„Örök életet adó” csodálatos ital.” Harald W. Tietze kombucha, kombucha tea, kombucha koncentratum, papayával

Kombucha Tea bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnyei
A kombucha egy erjesztett tea, amelyet évezredek óta fogyasztanak. Nemcsak ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a tea – gazdag előnyös probiotikumokban is. A kombucha antioxidánsokat is tartalmaz, elpusztíthatja a káros baktériumokat, és segíthet számos betegség leküzdésében. Itt található a kombucha nyolc legfontosabb egészségügyi előnye, tudományos bizonyítékok alapján.

1. A kombucha a probiotikumok potenciális forrású
A kombucha Kínából, vagy Japánból származik. Úgy készítik, hogy a baktériumok, az élesztő és a cukor specifikus törzseit hozzáadják a fekete, vagy a zöld teához, majd hagyják erjeszteni legalább egy hétig. Ennek során a baktériumok és az élesztő gombaszerű filmet képeznek a folyadék felületén. Ez az oka annak, hogy a kombucha „gomba tea” néven is ismert. Noha a kombucha probiotikus előnyeiről még nincs bizonyíték, számos tejsavbaktériumot tartalmaz, amelyeknek probiotikus funkciójuk lehet. (3 Megbízható forrás). A probiotikumok egészséges baktériumokkal látják el a bélét. Ezek a baktériumok javíthatják az egészség sok aspektusát, beleértve az emésztést, a gyulladást és még a fogyást is . Ezért az olyan italok, mint a kombucha hozzáadása az étrendhez sok szempontból javíthatja egészségét.
ÖSSZEGZÉS A kombucha erjedt teafajták. Ez teszi a probiotikumok jó forrását, amelynek számos egészségügyi előnye van.


2. A Kombucha biztosíthatja a zöld tea előnyeit

kombucha, kombucha tea, kombucha koncentratum, papayával

kombucha, kombucha tea,

A zöld tea az egyik legegészségesebb ital a bolygón. Ennek oka az, hogy a zöld tea számos
bioaktív vegyületet tartalmaz, például polifenolokat, amelyek a testben erős antioxidánsként működnek.
A zöld teából készített kombucha számos azonos növényi vegyületet tartalmaz, és feltehetően ugyanazokkal az előnyökkel büszkélkedhet. A tanulmányok azt mutatják, hogy a zöld tea rendszeres
ivása növelheti az elégetett kalóriák számát, csökkentheti a hasi zsírt , javíthatja a koleszterinszintet, segíthet a vércukorszint szabályozásában és így tovább. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a
zöld tea fogyasztóknak csökkent a prosztata-, emlő- és vastagbélrák kockázata (10 Megbízható forrás).
ÖSSZEGZÉS A zöld teából készült kombucha sok ugyanolyan egészségügyi előnnyel járhat,
mint maga a zöld tea, például a fogyás és a vércukorszint csökkentése.

 


3. A kombucha antioxidánsokat tartalmaz
Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek harcolnak a szabad gyökökkel, reaktív molekulákkal, amelyek károsíthatják a sejteket. Sok tudós úgy gondolja, hogy az élelmiszerek és italok antioxidánsai jobbak az egészségre, mint az antioxidáns kiegészítők (15 Megbízható forrás). A kombucha, különösen ha zöld teával készítik, antioxidáns hatásúnak tűnik a májban. A patkányok során végzett vizsgálatok következetesen azt mutatják, hogy a kombucha ivása rendszeresen csökkenti a mérgező vegyi anyagok által okozott májtoxicitást, egyes esetekben legalább 70% -kal. Noha nem léteznek emberi kutatások erről a témáról, ígéretes kutatási területnek tűnik a májbetegségben szenvedők számára.
ÖSSZEGZÉS A Kombucha antioxidánsokban gazdag, és a tanulmányok kimutatták, hogy megvédheti máját a toxicitástól.

4. A kombucha képes megölni a baktériumokat
A kombucha erjedése során keletkező egyik fő anyag az ecetsav, amely ecetben is bőséges . A teában található polifenolokhoz hasonlóan az ecetsav képes számos potenciálisan káros mikroorganizmust elpusztítani (20 Megbízható forrás). A fekete vagy zöld teából készült kombucha erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a fertőzést okozó baktériumok és a Candida élesztők ellen. Ezek az antimikrobiális hatások elnyomják a nem kívánatos baktériumok és élesztők növekedését, de nem befolyásolják a kombucha fermentációban részt vevő jótékony, probiotikus baktériumokat és élesztőket. Ezen antimikrobiális tulajdonságok egészségügyi jelentősége nem egyértelmű.
ÖSSZEGZÉS A Kombucha gazdag teafenolokban és ecetsavban található, amelyekről kimutatták, hogy mindkettő gátolja a nemkívánatos baktériumok és élesztők növekedését.


