Almaecet előnyei szívbetegségre, koleszterinre, cukorbetegségre, fogyasztásra,Az almaecet nagyon sok előnye a tudomány támogatásával
(ezt a kék “megbízható források jelzik” 60-70 forrás, amely nemzetközileg elismert!)

Az almaecet a legelterjedtebb ecetfajta a természetes egészségügyi közösségben. Mindenféle előnyre vezet, amelyek közül sokat a tudomány támogat. Ide tartozik a fogyás, a csökkent koleszterinszint, az alacsonyabb vércukorszint és a cukorbetegség. Ősi népi gyógyszer is, amelyet különféle háztartási és főzési célokra is használtak. Nézze meg az almaecet előnyeit amelyeket tudományos kutatások támasztanak alá. Talán 100 fölött is van a hasznosíthatósága, ha széles tisztítási lehetőségeit is figyelembe vesszük.


1. Elpusztíthatja a káros baktériumok sok tipusát
Az ecet segíthet kórokozók, köztük a baktériumok elpusztításában (2 Megbízható forrás). Hagyományosan a körömgomba, tetvek, szemölcsök és fülfertőzések tisztítására és fertőtlenítésére használják. Hippokratész, a modern orvostudomány atyja, ecetet használt a sebek tisztításához több mint kétezer évvel ezelőtt. Az ecetet élelmiszer-tartósítószerként is használták, és a tanulmányok azt mutatják, hogy gátolja a baktériumok (például az E. coli ) növekedését az élelmiszerekben és elrontják azokat (2 Megbízható forrás3 Megbízható forrás4 Megbízható forrás). Ha természetes módszert keres ételeinek megőrzésére, akkor az almaecet nagyon hasznos lehet. Anekdotikus jelentések voltak arról is, hogy az almaecet a pattanások kezelésében, a bőrön használva segíthet, de ehhez további kutatás szükséges. (kb. 20-25% hígításban használtam és a viszketést, majd a pattanást is megszüntette //mj: szerk.)
ÖSSZEGZÉS Az ecetben levő fő anyag, az ecetsav elpusztíthatja a káros baktériumokat, vagy megakadályozhatja a szaporodását. Fertőtlenítőként és természetes tartósítószerként is használhatják.

2. Csökkenti a vércukorszintet és leküzdheti a cukorbetegséget
Az ecet eddig a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegek esetében a legsikeresebb alkalmazása. A 2. típusú cukorbetegséget magas vércukorszint jellemzi, akár az inzulinrezisztencia , akár az inzulin képtelensége miatt (5 Megbízható forrás). A magas vércukorszint azonban problémát jelenthet azoknak is, akiknek nincs cukorbetegségük. Úgy gondolják, hogy ez a különféle krónikus betegségek egyik fő oka. Nagyon sok mindenki számára előnyös lehet, ha a vércukorszintjét normál tartományban tartja. A leghatékonyabb (és legegészségesebb) módszer erre a finomított szénhidrátok és cukor elkerülése, de az almaecet is erős hatást gyakorolhat. Kimutatták, hogy az ecet számos előnnyel jár a vércukorszint és az inzulin szintje szempontjából:
19–34% -kal javítja az inzulinérzékenységet a magas szénhidráttartalmú étkezés során, és jelentősen csökkenti a vércukorszint és az inzulinválaszokat ( 6 ).
– 50 gramm fehér kenyér fogyasztása után 34% -kal csökkenti a vércukorszintet (7 Megbízható forrás).
– 2 evőkanál almaecet lefekvés előtt 4% -kal csökkenti az éhomi vércukorszint reggel ( 8 ).
– Számos emberben végzett vizsgálat azt mutatja, hogy az ecet javíthatja az inzulin működését és csökkentheti étkezés után a vércukorszintet (9 Megbízható forrás10 Megbízható forrás).
– Ezen okokból az ecet hasznos lehet cukorbetegek, pre-cukorbetegek, vagy azok számára, akik más okok miatt alacsony szinten akarják tartani a vércukorszintet. Ha jelenleg vércukorszint-csökkentő gyógyszereket szed, kérdezze meg orvosát, mielőtt befolyásolná a vércukor szintjét.
/Ahhoz hogy elkezdje ezt még ha orvossal is, elsőként vércukormérőt kell vennie, enélkül vakon tapogat. Ma már olcsón válogatni lehet.
A cukorbetegség nagyon komoly, veszélyes betegség orvosa elmondja/elmondta mj: szerk./
ÖSSZEGZÉS Az almaecet nagy ígéretet mutatott az inzulinérzékenység javításában és az étkezés utáni vércukorszint csökkentésében.


