Megfázások természetes, házi kezelése

megfázás meghűlés, természetes kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású

megfázás természetes kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású

Kezelés nélkül a tipikus influenza gyakran eltűnik körülbelül egy hét múlva.
Ez alatt az idő alatt számos kezelési lehetőség van a tünetek könnyebb elviselésére.
A vényköteles antivirális gyógyszerek, csökkenthetik a fertőzés súlyosságát.
Rövidíthetik annak időtartamát is.
A tünetek enyhítésére még néhány természetes influenza elleni védekezés is hasznos lehet.
Vannak, amik segítenek a természetes influenza elleni védekezésben.
javasolják 39 Celsius fok alatt nem kell lázcsillapítót használni, mivel a láz a szervezet védelme érdekében jár el.
Ugyanígy az orr váladékot is elsőként fújjuk ki és amikor kellemetlen, fárasztó akkor vessük be az alábbi gyógyító javaslatokat.
Az orvosi kutatások bizonyos kezeléseket támogatnak, amelyek magukban foglalják:

 • Meleg csirke leves számos szinten működik, mint influenza elleni védekezés. A meleg folyadék segíthet a torokfájás enyhítésében és hidratálódásban és elektrolitokban. A vizsgálatok kimutatták, hogy megváltoztathatja a fehérvérsejtek mozgását a szervezetben. Ez csökkenti a gyulladást.
  Minél több energiát használ a szervezet az étel megemésztésére, annál kevesebb jut az immunrendszerre. Ezért egyen egészséges és könnyű ételeket, mint a levesek, teák, friss gyümölcsök és zöldségek (nincs cukor, nincs tej, nincs glutén ). A csirke leves (húsleves, zöldségek, melegek és minden) növeli az immunrendszert és csökkenti a tüdőgyulladást. A Nagymamának igaza volt! A csirke leves zsidó penicillin!
megfázás meghűlés, természetes kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású

megfázás meghűlés természetes-kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású.

 • Méz

  Sok „természetes” köhögés és megfázásra alkalmas gyógyszer tartalmaz mézet. A méz hatékony köhögéscsökkentő. Adjon hozzá a meleg teához, vagy egy kis kanállal enni, csökkentheti, csillapíthatja a köhögést, krákogást.
  Egyen mézet lefekvés előtt. A méznek kitűnő köhögés csillapító és alvást segítő hatása van. Közvetlenül lefekvés előtt egy evőkanálnyi mennyiség nagyon ajánlott. Természetes antibakteriális hatása miatt védi a fogakat is. Mézet mindig a méhésztől vegyen és ne a szupermarketekben!
   
 • Gyömbér A gyömbért több ezer éve használják a megfázási tünetek kezelésében. A modern kutatások támogatják az életkorra vonatkozó, a hatékonyságra vonatkozó állításokat, amelyek azt mutatják, hogy a gyömbér hatékony megoldás az emberi légzőszervi vírus (HRSV) ellen. A gyömbér segíthet megakadályozni a vírusnak a sejtekhez való kötődését, ami megelőzheti a tüneteket, például az orr-folyást. A friss gyömbér nagyon jó a megfázásos tünetekre. Ha nem ízlenek a friss szeletek, próbálja meg egy kis mézzel édesíteni.
  Gyömbér segít csökkenteni a gyulladást és támogatja az immunrendszert.

  Gyömbéres teát
  is készíthet, néhány gyömbért szeletekre szel és forró vízben 5-10 percig tartja. Gyömbéres tea megfázástól független fogyasztható, pl. erős frissítő hatása is nagyon jó, egy kis csipetnyi szegfűszeggel keverve ez jelentősen fokozható. Szegfüszeg és semmilyen aroma olaj NEM IHATÓ HÍGÍTVA SEM!
  Szegfűszeg nagyon erős, kiindulásul egy pohárba tegyen CSAK 1-2 szemet, egy kávéskanál gyömbérhez, majd vízzel leforrázni, majd édesíteni.
  Ezt követően, ha úgy érzi kedve szerint adagolja észszerűen. Túlzás mindenben kerülendő értelemszerűen!
  Igyon 2-3 csésze friss gyömbéres teát naponta. A frissen reszelt gyömbérgyökér (kb. 2 teáskanál) egy csésze forró vízben a legjobb. A Yogi teák gyömbér teát is készítenek, nagyszerűen megnyugtatja a torokfájásokat is!
  Probiotikumok


  Növelje a bélben lévő jó baktériumokat, miközben a szervezet fertőzés ellen küzd. 

