Budapest ellenzi Fudan egyetemet

Budapest ellenzi Fudan egyetemet

                                                        


A címre utalva, hogy semmit nem kapunk érte, de mindent mi adunk,
– Miért éri meg Orbán Viktornak?

Közvéleménykutatás: a budapestiek 90 százaléka ellenzi a kínai egyetemet

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával – ez derült ki az Opinio Intézet által készített korra, nemre és végzettségre reprezentatív kutatásból, melyet 473 fős mintán végeztek: 18-59 év közötti, okostelefonnal rendelkező budapesti lakosok válaszoltak a kérdésekre.

A férfiak 84, míg a nők 68 százaléka hallott már arról, hogy a kínai Fudan egyetem a magyar fővárosban létesítene kampuszt és több mint 90 százalékuk ellenzi azt, hogy a felsőoktatási intézmény létesítésére a magyar kormány 500 milliárdos hitelt tervez felvenni Kínától.

A kutatás alapján nincs jelentős eltérés a Fudan megítélésében a válaszadók végzettsége, neme, illetve életkora alapján. A kínai egyetemi kampusz helyén eredetileg egy 8500 magyar hallgatót befogadó diákvárost terveztek.

A két intézmény közti választást felvető kérdésre a kutatás résztvevőinek nagy többsége, 91 százalék válaszolta, hogy a magyar diákokat kiszolgáló intézményt kell előtérbe helyezni a kínai egyetemmel szemben.

Euronews
Opinio kutatás az Euronews megbízásából

Bár a kínai Fudan egyetemet a világ 50 legjobbja között tartják számon, ez nem befolyásolta a megkérdezetteket, akiknek 80 százaléka gondolja úgy, hogy ezzel együtt sem jó döntés a budapesti terjeszkedés támogatása.

“Miért kellene Magyarországnak vagy Budapestnek pont egy kínai egyetemet befogadni, mikor néhány éve űzte el a CEU-t, amely magánpénzből hozott létre köz számára értéket, ez állami beruházás amely a magyar adófizetők fizetnek annak érdekében hogy kínai egyetem jöjjön Magyarországra, amelynek a statútumában szerepel a marxizmus leninizmus és a kínai kommunista pártvilágnézetének képviselete” – nyilatkozta Euronewsnak Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester.

A kormány álláspontja az, hogy az ország jól jár a Fudan Magyarországra költözésével, a Diákváros beruházást pedig nem érinti a kínai kampusz építése.


Kínai egyetem, Kínai vállakozással, Kínai iskolásoknak, Mi adunk földet, Mi fizetjük óriási pénzen és semmi közünk – Részletesen itt

Itt még lesz meglepetés vagy Magyarországnak, vagy akár egész Európának.

error: Content is protected !!