Szét lopják a világot, lopás, csalás korrupció a világ nem elég berlusconi csalas

Szét lopják a világot, lopás, csalás korrupció a világ nem elég Berlusconi csalás

Olyan ember talán nem túlzok, ha azt mondom nincs is, hogy valamit, valamilyen mértékben ne tulajdonított, ne lopott volna el, még ha ezt esetleg csínytevésnek is nevezhetnénk. Ami viszont annyit jelent, hogy tulajdonképpen mindannyiunkat, az egész országot, s ilyen elven a világot ellehetne a “csínytevés” arányában ítélni kivétel nélkül.
Na jó rendben is van, ha valaki lop egy kicsit, na de hát azért ennek is van határa, amit sokszor éppen a törvényhozó embereink hágnak át a legdrasztikusabban. Most őszintén, Kiskunmajsán kis Pista bácsi mit tudna ellopni? – semmit. És tudod mit mondok? Na az ilyen embereket szívatják legjobban ellenőrzéssel. De nem csak Magyar o. van csalás, meg minden hasonló finomság, hanem az egész világon. A képen éppen Berlusconi olasz miniszterelnök látható, aki szintén csöppet sem nevezhető tiszta lelkű embernek. Ettől az igaz, hogy nem lesz nekünk jobb.

Ugyanerre a felismerésre jutott a legnagyobb Mester is, hogy mindenki elkövetett valamit: “Az emelje rá az első követ aki még nem vétkezett.”
Itt az igazán érdemi kérdés nem az, hogy kilopott /mert mindenki/, hanem a nagyság, és annak közösből, vagy magán embertől illetve ismétlődő jellege és milyen pozícióban követte el. Egy miniszter elnök lop azzal nem elnézőbbnek kellene lenni mint nálunk, hanem vasszigorral eljárni vele szembe. Akinek példát kell mutatni tisztességből ő lop, csal, hazudik?
Azonnal el kellene távolítani teljesen mindegy ki az. Vajon, ha Téged lopáson kapnának, nem e kidobnának? Dehogy nem.
Nyilván nem mindegy valaki nagy néha és valamit finoman szólva elcsent, pl. egy-két almát egy fáról vagy belenyúl pl. a közpénzbe és kiszakít belőle egy-két milliót, százmilliót, milliárdot.

SZÉT LOPJÁK A VILÁGOT

A jog arányosan nem tesz különbséget kis, vagy nagy jog sértés miatt.
A lopás nagyságrendnek igazán nincs arányosan sok jelentősége a jog szerint. Te is loptál Ő is lopott egyformán bűnösek vagytok. Hogy Te csak 100 ft. a másik 100 milliót a büntetésben arányosan nem jelenik meg. A jog nem tesz különbséget: engem pl. egy rendezvény belépő helytelen számla kiadásáért /tehát minimális adminisztratív problémáért/, annyira büntettek, mint a Lupis brókerház 2-3 milliárdnyi ügylet résztvevőjét, azaz 250-250 ezer forintra mindkettőnket.
Hiába ahogy mondani szokás, lopni csak nagyban érdemes.
Mivel szinte azonos időre esett, úgy gondoltam jogosan hívom fel a T. hatóság figyelmét az elementáris különbségre, plusz a szándék különbségről nem is beszélve. Lupis tudatosan lopott, Én tévedésből hibát vétettem.
Azt mondták a kettő ügy különböző. Mondtam naná, éppen 2-3 milliárddal.
A jog itt sincs kegyelemmel a kisember piti ügyére. Azonosnak tekinti az óriási jogsértésekkel, bűntettekkel. Csak azt nézi visszaélés történt, vagy nem. Loptam Én is, -Ő is kész, slussz – passz.
Ezután már tényleg keresek egy jó kis politikusi kapcsolatot, úgy látom kifizetődőbb, mint pl. jegyeket árusítani, rendezvényt szervezni. Ha dolgozol, csak a gondod nő nem a pénzed! /Saját mondás./