  Az egészséges bél fokozza az immunrendszert, megakadályozza az új fertőzések kialakulását, és elősegíti a gyógyulást.

A pihenés ugyancsak fontos része az influenza fertőzésből való kilábalásnak. A szervezet keményen küzd a fertőzés ellen. 
Bölcs dolog megállni, pihenni és aludni, hogy az immunrendszere visszaszoruljon a fertőzés ellen. 


Megfázás kezelése természetesen, hatásosan
Ha hideg lesz, elvárhatja, hogy egy-két hétig beteg legyen, vagy időben kezdjen el védekezni ezáltal megelőzni, elkerűlni.
A megfelelő pihenés mellett ezek a jogorvoslatok segíthetnek abban, hogy jobban érezzük magunkat:

 • Maradj hidratált
  A víz, a lé, a tiszta húsleves vagy a mézes, meleg citrom víz lazítja a zsúfoltságot és megakadályozza a kiszáradást. Kerülje az alkoholt, a kávét és a koffeintartalmú italokat, amelyek rosszabbá tehetik a dehidratációt. A 2-3 liter színtiszta víz fontos BUBORÉKOK NÉLKÜL!!!
 • Pihenés. A szervezetnek sokat segít, ha ágyban pihen, hogy gyógyulnia tudjon. A pihenés nagyon fontos része az influenza fertőzésből való kilábalásnak. A szervezet keményen küzd a fertőzés ellen. Bölcs dolog megállni, pihenni és aludni jót, hogy az immunrendszere a fertőzés ellen tudjon fordulni.
 • Torokfájás csökkentés. Sós vízzel gargalizálás – 1 / 4–1 / 2 teáskanál só 8 ml-es pohár meleg vízben oldva – átmenetileg enyhíthet egy fájdalmas, vagy karcoló torkot. Kellemes lehet a Carmol cseppeket (patikából) mézre, esetleg cukorra csepegtetve bevenni.
 • Orrfolyás ellen.
  A lecsapódó sóoldat orr-cseppek, vagy orr-spray-k segíthetnek a feszült és eldugult orr könnyítésén.
 • Meleg folyadékot kortyolgasson. 
  A sok kultúrában használt megfázás elleni meleg folyadékok felvétele, mint például a csirke leves, a gyógyteák, vagy a meleg almalé, nyugtató lehet, és megkönnyítheti a torlódást a nyálkaáramlás növelésével.
 • Levegő párásítása. 
  A hűvös párásító nedvességet adhat otthonához, ami segíthet az orr-dugulás feloldásában.A vizet cserélje naponta, és tisztítsa meg a készüléket a gyártó utasításai szerint.
 • Friss levegő Ez megelőző és terápiás értékkel is bír. Minél több időt tölt el valaki a szabadban, annál inkább ellenálló lesz a szervezete. Érdekes módon még egy kis hideg is jótékony hatással van a szervezetünk ellenálló képességére

  megfázás meghűlés, természetes kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású

  megfázás meghűlés, természetes kezelése. mézes tea, citrom, fokhagyma gyógyítóhatású

 • Fokhagyma
  A fokhagyma talán a legjobb immunerősítő megfázásos betegség esetén. Erős antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fő vegyületéből az allicinből származnak. Tanulmányok kimutatták, hogy a fokhagymát fogyasztó résztvevők kevesebben
  fáznak meg és rövidebb ideig tartott a megfázásos időszak. A levesben, vagy salátában is tehet fokhagymát összedarabolva, vagy kapszulában.

  A fokhagyma egészségügyi előnyeiről meggyőzően itt>>>

Az influenza kezelésére nem alkalmas az antibiotikumok.
Ezek támadják a baktériumokat, de nem segítenek a vírusok ellen.  Az antibiotikumok nem megfelelő használata, hozzájárul az antibiotikum-rezisztens baktériumok súlyos és növekvő problémájához.

