társkeresés, társkereső, társkereső nőkReklámok és manipuláció
A másoknak való megfelelés, a mások figyeljenek rám, a szebb legyek, jobb legyek, erősebb legyek ..stb. szinte mindannyiunkban él. Ezt az állapotot tovább erősíti, és fenntartja a reklám, a film, a magazinokról özönlő információk tömkelege. Sajnos említett helyeken gyakorlatilag csak a külsővel foglalkoznak, amik tudatos, vagy tudat alatt, hatással vannak esztétikai ízlésünkre is. Így amíg például:

a társkereső férfiak vékony, karcsú, nőt keresnek, addig a társkereső nők magas, határozott férfit.
Persze ez csak a trendi, általánosítás, ami csak szerencsére részben igaz. Mindenki megtalálja a társát, mert olyant lát, érez meg benne, amit más nem. Ezért neki különleges lesz a társa. Másnak csak egy nő, vagy férfi a sok közül. De meglátni valami különlegest, sajátost vonzót, ami bennünk különleges élményt kelt az a legnehezebb, mai idő hiányos világunkban. Azt sajnálom, hogy pontosan ott sajnáljuk ki az időt, ahol nem szabadna.

A társ, a társkereső, a társkapcsolatra vágyók helyzetét ezek a már kialakult esztétikai ízlés formák eléggé meghatározhatják és szűkítik a feltétel rendszerüket, – mivel mindkét oldal túl magasra emeli a lécet – nagyon megnehezítik, sőt megkeseríthetik, társra találás esélyeit. Ne keressünk sztár ideált, annál inkább sem mivel nekik is meg van a maguk baja csak nagyobb.

Újságíró (UI): Trendi legyek vagy boldog.? – Így szól a cím.
Új-Kapcsolat (UK): Szerintem, ha a kollégának ez kérdés, akkor az a válaszom: Te legyél trendi, mi pedig boldogok. Erre mit lehet válaszolni.

Közel ilyen kérdést kaptam, amikor azt javasoltam egy érett korú hölgynek rossz hangulatát ellensúlyozza azzal, hogy tudatosan keresse azt, ami neki örömöt ad. A kérdése ez volt, {lehet, hogy nem hiszed el, de ez volt} “DE MI OKOZ NEKEM ÖRÖMÖT.”
Szerintem erre, szinte mindenki tudja a választ azonnal, (kettőjüket leszámítva) a kérdést válaszolatlanul hagytam. Viszont a TRENDI nagy marhaság már önmagában is. Például miért éppen „Akárki” az, aki eldönti, hogy mi a trendi?
Miért éppen Ő aki ezt eldönti? Mitől lesz ő a kiválasztott, aki tudja éppen most ezen a héten ilyen színek illenek rád, és ilyen stílusúak? A színeknek van napjuk, hetük, hónapjuk? Ha lenne is, nekem miért kéne követnem, ha éppen én teljesen más nem csak színárnyalatra, de más színre is kattanok?
na és ha nekem nem tetszik, nem nézek ki másban jól, (“azon a héten”) miért kövessem a trendit. Beültetnek valamit a médiák az agyunkban, hogy akkor vagy „valaki”, ha a „VALAKI” által felállított „trendiséget” követed.

Miért? Ki vagy Te trendis? Ismerjük egymást? Honnét tudod nekem mi jó? Mi illik hozzám? Miben érzem jól magam? Mi tetszik nekem?
Szerintem ezek a fontos kérdések. Ne hagyd magad beskatulyázni. Döntsd el Te bátran miben érzed jól magad, még ha a “trendivel” nem megegyező.
Érezd jól magad mindig, mint sem “trendisen” pocsékul. Régen az én koromba, éppen az volt a probléma, hogy nem volt választék és rá voltunk kényszerítve az éppen aktuális “divat diktátor” ízlésére. Erre most mit tesznek veled, -ha hagyod,- ugyanúgy egyenruhában akarnak járatni, (TRENDI), mint akkor minket. Csak akkor a korosztályomnak (50 fölöttieknek) nem volt más lehetőségük választék hiányában. A Te korosztályod, most manipulatív rafinált mágikus szóval (LEGYÉL TRENDI) tesznek áldozatul, a korosztályom a muszáj miatt. Szívesen lettem volna nem trendi, mert, cefetül nem tetszett, hogy többször jöttem magammal szembe /az öltözetem illetően/.
Mi trendi sosem érdekelt, de miben érzem jól magam az mindig. Ilyen szempontból állandóan azt nézhetném ki mit mond a trendiségről. Frusztrálódom, mint alábbiakban az újságíró és elrontja a napom, a hetem és lassanként az életem. Hisz, ha állandóan, mindig másokat követsz, mikor leszel TE!!!

MERT SOSEM MERTÉL ÚGY DÖNTENI, AHOGY SZERETTÉL VOLNA!!
VAGY TE DÖNTESZ VAGY A TRENDISÉG!

A trendi csinálók, éppen olyan emberek, mint Te, csak az a dolguk, hogy mindegy mit, de hirdessék a trendit, mert le kell kötni a figyelmed, vásároltatni akarnak veled, újabb trendieket. Te már észre sem veszed, hogy csüngsz azon, mi lesz a legújabb trendi. Olyan, mint a folytatásos film ők is meg kreálják, a film végét, hogy AKARD a következőt is nézni.

Mert mindig a trendiség, a másoknak való elvárás szerint döntöttél, sosem lehettél az, aki szerettél volna lenni.
Márpedig, ahány ember, annyi vélemény és a végén már szétesel, a sok-sokszor ellentmondásos válaszokból. Tudatosítsd, érezd mi jó Neked, és megkapod a választ a trendiség nélkül. Nem az a kérdés, tehát hogy mi trendi, hanem mi tetszik neked. Ha engeded megvezetni magad a trendiséggel nagyon nagy bajban leszel, mert az mindig más lesz, amit sem időben, sem energiában, sem pénzel nem lehet követni, miközben nem is érdemes. Az eszed állandóan ott jár ha kimész az utcára: Vajon trendi vagyok? Nem néznek le mások?
Ez tiszta gáz, ciki! – Mondja határozottan a trendiség atyaistene.
Ezt a kijelentést egy bulvárban olvastam.
Semmi nem ciki, ha nem adsz neki ilyen értelmezést magadban, ha igen, akkor minden az lesz. Sajnos így nőnek fel, akár itt is jelen lévő fiatalabbak, akik TÚL sokat adnak arra, amit az újság, magazin leír. NE FELEDD AZ ÚJSÁGOT OLYAN EMBER ÍRJA, MINT TE VAGY. Csak ő újság író, de azért még nem megcáfolhatatlan Isten.
Amivel itt nem értesz egyet jól teszed. Bár nem biztos:) Vannak kivételek

error: Content is protected !!