galagonya bizonyított vérnyomáscsökkentő

Galagonya bizonyított vérnyomáscsökkentő

 

 

Sajnos nemcsak hazánkban, de a többi fejlett országban is népbetegségnek számít a magas vérnyomás. Az alább felsorolt életmódtanácsok és természetes tápanyagok bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében.

Alábbi tanácsok betartása nem jelenti azt, hogy elhagyhatja orvosa által elrendelt gyógyszereit. Járjon rendszeresen kontrollvizsgálatokra, és tartsa be orvosa utasításait, szükség esetén és kizárólag az ő javaslatára lehet módosítani a kezelésen.

A magas vérnyomás csökkentése érdekében életmódtanácsok

1, A zöldségekben, gyümölcsökben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, tengeri halban bővelkedő étrend javasolt a vérnyomás csökkentése érdekében.

2, A magnézium, a kálium és a kalcium fogyasztása is segít a vérnyomás csökkentésében.

3, Túlsúlyosak (az ideális testsúlynál legalább 10 százalékkal magasabb testtömegűek) esetében a testsúly csökkentése szintén hasznos. Minden 10 kg mínusz 5-20 Hgmm-rel csökkenti a vérnyomást.

4 A mérsékelt alkoholfogyasztás is jó hatással van a magas vérnyomásra, azonban tanácsos óvatosnak lenni, napi 3 alkoholos ital már emeli a vérnyomást!

5, Ne fogyasszunk sok sót, egyszerű szénhidrátot, zsíros ételeket, koffeint, készételeket, olajban sült ételeket.
Életmódtényezők vérnyomáscsökkentő hatása

Módszer Javaslat Mérték
Testsúlycsökkentés,
diéta
Normál testsúly elérése és fenntartása (BMI 18,5-24,9); sok gyümölcs és zöldség, alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztása. 5-20 Hgmm/10 kg
A konyhasófogyasztás mérséklése Csökkenteni kell a sófogyasztást (2,4 gramm nátrium, vagy 6 gramm natriumklorid/nap). 2-8 Hgmm
Testmozgás, a fizikai aktivitás fokozása Aerob fizikai aktivitásra naponta legalább 30 perc, a hét legalább 4 napján. (szerk. DE! Minden mozgás jobb, mint a semilyen!)
4-9 Hgmm
Az alkoholbevitel csökkentése Mérsékelt alkoholfogyasztás (maximum férfiaknál 2 sör vagy 2 dl bor, nőknél 1 sör vagy 1 dl bor naponta)  (szerk. a bor mértékkel valóban “orvosság”, – alapanyaga a szőlő révén, DE kizárólag mértékkel)
2-4 Hgmm
Forrás: JNC7

Táplálékkiegészítők, növények a magas vérnyomás kezelésében:

 • C-vitamin
  A C-vitaminnak a vérnyomás csökkentésében, és a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében is bizonyított a hatása. Csökkenti az oxidatív stresszt, legjobban természetes formában fogyasztva fejti ki hatását.

 • Coenzim Q10
  Nemcsak a magas vérnyomás kezelése területén alkalmazzák, de például a migrén megelőzésében, a daganatprevencióban, az asztmában és számos egyéb betegségben betöltött szerepéről jelenleg is folynak tanulmányok.

 • Lenmag, lenmagolaj
  A lenmag és a lenmagolaj jó hatású a székrekedés kezelésére is, csökkenti a koleszterin-szintet, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás kockázatát. Csökkenti az izomfájdalmat és mérsékli az ízületi gyulladást, reneszánszát éli a sportolók és a testépítők körében.

 • Fokhagyma
  A vérnyomás csökkentésén kívül segít az érelmeszesedés megelőzésében is, értágító hatása is ismert. A véralvadásban is szerepet játszik, a vérlemezkék összecsapódását gátolja.

 • Fekete ribizli
  Gyulladáscsökkentő hatása is ismert, vérnyomáscsökkentő hatása mellett pedig a húgyúti infekciók kezelésében és megelőzésében játszott szerepe a legismertebb.

 • Fagyöngy
  Vérnyomáscsökkentő-, illetve szabályozó gyógynövény. Javítja a vérkeringést, gátolja az érelmeszesedést.

 • Galagonya
  Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, érelmeszesedés – különösen koszorúér-elmeszesedés – ellen jó hatású.

 • Hibiszkusz
  A hibiszkusz virágából készült teát régóta használják a keleti gyógyászatban a vérnyomás rendezésére és a szívbetegségek megelőzésére. 1999-ben, Iránban végeztetek egy kísérletet a hibiszkuszkivonat vérnyomáscsökkentő hatásairól. Úgy találták, hogy a növény kivonata rendszeresen szedve akár 11 százalékkal is csökkentheti a magas vérnyomást.

 • Bajkáli csukóka
  A bajkáli csukóka az egyik legfontosabb kínai gyógynövény, melyet évezredek óta használtak olyan betegségek kezelésére, mint az epilepszia, a májproblémák vagy az allergia. A Hong Kong-i Kínai Egyetem 2005-ben végzett kutatásából kiderült, hogy a bajkáli csukókában található egyik hatóanyag képes a szív- és érrendszeri problémákat okozó szabad gyökök ellen harcolni.

Vérnyomás csökkentésre komplex bizonyított hatású

Alább a fokhagyma, galagonya, fagyöngy egyben is lehet kapni webáruházakban érdemes egybe megvenni, mivel nyilván erősebb és komplexebb hatást fejt ki egyetlen kapszula.


A napi szintű folyamatos vérnyomás ellenőrzés és a csökkenéssel arányosan apró lépésenként lehet csökkenteni a gyógyszeres bevitelt. Ez csak akkor képzelhető el, ha közben arányosan stabilan tartjuk az életmódunk, könnyű mozgás, egészséges táplálkozás, nyugalmunk, …. stb

Normális vérnyomás: 120/80
Közép magas vérnyomás 140-180/105-114.

Súlyosan magas vérnyomás 160/115 fölötti érték.

Előzetesen és közben folyamatosan konzultáljon orvosával, sosem tudni mi áll vérnyomás okozóként a háttérben!
(Ez komolyabb dolog, mint gondoljuk)

Szakorvosi kontroll szigorúan!

2021. 06. 03.update


galagonya bizonyított vérnyomáscsökkentő

galagonya bizonyított vérnyomáscsökkentő


fokhagyma bizonyított vérnyomáscsökkentő

fokhagyma bizonyított vérnyomáscsökkentő


 

 

 

fagyongy bizonyított vérnyomáscsökkentő

fagyöngy  bizonyított vérnyomáscsökkentő


Legjobb szíverősítő és vérnyomáscsökkentő a galagonya

Magas vérnyomás csökkentése természetesen otthon

 

Masszírozd ezt a 2 pontot, 5 perc alatt leviszi a vérnyomásod – Egyszerű, de ez nekünk jó!

Magas vérnyomás kezelése gyógynövényekkel

Top 5 legjobb fűszernövény a szíved számára

Galagonya kiváló természetes gyógyhatásai

Almaecetnek nagyon sok egészségi előnye van – szinte mindenkinek tud segíteni

error: Content is protected !!