Masszírozd ezt a 2 pontot, 5 perc alatt leviszi a vérnyomásod

Masszírozd ezt a 2 pontot, 5 perc alatt leviszi a vérnyomásod

 

Vérnyomás  csökkentés!

bárkinél kialakulhat
magasvérnyomás

készülj fel rá!

 

 

 

 

 

Elég hamar érzed majd a vérnyomás csökkentést.

Sok minden hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához. Ha még nincs szükséged rendszeresen gyógyszerre, mindenképpen próbáld ki az alábbi gyógymódot! Akkor is segít, ha már gyógyszert szed. A stresszes életmód, a sós élelmiszerek, a dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, a kevés alvás és az elhízás, mind hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához.A vérerek ilyenkor veszítenek rugalmasságukból, és ezért kialakul a magas nyomás bennük. Ezt elősegíti az elhízás, a sok stressz, a kevés alvás, a sós ételek fogyasztása.

Azonban vannak a testünkön olyan pontok, amelyek megnyomása hatással van a vérnyomásra.

A helytelen, egészségtelen életmód, a stresszes munkahely mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több személy kénytelen szembenézni a magas vérnyomás okozta problémákkal. A kilátástalan helyzetre még rátesz egy lapáttal a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás is, így még inkább veszélyessé válik ez a probléma, amely sokaknak fel sem tűnik, csak egyszer alattomosan tör a felszínre, és okoz drámai következményeket.

Lu Hun Sen nemrég egy olyan ősi kínai technikáról beszélt, amellyel csökkenthető a vérnyomás. Bizonyos pontokat kell masszírozni, ahhoz, hogy a vér megfelelően tudjon áramlani az erekbe.

Az alábbi ábrán két zóna van bejelölve, amelyek kapcsolatban vannak a vérnyomással. 

Masszírozd ezt a 2 pontot, 5 perc alatt leviszi a vérnyomásod-

Masszírozd ezt a 2 pontot, 5 perc alatt leviszi a vérnyomásod

A vérerek ilyenkor veszítenek rugalmasságukból, és ezért kialakul a magas nyomás bennük. Ezt elősegíti az elhízás, a sok stressz, a kevés alvás, a sós ételek fogyasztása.

1-2 pontok
Ez esetben nem kell nyomkodni, sem masszírozni a pontokat, csak az ábrán látható 1-es és 2-es pontok közötti részt finoman kell cirógatni, mindkét oldalon, 10-szer ismételjük meg a lazító technikát.

3-as pont

Ennél a pontnál egyszerre mindkét oldalon masszíroznunk kell az ujjbegyeinkkel, 60 másodpercen keresztül. Óvatosan, körkörös mozdulatokat végezzünk, ne nyomjuk meg erősen, ne okozzunk fájdalmat.

Mindenképp megéri ezt a pár perces praktikát kipróbálni, amely sok ember számára segített, és mérséklődött a magas vérnyomás.

Ezek a pontokat, vonalakat a hagyományos kínai orvoslásban használják már nagyon régóta arra, hogy csökkentsék a megemelkedett vérnyomást, enyhítsék az izomfeszültséget, és javítsák a vérkeringést. (Filantropikum)
Aki a fenti módszertől mást keres magas-vérnyomás csökkentésére bőséges megoldásokat talál alább:
Ami a lényeg jobb készülni rá, mint pánikba esni, kapkodni.  //és még lentebb itt is//

5 percet rászánni csökkenhet magas vérnyomás: nagyon hatékony speciális légzőgyakorlat

Napi 5 perc a vérnyomás csökkentésére

Az orvosok a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett gyakran a rendszeres testmozgást is ajánlják a magas vérnyomás csökkentése céljából, ez viszont sok esetben csak nagyon nehezen kivitelezhető az egyéb betegségek vagy éppen a nagymértékű elhízás miatt. Nekik sokat segíthet a Colorado Boulder Egyetem kutatóinak legújabb felfedezése, miszerint egy heti hat napon át, öt-öt percig végzett légzőgyakorlat egy speciális készülékkel rendkívül hatékony lehet a magas vérnyomás csökkentésére. A tanulmány szerint a légzőizmok erősítésével a szív- és érrendszeri problémák is bizonyítottan lecsökkentek, hiszen az artériák sokkal jobban kitágulnak, ami megakadályozza, hogy magasak legyenek az értékek.