3. Segít a fogyásban és csökkenti a hasi zsírt
Meglepő módon a tanulmányok azt is kimutatták, hogy az ecet segíthet a fogyásban. Számos emberi tanulmány kimutatta, hogy az ecet növeli az telítettséget, segít kevesebb kalóriát fogyasztani és a mérleg kimutatja a súlycsökkenést. Például, ha az emberek ecetet fogyasztanak magas szénhidráttartalmú étkezés mellett, fokozottabb teltségérzetük van, és a nap hátralévő részében 200–275 kalóriával kevesebbet fogyasztanak. (11 Megbízható forrás12 Megbízható forrás). 175 elhízott embernél végzett vizsgálat kimutatta, hogy a napi almaecet-fogyasztás csökkentette a hasi zsírt és a fogyást (13 Megbízható forrás) Ugyanakkor az egyes ételek, vagy összetevők hozzáadása, vagy kivonása ritkán gyakorol észrevehető hatást a súlyra. A teljes étrend / életmód számít, és az eredmények megtekintéséhez több hatékony módszert kell kombinálnia. Összességében úgy tűnik, hogy az almaecet hasznos súlycsökkentő eszköz, elsősorban a telítettség elősegítése, valamint a vércukorszint és az inzulin szintjének csökkentése révén. De önmagában nem fog csodákat csinálni.
ÖSSZEGZÉS A tanulmányok szerint az ecet fokozhatja a teltségérzetet és segíthet az embereknek kevesebb kalóriát vegyenek föl, ami súlycsökkenéshez vezet.

4. Csökkenti a koleszterinszintet és javítja a szív egészségét
A szívbetegség jelenleg a korai halálozás leggyakoribb oka (14 Megbízható forrás). Ismeretes, hogy számos biológiai tényező kapcsolódik a szívbetegség csökkent vagy fokozott kockázatához. Ezen “kockázati tényezők” közül néhányat javíthat az ecet-fogyasztás, de a vizsgálatok nagy részét állatokon végezték. Ezek az állatkísérletek azt sugallják, hogy az almaecet csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet, valamint számos más szívbetegség kockázati tényezőjét (15 Megbízható forrás16 Megbízható forrás17 Megbízható forrás). Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy az ecet csökkenti a patkányok vérnyomását, amely a szívbetegségek és a veseproblémák fő kockázati tényezője (18 Megbízható forrás19 Megbízható forrás). Az egyetlen emberi bizonyíték eddig a Harvardból származó megfigyelő tanulmány, amely azt mutatja, hogy azoknak a nőknek, akik ecettel salátás öntettel ettek, csökkenti a szívbetegség kockázata (20 Megbízható forrás).
ÖSSZEGZÉS Több állatkísérlet kimutatta, hogy az ecet csökkentheti a vér triglicerideit, a koleszterint és a vérnyomást. Ez csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát.


