vírusellenes gyógynövények, természetes antibiotikum


Az ókorban a gyógynövényeket különféle betegségek, köztük a vírusos, fertőzések természetes kezelésére használták, de ma is használják. A hatékony növényi vegyületek koncentrációja miatt sok gyógynövény segít a vírusok leküzdésében, és a természetgyógyászok kedvelik őket. Ugyanakkor egyes gyógynövények előnyeit, korlátozott humán kutatások támasztják alá, amit vegyünk figyelembe.

Íme 12 gyógynövény, amelyek erős antivirális aktivitással rendelkeznek az influenzás idők közeledtével megelőzésre is.
Sok betegségben az erős immunrendszer az életmentő. Alábbi gyógynövények vírusellenesek és immunerősítők is lehetnek, tehát nem kizárt a koronavírusnál is segítség lehet. Az alábbi gyógynövények NEM ALKALMASAK a korona vírus kezelésére.
(ha mégis a koronavírus is elmúlna az a véletlen együttállás oka, – bár az is jó eredmény.)
A koronavírus megfékezésére mai napig a világon nincs megoldás!


1. Oregano
Az oregano egy népszerű gyógynövény a menta családban, lenyűgöző gyógyászati tulajdonságairól ismert. Növényi vegyületei, amelyek magukban foglalják a karvakrolt is, antivirális tulajdonságokkal rendelkeznek. Egy kémcsőben végzett vizsgálatban mind az oregano-olaj, mind az izolált karvakrol csökkentette az egér norovírus (MNV) aktivitását az expozíciót követő 15 percen belül (1 Megbízható forrás). Az MNV nagyon fertőző, és a gyomor influenza elsődleges oka az emberekben. Nagyon hasonlít az emberi norovírusra, és felhasználják a tudományos kutatásokban, mivel a humán norovírus hírhedten nehezen növekszik laboratóriumi körülmények között (2 Megbízható forrás). Az oregánóolajról és a karvakrolról kimutatták, hogy antivirális aktivitást mutatnak az 1. típusú herpes simplex vírus (HSV-1) ellen is; rotavírus, a csecsemők és gyermekek hasmenésének gyakori oka; légzőszervi szintetikus vírus (RSV), amely légúti fertőzéseket okoz (10 Megbízható forrás).

2. Zsálya
A menta család tagjaként a zsálya egy aromás gyógynövény, amelyet régóta használnak a hagyományos orvoslásban a vírusfertőzések kezelésére (6 Megbízható forrás).
A vírusellenes tulajdonságait zsálya többnyire tulajdonítható vegyületek úgynevezett safficinolide és zsálya egy, amelyek megtalálhatók a levelek és a szár a növény (7 Megbízható forrás).
A kémcsőben végzett kutatások azt mutatják, hogy ez a gyógynövény küzdelemben részesítheti az 1. típusú humán immunhiány vírust (HIV-1), ami AIDS-hez vezethet. Az egyik vizsgálatban a zsálya kivonat szignifikánsan gátolta a HIV-aktivitást azáltal, hogy megakadályozta a vírus bejutását a célsejtekbe (8 Megbízható forrás).
Azt is kimutatták, hogy a zsálya küzdi a HSV-1-et és az indián vezikulovírust, amely fertőzi a haszonállatokat, például lovakat, teheneket és sertéseket (10 Megbízható forrás).

3. Bazsalikom
Sokféle bazsalikom , beleértve az édes és a szent fajtákat, képes küzdeni bizonyos vírusfertőzésekkel. Például egy kémcsőben végzett vizsgálat azt találta, hogy az édes bazsalikom kivonatok, beleértve az olyan vegyületeket, mint az apigenin és az ursolsav, erős hatást mutattak a herpeszvírusok, a hepatitis B és az enterovírus (11 Megbízható forrás). A szent bazsalikomról , más néven tulsi néven ismert, hogy fokozza az immunitást, ami segíthet a vírusfertőzések leküzdésében. Egy 24 hetes vizsgálatban, 24 egészséges felnőtt részvételével, kiegészítve 300 mg szent bazsalikom-extraktummal, szignifikánsan megnőtt a segítő T-sejtek és a természetes gyilkos sejtek szintje, amelyek egyaránt immunsejtek, amelyek segítenek megvédeni a testét a vírusos fertőzésektől (12 Megbízható forrás).