Légzőgyakorlatok otthon, ingyen

Bár a kutatásban a speciális készülék hatékonyságát vizsgálták, a működési mechanizmusa otthon, elérhetőbb módszerekkel is kihasználható. Ezeket szintén tüdőbetegek, illetve sportolók számára szokták javasolni a teljesítményük javítása érdekében.

1. gyakorlat: az ajkat csak nagyon kicsi, szűk résnyire nyissuk ki, így lélegezzünk öt percig folyamatosan. Mivel a kis rés miatt nagyobb erővel kell beszívni a levegőt, így sokkal jobban dolgoznak a légzőszervek. A hatás fokozható azzal, ha befogjuk az orrunkat, hogy még nagyobb erőfeszítésbe kerüljön a lélegzés.

2. gyakorlat: az orr lelapításával is jól megedzhetők a légzőszervek, ehhez csak annyit kell csinálni, hogy az ujjunkkal lenyomjuk az orr hegyét a száj irányába. Ezután kipróbálhatjuk az orrlyukak váltogatását is, vagyis pár percig csak az egyik, pár percig csak a másik nyíláson érkezhet a levegő. 

3. gyakorlat: itt már szükség lesz néhány kellékre is, amikkel tovább erősíthető a tüdő. Próbáljunk meg egy egyszerű szívószál segítségével lélegezni néhány percig, de a lufi vagy gumikesztyű gyakori, egymás utáni felfújásával is megerősíthetők az légzőszervek!

8 vérnyomáscsökkentő gyógytea: védik a szív egészségét, és nagyon finomak

A vérnyomás gyógyteákkal is eredményesen csökkenthető.Magas vérnyomás csökkentése – ezeket a természetes módszereket vesse be 

Ezek az egyszerű praktikák segíthetnek.
Egy újabb kutatás bebizonyította, hogy ha már a 120-at meghaladta, de még nem szárnyalta túl a 140-es értéket a vérnyomás, akkor is csökkenteni kell. Ha sikerült redukálni, kisebb az esélye a szívrohamnak, stroke-nak, sőt a halálozások aránya is csökken.

A magas vérnyomás kezelése

Sokan használnak olyan gyógyszert, amivel 140 körül tudják tartani a vérnyomásukat. Néhányan még Maratont is futnak, egészségesen élnek, de egyszerűen nem tudják a normális értékhez közel vinni a vérnyomásukat, mivel valószínűleg genetikailag kódolt bennük a magas vérnyomás.

Ebbe a típusba tartozóknak sajnos muszáj szedniük vérnyomás csökkentőket. A legismertebbek az úgy nevezett “ABCDs”. Ez a kifejezés az ACE-,béta-,kalcium csatorna blokkolókat és diuretikumokat – magyarul vizelethajtókat– tartalmazza. Általában, hogyha valakinek több gyógyszer szükséges, mindegyikből szed egyet.

Az ABCDs megoldásnak vannak azonban árnyoldalai is: dehidratáció, fejfájás, gyengeség – a magas vérnyomásban szenvedők többsége ezt még tudja tolerálni. Közepes adagnyi ebből a gyógyszerből 10 ponttal lejjebb tudja vinni a vérnyomást.

Ne igyon sokat

Az alkohol fogyasztásának a visszaszorítása 4 ponttal tudja csökkenteni a vérnyomását azoknak, akik 30-60 ital között fogyasztanak hetente. A nőknek egy pohár alkoholt szabad inniuk, a férfiaknak kettőt.