Biznisz a párt szervezés, nem a rendezvény
Pedig hát figyelembe vehetnék a munkáspárt elnökének* intelmét ez ügyben, a vesztegetést, nem innét lentről követik el, a lenyúlások nem itt történnek. Először fönt kell rendbe tenni az erkölcsöt, mert először is kevesebben vannak, /gyorsan lehetne végezni/, másrészt lényegesen többet visznek /tehát több maradna az államkasszában/.
Továbbá a közpénzhez csak ők férnek.
Mindig korrupcióról beszélünk holott igazat adva az MSZP párt elnökének* itt már nincs is korrupció, annál inkább törvényes keretek között, egyszerűen jogszerűen viszik a közpénzt, mintha muszáj lenne.
/nem idézet szintű kiemelés/  Persze közben már rég kiderült azok előtt, akik nem bigott párt drukkerek, hogy a politikus az már csak politikus marad. Egyik varju, nem vájja ki a másik szemét. Vagy : Egyik kutya, másik eb, vedd már észre.

A Hazáért, a Világért
Például, mindegyik jön a Népért, a Hazáért, a világért teszem nagy dumával, hát kikéne próbálni, hányan gondolják ezt komolyan. Aki fizetés nélkül teszi párt munkáját Ő valóban nem csak nagy szavaival, de tetteivel is igazolja állítását.

Mi csoda beszariság 
Ne feledjük Orbán Viktor is mondta: Első a tett, második a szó. Hát pártos urak így legyen.
Először legyenek Önök éhbéren, aztán a nép, akit oda züllesztettek. Egyenlőségről beszélni és a legnagyobb bér különbségben élni?
Emlékezetes eset, egy hónapra egy szlovák parlament asszony vállalta az egyhavi minimálbéren való életműködést. Ez egy kis, de fontos lépés volt. Nálunk Friderikusz felhívására /20004 márciusában M1 sajtószabadság/ senki sem jelentkezett, hogy csak kísérletileg is, de megismétli ezt a – bravúros – mutatványt. Képzeld el, ha ezek egy hónapra sem merik azt vállalni, amit mi egész életünkön át nem szabad elhatározásból, de így élnünk kell, micsoda beszari emberek.

“A SAJÁT JÁTSZMÁJUKKAL SEM MERNEK JÁTSZANI”
Pedig ne feledjék fent urak! A játékszabályokat önök osztották ki, s olyan durvának találják, hogy nem mernek vele játszani sem?   Képzeljék a népüket, akik nem játsszák ezt, hanem egész életükben élik.
Milyen lehet?
El tudják képzelni?
Egyáltalán valakiben felmerült tettének borzalma, amikor szavaztak, szavaznak erről és ilyen kérdésekről saját népükkel kapcsolatban?
Mit jelent ez nekik a mindennapi életükben?

Önök ellenőrzik ezt a népet?

Milyen jogon, alapon?  Mert megválasztották önöket?

Ez kevés ok Urak!
A tisztességük a becsületük megléte adhatja, csak ezt az erkölcsi alapot.
Kérdezzék meg választóikat miért választották meg önöket?

Mert bíztak Önökben urak!
Mert remélték életük jobbra fordulását.
Mert azt gondolták szavaikat erkölcsös tett is követi.

De nem ez lett. 
…. és 20 éve folyamatosan csak a csalódás a sok ámítás, a választási ígéretek után.

