszint csökkentését. A galagonyát pirulának, folyékony kivonatnak vagy teának lehet venni. Vásároljon galagonyát.

Zeller
A zeller leves, pörkölt, rakott és más sós ételek ízesítésére használt gyógynövény. Zeller már régóta használják a magas vérnyomás kezelésére Kínában, és a rágcsálókkal végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy hatékony lehet. Használhatja a vetőmagokat, vagy az egész növényt is leveheti. A zeller diuretikum is lehet, ami segíthet magyarázni a vérnyomásra gyakorolt hatását. A kutatók úgy vélik, hogy a zeller különböző anyagai szerepet játszhatnak a vérnyomás csökkentésében. Mindazonáltal humán vizsgálatokra van szükség. Vásároljon zellermagot.

Francia levendula
A levendula gyönyörű, parfümszerű illata nem a növény egyetlen hasznos szempontja. A levendula kivonatokról kimutatták, hogy csökkenti a szívfrekvenciát és a vérnyomást rágcsálókban. Bár sokan úgy gondolják, hogy a levendulát kulináris gyógynövényként használják, és a süteményekben használhatják. Vásároljon levendula nutrienst.

Macska karom
A macska karom egy hagyományos gyógynövény, amelyet a magas vérnyomás és a neurológiai egészségügyi problémák kezelésére használnak. Ezt állatkákon végzett kísérletek jelezték, hipertónia kezelésére szolgáló tanulmányok mutatják, hogy hasznos lehet a vérnyomás csökkentésében a sejtekben lévő kalciumcsatornák hatására. Ma már könnyen kapható macska karom.

 

error: Content is protected !!