Almaecet előnyei szívbetegségre, koleszterinre, cukorbetegségre, fogyasztásra,

Almaecet előnyei szívbetegségre, koleszterinre

5. Védőhatást gyakorolhat a rák ellen
A rák egy szörnyű betegség, amelyet a sejtek ellenőrizetlen növekedése jellemez. Az almaecet daganatellenes hatásait nagyon sok az interneten. Valójában számos tanulmány kimutatta, hogy a különféle típusú ecetek elpusztítják a rákos sejteket és összehúzhatják a daganatokat ( 21 ,22 Megbízható forrás23 Megbízható forrás). Mindazonáltal az erre vonatkozó valamennyi vizsgálatot izolált sejtekben, kémcsövekben vagy patkányokban végezték, ami semmit sem bizonyít meg arról, hogy mi történik egy élő, légző emberben. Ugyanakkor néhány emberben végzett megfigyelési vizsgálat kimutatta, hogy az ecetfogyasztás a Kínában csökkent nyelőcső-rákhoz, Szerbiában azonban fokozott hólyag-rákhoz kapcsolódik (24 Megbízható forrás25 Megbízható forrás). Lehetséges, hogy az almaecet fogyasztása hozzájárulhat a rák megelőzéséhez, de ezt még jobban ki kell vizsgálni, mielőtt bármiféle ajánlást megtehetnének.
ÖSSZEGZÉS A kémcsövekben és patkányokban végzett néhány vizsgálat kimutatta, hogy az almaecet lelassíthatja a rákos sejtek növekedését és csökkentheti a daganatokat.

Adagolás és hogyan kell használni
Az almaecet étrendbe történő beépítésének legjobb módja az, ha azt főzés közben használja fel – salátaöntetekhez, házi majonézhez és ehhez hasonló dolgokhoz. Néhányan azt is szeretik hígítani vízben, és italként iszik. A szokásos adagok 1-2 teáskanál (5-10 ml) és 1-2 evőkanál (15-30 ml) között változnak egy nagy pohár vízben keverve. A legjobb, ha kis adagokkal kezdi, és kerülje a nagy adagok bevételét. A túl sok ecet káros

Almaecet előnyei szívbetegségre, koleszterinre, cukorbetegségre, fogyasztásra,

Almaecet előnyei szívbetegségre, koleszterinre,

mellékhatásokat okozhat, ideértve a fogzománc eróziót és a gyógyszer lehetséges kölcsönhatásait.
ÖSSZEGZÉS Az almaecet napi adagja 1 teáskanál és 2 evőkanál között van, főzés közben felhasználva, vagy egy pohár vízben keverve.
/kezdje 1 teás kanállal, majd 1 hét után ha kell 1 evőkanállal folytassa. A pohár 2dl-es legyen. Bevétel után a biztonság végett a fogzománc miatt szájöblítést végezzen. Hasonló üveges kiszerelésben (jobbra kép) és bió almaecet, de jó a sima is lényeges különbség talán nincs. mj.: szerk/
………………………………………………………………………………………………………………………………..

Teljes összegzése
Az interneten sok alapot nélkülöző állítás van az almaecettel kapcsolatban, amik közül sokat a tudomány nem támaszt alá. A rendelkezésre álló kevés bizonyíték ellenére is az almaecet hasznos lehet, és határozottan jó előjelekre utal. Legalábbis az almaecet biztonságos mindaddig, amíg nem fogyaszt túlzott mennyiséget. Az almaecet számos egyéb, az egészséggel nem összefüggő felhasználással is rendelkezik, például hajkondicionálás
/hajra, fejbőrre használom magam is, kiváló, sőt a fejkorpásodásra, viszketésre is erősen ajánlom szinte azonnal hat. legközelebb használja elégedett lesz./szerk. /
bőrápolásra viszketésre is jó, háziállat-használat és tisztítószerként is.
UNIVERZÁLIS SZER TÚLZÁS NÉLKÜL!
Ezek nagyon hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnék a dolgokat a lehető legtermészetesebben és vegyszerektől mentesen tartani.

/Összességében az almaecet nagyon egészséges jelzésekre utal, óvatosan, kontroll mellett ön is használja adagolás szerint.
Külön extra, hogy nagyon olcsó a használata, ahhoz képest, amit tud.

Csak érdekesség: észrevettem a gyógyszerek sok és erős mellékhatásokat idézhetnek elő, a természetes lehetőségek pl. almaecet SOK jó plusz hatása van és nagyon kevés mellékhatása, ami legtöbbször – ha van – az is csekély, vagy túlzott észszerűtlen használatból adódik. (alábbi mellékhatás tanulmány utalt ilyenre)
Harminc év alatt soha semmit nem okoztak nekem, miközben egyszerre többféle természetes szerrel éltem huzamos ideig. (még statisztikának se tekintsen) Az almaecet erős anyag ezt észreveheti ön is, még ha a megfelelő hígítást használja akkor is.
Almaecetet ma is használom, felváltva a kombuchával. Kombucha szuper-élelmiszer itt nézze meg érdemes>>>
mj.: szerk/

Az almaecet mellékhatása
Aki a mellékhatásokról pontosabb képet akar, kattintson a “kék megbízható forrásokra,” mert meghaladja az átlag olvasó érdeklődését.