Nem tudom felfigyeltek e? Ha nagy pénz lenyúlásról van szó, akkor az fent is olyan nagy, hogy igazán meg se tudják számolni mennyi. Ezért mondják pl. 2-300 millió, vagy 2-3 milliárd forint.
Vagyis 100 millió, vagy 1 milliárd ide vagy oda már mindegy.
Hát de nem? Kivenné a fáradtságot ilyen bazi mennyiségű pénz összeszámlálására? Fárasztó munka.
Ellopni nem, de után ellenőrizni igen.
Ha összelehetne és egyáltalán valaki venné a fáradságot mennyi pénzt loptak el rendszerváltás óta, kiderülne a magyar történelem fennállása óta összesen nem történt ennyi “dokumentum kezelés”. Dokumentumnak az egyik miniszteri korrupciós akciós ügy során nevezték így el a pénzt.

LOPÁS, CSALÁS GARMADÁVAL
KÖZPÉNZ TÉKOZLÁSOK
Osztanak, fosztanak, vagy tékozolnak.
Nem véletlen, volt “LOP STOP” az SZDSZ szlogenje. Na nem mintha Ők nem lennének benne egy kis stiklibe.
Szerintem mindent kimerítettek már, de a lényeg a Te általad befizetett adók más havernak, ismerősnek, ismerősnek az ismerősének, családtagoknak, a családtagok családtagjainak, szebben -politikusan- mondva -klientúrának történő átjátszása.
Általános jellemzőjük ezeknek a sajtó híreknek, ha nem igazak, akkor hazugságba tartanak minket is, ha igazak, akkor miért nem lépnek fel az illetékes szervek olyan kellő jogi, vagy büntetőeljárással az elkövetők ellen, mint velünk szemben. Vagy még sincs egyen jogúság??
Vagy ha a sajtót vágják át szériában, akkor miért nem járnak el a szélhámos ellen??
Vagy ki szélhámos, akkor most itt? Senki? Vagy mindenki? Vagy..??
Talán lehetne több kérdés is, ami sántít, hogy valami nincs rendben itt a kommunikációkban, de hát nem ez a feladatunk. Nézzük a kapcsolatos hírek, garmadájából, csak egy milliomod kis részt, szeletet ízelítőül, mert csak ezzel a témával, akár több újságot,- mit újságot: könyvet is meglehetne telíteni.


Kezdjük a már említett lupis ügy rövid cikkével.
 Az ügyész a vádlottat, Lupis Józsefet – aki az 1990. évben elfogadott első „újkori” értékpapírtörvény (1990. évi VI. tv.) égisze alatt az elsők között alapított brókercéget – milliárdos kárt okozó csődbűntett, másodsorban különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, harmadsorban pedig folytatólagosan művelt magánokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolta. A vádlott – már-már megható módon – bűnösnek vallotta magát az utolsó pontban, a többi vádat viszont tagadta. A bíróság ehhez képest első fokon felmentette őt az első vádpontban, elmarasztalta viszont a másodikban és a harmadikban, s a 250 000 Ft pénzbüntetés mellé kiszabott 2 év fegyházbüntetést, utóbbit egyúttal 3 évre mindjárt fel is függesztette… /forrás. Beszélő

KEHI-feljelentés az Agrármarketing Centrum ellen
    Budapest, 2001. október 10. (MTI)
    Garamvölgyi László elmondta, ..a KEHI hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt tett feljelentést. A részletekről azonban nem kívánt nyilatkozni.
     A Népszabadság információi szerint a KEHI vizsgálata azt állapította meg, hogy a közösségi marketingtevékenység végzésére, rendezvények, konferenciák szervezésére létrehozott AMC több rendezvényt jelentősen túlszámlázott.
     Sepsey Tamás, a KEHI vezetője szeptember elején tájékoztatta az MTI-t arról, hogy aláírás előtt áll az a jelentés, amelyet az FVM-hez tartozó agrárcég vizsgálata kapcsán készítettek. Közölte, hogy a jelentés a
 Concordia Közraktározási Rt.-nél, a GMS 96 Kft.-nél, a Tartalékgazdálkodási Kht.-nál, az ATEV – Állati Fehérjefeldolgozó Rt.-nél, és a szegedi Gabonakutató Intézetnél végzett vizsgálat megállapításait tartalmazza. Akkor elmondta, hogy a vizsgálatok során számos büntetőfeljelentést tettek, amelyek eredményeképpen többen már előzetes letartóztatásban vannak, és van, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség

