Gyűlölet beszéd ellen sok amerikai híresség tiltakozik Facebook ellen
Kim Kardashian, Katy Perry és Leonardo DiCaprio egynapos Facebook bojkottot terveznek.


Tiltakoznak a közösségi oldalon terjedő erőszak, a rasszizmus és a gyűlöletbeszéd ellen.
A hírességek üzenete várhatóan eléri százmilliós követőjüket. Csak Kardashian Westnek 188 millió követője van az Instagramon, követi Katy Perrynek 107 millió, Demi Lovatonak pedig 93,2 millió követőkkel.
Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian West, Katy Perry és még jó pár celeb döntött úgy, hogy 24 órára befagyasztják a közösségi médián a profiljukat.
A hírességek bojkottját a #StopHateForProfit koalíció szervezte, ami egy akciósorozatának legújabb része, amely a Facebookot célozta meg szolgálatának “laza rendfenntartása” miatt.
azzal vádolják a Facebookot és az Instagramot, hogy nem tesznek eleget a gyűlöletbeszéd és más félretájékoztatás ellen.


Ráadásul nemcsak nem tesz ellene semmit, hanem még nyerészkedik is rajta a reklámbevételeken keresztül. A kampányhoz csatlakozók szerint a Facebook a hirdetéseken keresztül jelentősen befolyásolhatja az amerikai választásokat is, ugyanis például jelöletlenül és változatlan formában megjelenhetett Donald Trump elnök több kifogásolt bejegyzése, köztük egy, a levélszavazásról félrevezető állításokat tartalmazó üzenet is.

A kampányhoz korábban már rengeteg jogvédő és civil szervezet csatlakozott, de most sorra állnak ki a különböző hírességek is mellette azzal, hogy szerdán 24 órára leállítják a Facebook és Instagram tevékenységüket.
A közösségi médiában terjedő félretájékoztatás komoly hatással van az elnökválasztásra és aláássa a demokráciánkat – mondta Kim Kardashian West (férjes neve) csatlakozott a bojkotthoz. Katy Perry szerint pedig:

Gyűlölet beszéd ellen sok amerikai híresség tiltakozik Facebook ellen

Gyűlölet beszéd ellen sok amerikai híresség tiltakozik Facebook ellen

„nem ülhetek tétlenül, miközben ezek a platformok szemet hunynak a gyűlöletes dezinformációt terjesztő csoportok és posztok felett.”

Mark Zuckerberg egyébként már tett lépéseket annak érdekében, hogy a Facebook elleni közhangulatot lecsillapítsa, például bejelentette, hogy az elnökválasztás előtti héten már nem fognak kirakni új politikai hirdetéseket, és megjelöli azokat a bejegyzéseket, amik a végeredmény hivatalos közzététele előtt győztesnek állítja be egyik vagy másik felet. Emellett Zuckerberg azt is bejelentette, hogy betiltja azokat a hirdetéseket, amelyek faji, etnikai, nemzeti, vallási vagy szexuális hovatartozási alapon kezel másokat.


Mai demokrácia diktatúra, a régi inkább volt demokrácia>> 


Gyűlölet beszéd ellen sok amerikai híresség tiltakozik Facebookon

Gyűlölet beszéd ellen sok amerikai híresség tiltakozik –  Kim Kardashian


Katy Perry – Firework – Victorias Secret Fashion Show – Live (egy dal tőle ha már itt van)
Több klassz sláger itt>>>


error: Content is protected !!