4. Édeskömény
Az édeskömény egy édesgyökér-ízesítésű növény, amely bizonyos vírusok ellen képes küzdeni. Egy kémcsőben végzett vizsgálat kimutatta, hogy az édeskömény kivonat erős antivirális hatást mutatott a herpeszvírusok és a 3-as típusú influenza (PI-3) ellen, amely szarvasmarhák légúti fertőzéseit okozza (13 Megbízható forrás). Sőt, a transz-anetol, az édeskömény illóolajának fő alkotóeleme, erős vírusellenes hatást mutatott a herpeszvírusok ellen (14 Megbízható forrás). Az állatokon végzett kutatások szerint az édeskömény fellendítheti immunrendszerét és csökkentheti a gyulladást , amely szintén segíthet a vírusfertőzések leküzdésében (15 Megbízható forrás).

5. Fokhagyma
A fokhagyma népszerű természetes gyógymód számosféle állapotra, ideértve a vírusos fertőzéseket is. Egy humán papilloma vírus (HPV) által okozott szemölcsökből álló 23 felnőtt vizsgálatában, ha fokhagymakivonatot alkalmaztak az érintett területeken, napi kétszer, a szemölcsök mindegyikében 1–2 hét elteltével eliminálódtak ( 17 Megbízható forrás). Ezenkívül a régebbi kémcsőben végzett tanulmányok megfigyelik, hogy a fokhagyma lehet vírusellenes hatással az A és B influenza, HIV, HSV-1, vírusos tüdőgyulladás és rhinovírus ellen, amelyek a megfázást okozzák . A jelenlegi kutatás azonban hiányzik (18 Megbízható forrás). Állatokkal és kémcsövekkel végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a fokhagyma fokozza az immunrendszer válaszát azáltal, hogy stimulálja a védő immunsejteket, amelyek védelmet nyújthatnak a vírusfertőzések ellen (19 Megbízható forrás).

6. Citrombalzsam
A citromfű olyan citromfű növény, amelyet általában teákban és fűszerekben használnak. Ünnepelik gyógyhatásainak is. A citromfű kivonat olyan erős illóolajok és növényi vegyületek koncentrált forrása, amelyek antivirális aktivitással rendelkeznek (20 Megbízható forrás). A kémcsőben végzett kutatások kimutatták, hogy antivirális hatásai vannak a madárinfluenza (madárinfluenza), herpeszvírusok, a HIV-1 és az enterovirus 71 ellen, amelyek súlyos fertőzéseket okozhatnak csecsemőkben és gyermekekben (23 Megbízható forrás).

7. Borsmenta
A borsmenta ismert vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és általában hozzáadják a teákhoz, kivonatokhoz és tinktúrákhoz, amelyek célja a vírusfertőzések természetes kezelése.
A levelei és az illóolajok aktív összetevőket tartalmaznak, beleértve a mentolt és a rozmarinsavat, amelyek antivirális és gyulladáscsökkentő hatásúak (24 Megbízható forrás).
Egy kémcsőben végzett vizsgálat során a borsmentalevél-kivonat erős vírusellenes aktivitást mutatott a légzőszervi szintetikus vírus (RSV) ellen, és szignifikánsan csökkentette a gyulladásos vegyületek szintjét (25 Megbízható forrás).

8. Rozmaring

vírusellenes gyógynövények, természetes antibiotikum

vírusellenes gyógynövények, természetes antibiotikum

A rozmarint gyakran használják a főzéshez, ugyanakkor számos növényi vegyület, beleértve az oleanolsavat (26 Megbízható forrás). Az oleanolsav antivirális aktivitást mutatott herpes vírusok, HIV, influenza és hepatitis ellen állati és kémcsőben végzett vizsgálatokban (27 Megbízható forrás).
Ráadásul a rozmaringkivonat vírusellenes hatást mutatott a herpeszvírusok és a májot érintő A hepatitis ellen (29 Megbízható forrás).

9. Echinacea
Az echinacea az egyik legnépszerűbb összetevő a gyógynövényben, lenyűgöző egészség-elősegítő tulajdonságai miatt. A növény sok részét, beleértve virágait, leveleit és gyökereit, természetes gyógymódokhoz használják. Az Echinacea purpurea , a kúp alakú virágokat előállító fajta valójában az őslakos amerikaiak sokféle állapot kezelésére használtak, beleértve a vírusos fertőzéseket (30 Megbízható forrás). Számos kémcsőben végzett vizsgálat arra utal, hogy az echinacea bizonyos fajtái , köztük az E. pallida , az E. angustifolia és az E. purpurea különösen hatékonyak a vírusfertőzések, például a herpesz és az influenza (31 Megbízható forrás). Nevezetesen úgy gondolják, hogy az E. purpurea immunerősítő hatással is rendelkezik, ami különösen hasznos vírusfertőzések kezelésére (30 Megbízható forrás).