Hogy mik meg nem történnek. Amiről tehát e cikk elején beszéltem: Ha igaz akkor ez kész maffia, ha nem, akkor mért van előzetesben, és mért van elfogató parancs több cég, még több embere ellen…..? A közbiztonság kedvéért?
SZDSZ-es kezdeményezés Rigler Zoltán vagyongyarapodása ügyében
    Budapest, 2001. október 6. (MTI) – Országgyűlési bizottsági eljárást kezdeményez Rigler Zoltán fideszes képviselő vagyongyarapodása ügyében Világosi Gábor szabad demokrata képviselő – derül ki az SZDSZ-től MTI-hez szombaton eljuttatott levélmásolatból.
.Világosi Gábor azzal indokolta kezdeményezését, hogy Rigler Zoltán és felesége tavaly 3 millió forint kezdő tőkével alapított kft.-je az idén megvásárolta a 942.500.000 forint jegyzett tőkéjű, és a múlt esztendőben több mint 8,6 milliárd forint bevételt felmutató ARÉV építőipari holdingot.
     Az SZDSZ-es képviselő levelében megjegyzi: Rigler Zoltán jelenleg a parlament gazdasági és építésügyi bizottságának tagja.
. kft. robbanásszerű vagyongyarapodása felveti a képviselő összeférhetetlenségének kérdését – írja Világosi Gábor Isépy Tamásnak.


Erre mondják: Ügyes a fiatalember!! Állítólag hitelből vette meg. Tudni kell ehhez azt, általában a bank egy hitelhez kér 3 éves működést, 3 éves mérleget, /aminek nyilván eredményesnek kell lenni, pénzügyi tervet, likviditási kimutatást, üzleti tervet, nem beszélve a kezességről, ill fedezetről..…stb. Nemhogy a 3 év nem stimmel, de ilyen alacsony alaptőkére próbálnál Te kérni ilyen összegű hitelt. Minimum hülyének néznének.

Vádemelés az Ok-Tat-ügyben
    Budapest, 2001. szeptember 21. (MTI) – A Fővárosi Főügyészség vádiratot nyújtott be az úgynevezett Ok-Tat Kft.-ügyben, eszerint 1995-96-ban a Művelődési és Közoktatási Minisztérium pályázatain több százmillió forintos nagyságrendű kárt okozott a 12 vádlott, köztük a tárca egyes dolgozói, illetve az Országos Közoktatási Intézet akkori főigazgatója.
    Borbély Zoltán, a főügyészség szóvivője elmondta: az ügyben hat vádlott volt előzetes letartóztatásban, ketten közülük jelenleg is lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Az ügyészség szerint a vádlottak számlájára írható csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés és okirat-hamisítás.
Az MSZP szerint a kormány felelős a vesztegetési botrányért
    Budapest, 2001. szeptember 5. (MTI)…..    Keller László szerint..
– A kormány törvénysértő módon zár ki hazai vállalkozásokat a megrendeléshez jutásból – vélekedett az ellenzéki politikus.

Úgy látja: a szerteágazó, soklépcsős alvállalkozói és közreműködői struktúrában egyes vállalkozók még akkor is vállalják a munkát, ha olyan alacsony bevételre számíthatnak, hogy az adó- és járulékfizetés megkerülését kell kockáztatniuk a talpon maradás érdekében.
Göndör István. Kijelentette: a kabinet az ÁPV Rt., a Magyar Fejlesztési Bank és a Nemzeti Autópálya Rt. hármasának közreműködésével létrehozta azt a működő rendszert, amellyel asszisztálni tudott a pazarláshoz, a korrupcióhoz, a közpénzek lenyúlásához. Göndör István szerint a kormány mindent megtesz a közbeszerzési törvény kikerülése érdekében, amelynek ékes példája az autópálya-építés.