5. A kombucha csökkentheti a szívbetegségek kockázatát
A szívbetegség a világ vezető haláloka. Patkánykísérletek azt mutatják, hogy a kombucha 30 nap alatt nagymértékben javíthatja a szívbetegség két markerét, a „rossz” LDL-t és a „jó” HDL-koleszterint (23 Megbízható forrás. Még ennél is fontosabb, hogy a tea (különösen a zöld tea) megvédi az LDL koleszterin részecskéket az oxidációtól, amelyről azt gondolják, hogy hozzájárul a szívbetegséghez. Valójában a zöld tea ivóinak akár 31% -kal is alacsonyabb a szívbetegség kialakulásának kockázata, amely előnye a kombucha-ra is vonatkozik (28 Megbízható forrás).
ÖSSZEGZÉS A Kombucha-ról kimutatták, hogy javítja a „rossz” LDL- és „jó” HDL-koleszterinszintet patkányokban. Ezenkívül védelmet nyújthat a szívbetegségekkel szemben is.

kombucha, kombucha tea, kombucha koncentratum, papayával

kombucha, kombucha tea, kombucha koncentratum, papayával

6. A Kombucha segíthet a 2. típusú cukorbetegség kezelésében
A 2. típusú cukorbetegség világszerte több mint 300 millió embert érint. Magas vércukorszint és inzulinrezisztencia jellemzi . A diabéteszes patkányokon végzett tanulmány szerint a kombucha lelassította a szénhidrátok emésztését, ami csökkentette a vércukorszintet. Javította a máj- és vesefunkciókat is. A zöld teából készült kombucha valószínűleg még kedvezőbb lesz, mivel a zöld tea maga bizonyítja, hogy csökkenti a vércukorszintet. Valójában egy közel 300 000 egyénből álló áttekintő tanulmány megállapította, hogy a zöld tea ivóinak 18% -kal alacsonyabb a kockázata a cukorbetegség kialakulásához (32 Megbízható forrás). További humán vizsgálatokra van szükség a kombucha előnyeinek vizsgálatához.
ÖSSZEGZÉS A Kombucha javította a patkányokban a cukorbetegség több markerét, beleértve a vércukorszintjét.

 


7. A Kombucha segíthet a rák elleni védelemben
A rák a világ egyik vezető haláloka. Jellemzője a sejtmutáció és a kontrollálatlan sejtnövekedés. A kémcsőben végzett vizsgálatok során a kombucha elősegítette a rákos sejtek növekedését és terjedését, mivel a tea polifenolok és antioxidánsok magas koncentrációban. A tea-polifenolok rákellenes tulajdonságainak működése nem jól ismert. Úgy gondolják azonban, hogy a polifenolok gátolják a génmutációt és a rákos sejtek növekedését, miközben elősegítik a rákos sejtek halálát. Ezért nem meglepő, hogy a teafogyasztók sokkal kevésbé valószínű, hogy különféle típusú rákot (36 Megbízható forrás). Ugyanakkor nem igazolódott, hogy a kombucha-nak van-e rákellenes hatása az emberekben. További vizsgálatokra van szükség.
ÖSSZEGZÉS A kémcsőben végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a kombucha elnyomhatja a rákos sejtek növekedését.
Nem ismert, hogy a kombucha ivása van-e hatással az emberek rák kockázatára.

8. A kombucha egészséges, ha megfelelően gyártják
A Kombucha egy probiotikumban gazdag tea, amelynek számos lehetséges egészségügyi előnye van. Lehet vásárolni üzletekben, vagy elkészítheti otthon.
Ügyeljen azonban arra, hogy megfelelően készítse el. A szennyezett vagy túl erjesztett kombucha súlyos egészségügyi problémákat és akár halált is okozhat.
A házi kombucha legfeljebb 3% alkoholt tartalmazhat. A biztonságosabb lehetőség a kombucha vásárlása hiteles boltban, vagy online. A kereskedelmi termékek ízlésesek és alkoholmentesek, mivel kevesebb, mint 0,5% alkoholt tartalmaznak (42 Megbízható forrás).
Ellenőrizze azonban az összetevőket, és próbálja elkerülni a magas hozzáadott cukorral rendelkező márkákat.
ÖSSZEGZÉS Biztonságosabb lehetőség palackozott kombucha vásárlása a boltban.

Keywords: kombucha, kombucha tea, kombucha koncentratum, papayával

Kapcsolodó cikk:
Fiatalság megőrzése, idősödés folyamata 
Hogyan lehet hosszú és egészséges életet élni: 9 egyszerű tipp 

error: Content is protected !!