10. Édesgyökér
Az édesgyökér a hagyományos kínai orvoslásban és más természetes gyakorlatokban évszázadok óta használatos. A glicirhizin, a liquirigegenin és a glabridin csak néhány olyan aktív anyag az édesgyökérben , amelyek erős vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek (34 Megbízható forrás). A kémcsőben végzett vizsgálatok igazolják, hogy az édesgyökér-gyökér kivonat hatékony a HIV, RSV, herpeszvírusok és a súlyos, akut légzőszervi szindrómával kapcsolatos koronavírus (SARS-CoV) ellen, amely súlyos tüdőgyulladást okoz (35 Megbízható forrás, 36 Megbízható forrás, 37 Megbízható forrás).

11. Astragalus
Az Astragalus a hagyományos kínai orvoslásban népszerű virágos gyógynövény. Büszkélkedhet astragalus poliszachariddal (APS), amely jelentős immunfokozó és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik (38 Megbízható forrás). A kémcsőben és az állatokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy az astragalus legyőzi a herpeszvírusokat, a hepatitis C és a madárinfluenza H9 vírust.  (42 Megbízható forrás). Ezenkívül a kémcsőben végzett vizsgálatok azt sugallják, hogy az APS megvédi az emberi asztrocita sejteket, a központi idegrendszer legszélesebb körű sejtjeit a herpeszfertőzéstől (38 Megbízható forrás).

12. Gyömbér
A gyömbértermékek, például elixírek, teák és pasztillák, népszerű természetes gyógymódok – jó okból. A gyömbérről kimutatták, hogy lenyűgöző antivirális aktivitással rendelkezik, a magas növényi vegyületek magas koncentrációjának köszönhetően. A kémcsőben végzett kutatások kimutatták, hogy a gyömbérkivonatnak van antivirális hatása a madárinfluenza, az RSV és a macska kalicivírus (FCV) ellen, amely összehasonlítható az emberi norovírussal (45 Megbízható forrás) Ezenkívül a gyömbérben található olyan speciális vegyületekről, mint például a gingerolok és a zingerone, amelyek gátolják a vírus replikációját és megakadályozzák a vírusok bejutását a gazdasejtekbe (46 Megbízható forrás).

Vírus-ellenes gyógynövények összegzés:
A gyógynövényeket az ősi idők óta használják természetes gyógymódokként. A közönséges konyhai gyógynövények, például a bazsalikom, a zsálya és az oregánó, valamint a kevésbé ismert gyógynövények, mint például az astragalus erős vírusellenes hatással rendelkeznek számos vírus ellen, amelyek emberben fertőzéseket okoznak. Könnyű hozzáadni ezeket az erőteljes gyógynövényeket étrendjéhez, ha kedvenc receptjeiben felhasználja őket, vagy teákból készíti őket. Ne feledje azonban, hogy a legtöbb kutatást kémcsövekben és állatokban koncentrált kivonatok felhasználásával végezték. Ezért nem világos, hogy ezeknek a gyógynövényeknek kis adagjai lennének-e ugyanazok a hatások.

A megbízható forrás: többségében NIH.GOV nemzetközileg elismert szakinformációt jelent.


Ez a cikk, kizárólag, csak általános informatív jellegű, egyéni esetekre alkalmazásáról a szakorvos kizárólagos döntése szerint járjon el!
A fenti gyógynövények NEM ALKALMASAK a korona vírus kezelésére. A koronavírus megfékezésére mai napig a világon nincs megoldás


Megfázás egyógyítására, kezelésére itt talál megoldást

10 tipp megfázás természetes kezelésére>>>

Készüljünk az influenza, megfázás, vírusfertőzésre természetes>>>

12 lenyűgöző gyógynövény antivirális aktivitása>>>

Megfázás kezelése – Természetes gyógymódok>>>

A megfázás természetes gyógyítókezelése – influenza házi kezelése>>>

Állítsd meg a vírusok és baktériumok támadását!

11 A fokhagyma bizonyított egészségügyi előnyei

Mit tegyen otthon, ha koronavírusra utaló tünetei vannak?


 

 

error: Content is protected !!