Ahol a kormány nem is mindent, de valamit tesz ügyek érdekében, vagy netán ellenében ott az történik, amit a kormány akar. Érdekes, hogy ez alól kivételt képeznek néhány ügyek, amikhez sorolható egyebek között a közpénzpályáztatás is.
Adócsalás gyanújával letartóztatták a vecsési MSZP-elnököt
Budapest, 2001. augusztus 29. (MTI) – Mintegy 5 milliárd forintos összértékű, fiktív számlákkal elkövetett bűncselekmények ügyében folyó nyomozás során helyezte előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) augusztus 24-én Balázsi Tamás vecsési MSZP-elnököt, akivel szemben az APEH Bűnügyi Igazgatósága folytat eljárást több milliós adócsalás alapos gyanújával.
A letartóztatást elrendelő végzés szerint a gyanúsítást alátámasztják okirati bizonyítékok, a gyanúsított-társak előadása és magának Balázsi Tamásnak a bíróság előtt tett vallomása.

Házi őrizetben a Fővárosi Közigazgatási Hivatal korrupcióval gyanúsított munkatársai
    Budapest, 2001. augusztus 24. (MTI) – Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) pénteken Lakatos Lászlót, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal főosztályvezetőjét, Entz Béla ügyintézőt, illetve Bereczki Zsuzsanna magánszemélyt, akiket hivatali vesztegetés bűntettével gyanúsít a rendőrség – tudatta a Fővárosi Bíróság közleményben az MTI-vel.
     A rendőrség rendelkezésére álló adatok szerint L. László, a hivatal főosztályvezetője, annak beosztottja, E. Béla, valamint B. Zsuzsanna, a Bereczki and Partners Kft. vezetője, továbbá egy alkalmazottja a Magyarországra bevándorló külföldi állampolgároktól, a bevándorlási engedélyek megadásáért, anyagi ellenszolgáltatást kért és kapott, esetenként 200-500 ezer forint közötti összegben. S a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak a bűncselekmények során több millió forint vagyoni előnyre tettek szert.


Ezt régebben szocialista összeköttetésnek nevezték, ami ellen a FIDESZ maximálisan megbotránkozott. Most lám az ő apparátusukban ugyanez megtörtént, mint annak idején, ami ellen háborgott.
GRESPIK LÁSZLÓ NYILATKOZATA
Nem lehet az ellen teljesen védekezni, hogy egy beosztott korrupttá váljék. A hivatalvezetői ellenőrzés soha nem lehet oly hatékony, hogy kellő (nyomozati) eszközök híján mindig kiszúrja a rendellenességeket – teszi hozzá a hivatalvezető.

Köztudott Grespik nem mondható szimpatikusnak média körökben. Abban az egyben ennek ellenére egyetértek Grespik -kel, ahol egy-egyén vissza akar élni, ott az vissza is fog. Nem lehet valóban mindenki mögött egy rendőr, és az mögött egy újabb ellenőr, akit aztán persze szintén ellenőriznek… és így a sornak nincs se vége, csak hossza.

A közpénztékozlások folytak és tovább folytatódnak és akkor nagyon finoman fogalmaztam, mert ezek az ügyek inkább a közpénz lenyúlások kategóriáiba esnek. Hogy mi lett az ügyekkel? –talán senki sem tudja. Az apparátus dolgozik. Hol érdekükben, hol érdekünkben, hol ellenünk.

Végezetül figyelmeztetnék mindenkit csak objektíven nézzük az eseményeket, különben csak meddő vitába torkollik a beszélgetés, aminek semmi, de semmi értelme. Meddő vita itt már annyi volt, hogy éppen emiatt előzött le bennünket minden balkáni állam. Akik valamikor a sor utolsó helyén voltak.

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!