Megfázások természetes, házi kezelése

megfázás házi kezelése, meghűlés természetes kezelése,

megfázás házi kezelése, meghűlés természetes kezelése,

 

Kezelés nélkül a tipikus influenza gyakran eltűnik körülbelül egy hét múlva.
Ez alatt az idő alatt számos kezelési lehetőség van a tünetek könnyebb elviselésére.
A vényköteles antivirális gyógyszerek, csökkenthetik a fertőzés súlyosságát.
Rövidíthetik annak időtartamát is.
A tünetek enyhítésére még néhány természetes influenza elleni védekezés is hasznos lehet.
Vannak, akik segítenek a természetes influenza elleni védekezésben.
Az orvosi kutatások bizonyos kezeléseket támogatnak, amelyek magukban foglalják:

 • Meleg csirke leves számos szinten működik, mint influenza elleni védekezés. A meleg folyadék segíthet a torokfájás enyhítésében és hidratálódásban és elektrolitokban. A vizsgálatok kimutatták, hogy megváltoztathatja a fehérvérsejtek mozgását a szervezetben. Ez csökkenti a gyulladást
 • Méz. 
  Sok „természetes” köhögés és hideg gyógyszer tartalmaz mézet. A méz hatékony köhögéscsökkentő. Adjon hozzá néhányat a teához, vagy egy kis kanállal enni, ha megpróbálja megállítani a köhögést.
 • Gyömbér. 
  Dobjon néhány szelet gyömbért a teába vagy egy pohár meleg vízzel, és kortyoljon. Ez a gyökér gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a torokfájást és elnyomják a köhögést. Segíthet a hányingerben is.
 • Probiotikumok. 
  Növelje a bélben lévő jó baktériumokat, miközben a szervezet fertőzés ellen küzd. 

  Az egészséges bél mikrobióma fokozza az immunrendszert, megakadályozza az új fertőzések kialakulását, és elősegíti a gyógyulást.

A pihenés ugyancsak fontos része az influenza fertőzésből való kilábalásnak. A szervezet keményen küzd a fertőzés ellen. 
Bölcs dolog megállni, pihenni és aludni, hogy az immunrendszere visszaszoruljon a fertőzés ellen. 


Megfázás kezelése természetesen, hatásosan
Ha hideg lesz, elvárhatja, hogy egy-két hétig beteg legyen. Ez nem jelenti azt, hogy nyomorultnak kell lenned. A megfelelő pihenés mellett ezek a jogorvoslatok segíthetnek abban, hogy jobban érezzék magukat:

 • Maradj hidratált.
  A víz, a lé, a tiszta húsleves vagy a mézes, meleg citrom víz lazítja a zsúfoltságot és megakadályozza a kiszáradást. Kerülje az alkoholt, a kávét és a koffeintartalmú szódákat, amelyek rosszabbá tehetik a dehidratációt.
 • Pihenés. A szervezetnek sokat segít, ha ágyban pihen gyógyulnia kell.
 • Torokfájás csökkentés. Sós vízzel gargalizálás – 1 / 4–1 / 2 teáskanál só 8 ml-es pohár meleg vízben oldva – átmenetileg enyhíthet egy fájdalmas, vagy karcolt torok. 
  Kipróbálhatja a jégkockákat torokfájásra. Ügyeljen arra, hogy a csipkebogyó vagy a kemény cukorka gyerekeknek adjon, mert robbanthatnak rá.
 • Orrfolyás ellen.
  A lecsapódó sóoldat orrcseppek, vagy spray-k segíthetnek a feszült és eldugult orr könnyítésén.
 • Meleg folyadékot kortyolgasson. 
  A sok kultúrában használt megfázás elleni meleg folyadékok felvétele, mint például a csirke leves, a gyógyteák, vagy a meleg almalé, nyugtató lehet, és megkönnyítheti a torlódást a nyálkaáramlás növelésével.
 • Levegő párásítása. 
  A hűvös párásító nedvességet adhat otthonához, ami segíthet az orr-dugulás feloldásában.
  A vizet cserélje naponta, és tisztítsa meg a készüléket a gyártó utasításai szerint.

Az influenza kezelésére nem alkalmas az antibiotikumok.
Ezek támadják a baktériumokat, de nem segítenek a vírusok ellen.  Az antibiotikumok nem megfelelő használata, hozzájárul az antibiotikum-rezisztens baktériumok súlyos és növekvő problémájához.


C-vitamin 
Úgy tűnik, hogy a legtöbb esetben a C-vitamin szedése nem segít az átlagos személynek a megfázás megelőzésében. A C-vitamin alkalmazása a megfázásos tünetek kialakulása előtt azonban rövidítheti a tünetek időtartamát. A C-vitamin előnyös lehet a gyakori expozíció miatt magas megfázás kockázatával küzdő emberek számára – például a télen a csoportos gyermekgondozásban részt vevő gyermekek.

 • Az echinacea megfázásra irányuló tanulmány eredményei vegyesek. Egyes tanulmányok nem mutatnak előnyt. Más jelzések szerint bizonyos mértékű csökkenést mutatnak a megfázás korai stádiumában. 
  Az Echinacea leghatékonyabbnak tűnik, ha megfázásos tüneteket kezdetekor és 7-10 napig folytatja. Úgy tűnik, biztonságos az egészséges felnőttek számára, de sok gyógyszerrel kölcsönhatásba léphet. (vagy vissza verza)
  Az echinacea, vagy bármely más kiegészítő alkalmazása előtt keresse fel orvosát.
 •  A cink
  Rengeteg beszélgetés történt a cink megfázásának kezelésében, mivel egy 1984-es tanulmány kimutatta, hogy a cink-kiegészítők segítenek. Azóta a kutatás vegyes eredményeket hozott a cinkről és a megfázásról.

  Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a cink pasztillák, vagy a szirup egy nap alatt csökkenti a megfázás időtartamát, különösen a meghűlés első jeleinél és tüneteit követő 24 órán belül.
  A cinknek káros mellékhatása lehet.Orvoshoz fontos elmenni, kiderüljön megfázás, vagy vírusos influenza ártalmaskodik és az orvosi diagnózis a döntő.

  forrás mayoclinic.org

 

error: Content is protected !!