  1. Gyomor problémák Kimutatták, hogy az almaecet késlelteti az étel elhagyásának sebességét. Ez súlyosbíthatja a gastroparezis tüneteit és megnehezítheti a vércukorszint ellenőrzését az 1. típusú cukorbetegségben szenvedőknél. (9 Megbízható forrás). súlyosbíthatja a gastroparezis tüneteit, A gyomorbénulás tünetei közé tartozik a gyomorégés, puffadás, jelentősen megnöveli az ételnek a gyomorban maradásának időtartamát (10 Megbízható forrás). /1. típusú cukorbeteg meg sem próbálkozzon almaecetet semmire sem fogyasztani kivétel orvosi javaslat. mj. szerk/
  2. Emésztőrendszeri mellékhatások Az almaecet kellemetlen emésztési tüneteket okozhat egyes emberekben. Az ecetsav csökkentheti az étvágyat és elősegítheti a teltségérzetet, ami a kalóriabevitel természetes csökkenéséhez vezet (11 Megbízható forrás12 Megbízható forrás13 Megbízható forrás). Azok az emberek, akik 25 gramm almaecet tartalmú italt fogyasztottak, csökkent étvágyuk. (14 Megbízható forrás).
  3. Alacsony káliumszint és csontveszteség. Az almaecet vér káliumszintjére és a csontok egészségére gyakorolt ​​hatásáról jelenleg nem végeznek ellenőrzött vizsgálatokat. Alacsony káliumszinttel és egyéb vérkémiás rendellenességekkel került személy kórházba ( 15). Sőt, a nőt osteoporosisban diagnosztizálták, amely törékeny csontok olyan állapota, amelyet ritkán észlelnek a fiatalok.
  4. A fogzománc eróziója A savas ételek és italokról kiderült, hogy károsítják a fogzománcot (16 Megbízható forrás). Az ecetek négy óra elteltével 1–20% -os ásványi anyagveszteséget okoztak a fogakban (17 Megbízható forrás). Egy 15 éves lány súlyos fogromlását az okozta, hogy egy csésze (237 ml) hígítatlan alma-ecetet fogyasztott naponta súlycsökkentésként (18 Megbízható forrás).
  5. Torokégés Az almaecet nyelőcső (torok) égési sérüléseket okozhat. A kutatók azt javasolták, az ecetet gyermekbiztos tartályokban kell tárolni (19 Megbízható forrás). A nő azt mondta, hogy az esemény után hat hónapon keresztül fájdalmat és nyelési nehézségeket tapasztalt (20 Megbízható forrás).
  6. Bőrégések Egy 14 éves lány orrában eróziók alakultak ki, miután anyajegy eltávolítása céljából, az interneten látott protokoll alapján (21 Megbízható forrás). Egy más esetben 6 éves kisfiú, anyja almaecettel kezelte lábfertőzését ( 22 ).
  7. Cukorbetegség: Azoknak, akik inzulint vagy inzulin stimuláló gyógyszereket és ecetet fogyasztanak, veszélyesen alacsony lehet a vércukorszint,  vagy a kálium szint. /csak orvosi javaslatra alkalmazzák az almaecetet bármilyen céllal. mj. szerk/
  8. Digoxin (Lanoxin): Ez a gyógyszer csökkenti a vér káliumszintjét. Alma-ecettel kombinálva túlságosan csökkenti a káliumszintet. /csak orvosi javaslatra alkalmazzák az almaecetet bármilyen céllal. mj. szerk/
  9. Vizelethajtók: Egyes vizelethajtók miatt a test káliumot választ ki. Ezeket a gyógyszereket nem szabad nagy mennyiségű ecettel fogyasztani. /csak orvosi javaslatra alkalmazzák az almaecetet bármilyen céllal. mj. szerk/


Bár a legtöbb ember számára nagyon jó az almaecet használata több céllal is, de óvatosnak kell lenni vele.

error: Content is protected !!