A sófogyasztás visszaszorítása

A sóadag csökkentése talán a legfontosabb alapelv, amit be kell tartani. Sokunk 9-12 gramm sót visz be naponta, de az ajánlott mennyiség valójában 3-4 gramm közé tehető. Hogyha a sófogyasztásunkat visszaszorítjuk, akkor több mint 6 ponttal csökkenhet a vérnyomásunk.

De ez csak azoknál “működik”, akik valóban 9-12 gramm körül viszik be a sómennyiséget. Hogyha amúgy is ritkán használja a sót, akkor nem fog továbbcsökkenni a vérnyomása. Próbálja ki, hogy 4-5 napra lecsökkenti a megszokott sóadagját a felére, és mérje meg a vérnyomását. Hogyha megváltozott, akkor jó úton jár!

Adjon le néhány kilót

Ha elkezdünk dolgozni azon, hogy lefaragjuk magunkról a kilókat, majdnem annyira hatékony, mint a gyógyszeres megoldás. 4,5 – 11 ponttal is lejjebb tudja vinni a vérnyomás értékét. Természetesen ebben a mai rohanó világban nehéz megszabadulni tőlük, de érdemes odafigyelni erre.

Sportolással a magas vérnyomás ellen

A súlycsökkentés mellett ez a leghatékonyabb módszer a vérnyomás helyreállítására. Rugalmassá teszi az artériákat, amik aztán jobban tágulnak, ez pedig természetéből fogva magával vonzza azt, hogy csökkenni fog a vérnyomás. Ha valaki rendszeresen sportol, akkor akár 5 ponttal is csökkenhet a vérnyomása.

Az is elég, ha csak hétvégente tornázik az ember. A lényeg az, hogy 1-2-szer rendszeresen sportoljunk -ez nem csak a testet, de a szellemet is éppen tartja.

Zöldség és gyümölcs fogyasztása

Hogyha a sócsökkentés nem vált be, egész diéták garmadájával lehet találkozni, amiket a magas vérnyomásban szenvedőknek készítettek. A Dash diéta például gyümölcsöket, zöldségeket, rostban gazdag de nátriumszegény ételeket tartalmaz. 3 ponttal többet képes csökkenteni a vérnyomáson, mintegy normális diéta.

A DASH diéta hátulütője, hogy magas szénhidrát tartalmú ételeket foglal magába, ami pedig megnehezíti azt, hogy valaki fogyni tudjon. Hogyha a kilóktól is szabadulni akar a diéta alatt, akkor Zone diétát vagy South Beach diétát kell kipróbálni, amiben sok a zsír és a protein, és talán könnyebb is betartani 6 hónapon keresztül. Rostban gazdag ételeket érdemes előnyben részesíteni.

Rágcsa és csoki

Nem minden finomság káros a vérnyomásnak. Kutatások azt bizonyítják, hogy akik fekete csokoládét fogyasztanak alacsonyabb a vérnyomásuk 2 ponttal, mint azoké, akik nem. Az antioxidáns és a flavanol tartalom segíti tágítani az artériákat. Persze ez a vérnyomáscsökkentő módszer nem annyira hatékony, mint mondjuk a rendszeres mozgás.

Meditáció

Nem nagy meglepetés, hogy a meditáció segít a fókuszálásban és stresszcsökkentő hatása van – de még a vérnyomást is tudja redukálni! Egy kutatásban vizsgálták, hogy egy rövid mantra 5 ponttal tudja csökkenteni a vérnyomást azokhoz képest, akik nem meditálnak. A jóga, transzcendens meditáció és egyéb relaxációs technikák is működnek, hogyha rendszeresen végzik.  Forrás: CNN 

 


 

Természetes vérnyomáscsökkentők, melyek bizonyítottan hatásosak – magas vérnyomás veszélyes és bárkit érinthet