Orbán ismét a Norvég Alapnak egyedül tett keresztbe nem nyert semmit, de az semmit nem számít

Orbán ismét a Norvég Alapnak egyedül tett keresztbe nem nyert semmit, de az semmit nem számít

Magyarország megakadályozza, hogy az Európai Gazdasági Térség országai mai brüsszeli találkozójukon közös közleményt fogadjanak el — értesült a Népszava több, egymástól független diplomáciai forrásból.

És hogy mi ennek a jelentősége? Ez lesz az első eset az Európai Unió tagállamait, valamint Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát magában foglaló formáció csaknem 30 éves történetében, hogy a résztvevőknek nem sikerül zárónyilatkozatot jóváhagyniuk az együttműködésük fejlesztéséről. (Mivel minden döntés, nyilatkozat egyhangúlag születik, ezért egyetlen tag is keresztbe tehet a többinek, ahogyan most történik.)

Ennek ugyan semmi gyakorlati jelentősége nincs, de
Norvég Alapnak egyedül tett keresztbe Orbán
Annak idején még mindenki korrekt demokratának tartotta a másikat, de nem számoltak Orbánnal.

A budapesti lépés visszavágás lehet Norvégiának, amiért a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban nem nyújtott támogatást Magyarországnak a Norvég Alapból. A skandináv ország azért zárta el a pénzcsapokat, mert nem tudott megegyezni a kormánnyal a civileknek járó források elosztásáról. Emiatt Orbán Viktor több minisztert is felkért, hogy találják meg a szükséges lépéseket az oslói „kötelezettségszegésre”.

Sokba kerül nekünk Orbán “civilfóbiája” – Norvég Alap
“orbáni” hazug értelmezése>>>

Sokba kerül nekünk Orbán “civilfóbiája” – Norvég Alap “orbáni” hazug értelmezése

 

error: Content is protected !!