C-vitamin 
Úgy tűnik, hogy a legtöbb esetben a C-vitamin szedése nem segít az átlagos személynek a megfázás megelőzésében. A C-vitamin alkalmazása a megfázásos tünetek kialakulása előtt azonban rövidítheti a tünetek időtartamát. A C-vitamin előnyös lehet a gyakori expozíció miatt magas megfázás kockázatával küzdő emberek számára – például a télen a csoportos gyermekgondozásban részt vevő gyermekek.
Bár ezt még mindig nem fogadja el az orvosi szakma, a C-vitamin ténylegesen segít megakadályozni, vagy csökkenteni a nátha időtartamát.
A fehérvérsejtek és a C-vitamin szintje jelentősen csökken a vérben a megfázás, vagy influenza alkalmával.
Egyesek észlelték a méreganyagok, amiket a fertőzés alatt bocsátottak ki a baktériumok, gátolják a fehér vérsejt C-vitamin felvételét.
Ezáltal okozzák, hogy a fehérvérsejtek könnyebben rongálódnak a megfázás során. 
PDR for Herbal Medicines

 • Az echinacea megfázásra irányuló tanulmány eredményei vegyesek.
  Az Echinacea leghatékonyabbnak tűnik, ha megfázásos tüneteket kezdetekor és 7-10 napig folytatja. Úgy tűnik, biztonságos az egészséges felnőttek számára, de sok gyógyszerrel kölcsönhatásba léphet. (editor mj.: mintha a gyógyszereknél ez nem állna fenn és több mellékhatással)
  Az echinacea, vagy bármely más kiegészítő alkalmazása előtt keresse fel orvosát.
  Ma már egyre többen alkalmazzák betegség esetén, mivel az egyik legjobb gyógynövénynek tartják.
  Hatékonyan erősíti az immunrendszert, illetve ha már bekövetkezett a baj, akkor lerövidíti a betegség időtartamát.
  Nem okoz azonnali látványos eredményt, de rendszeres fogyasztása kezdő téli időszakban megelőző hatással bírhat.
  (A tanulmányok ellent mondásosak: egyes tanulmányok nem mutatnak különösebb előnyt, mások szerint igen javulás értékelhető. mayoclinic – edit. mj: Kérdezze meg a patikusa tapasztalatát róla a rengeteg beteg hozzájuk jár!) 
 •  A cink
  Rengeteg beszélgetés történt a cink megfázásának kezelésében, mivel egy 1984-es tanulmány kimutatta, hogy a cink-kiegészítők segítenek a megfázásban. Az egyik legfontosabb nyomelem, amit szelénnel együtt célszerű alkalmazni. Felső légúti megbetegedések esetén mindig sikerrel alkalmazható. Tudományosan igazolt tény, hogy akár napokkal is képes lecsökkenteni a betegségek időtartamát.

  Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a cink pasztillák, vagy a szirup egy nap alatt csökkenti a megfázás időtartamát, különösen a meghűlés első jeleinél és tüneteit követő 24 órán belül.  “A cink szintén gátolja egyes vírusok, mint nátha és herpesz-vírus növekedését. A szervezet megfelelő cink-szintje különösen fontos idősebb korban.” (Encyclopedia of Natural Medicine)
 • Orvoshoz fontos elmenni, kiderüljön megfázás, vagy vírusos influenza ártalmaskodik és az orvosi diagnózis a döntő.forrás mayoclinic.org

Megfázás kezelése más természetes gyógymóddal.

Orr-folyás és megfázás kezelése természetesen más lehetőség

Ne feledje, hogy ezek közül sokan magukban foglalják a természetes antibakteriális vegyületeket, amelyek segítenek az orr-járatok kiürítésében és a baktériumok, vírusok elpusztításában és enyhítik az orr-folyását.

megfázás, meghűlés, természetes kezelése. méz-tea, citrom, fokhagyma hatásos

megfázás természetes kezelése. mézes-tea, citrom, fokhagyma hatásos

Sós orr öblítés A sós víz használatával az orr-járatok tisztítása valószínűleg az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy megállítsa egy orr-folyást a pályáján. Tanulmányok azt mutatják, hogy a résztvevők, akik hidegben sóoldatot használnak, szignifikánsan csökkentek a tünetek, beleértve az orr-szekréciót, a torokfájást, az orr-légzési könnyebülést, az orr-elzáródást, valamint a további orr-dekompenzáns gyógyszerek használatát.
Amellett, hogy az orr-nyálkahártyát, azonnal felszabadítja, – a só erős antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megölni a felelős mikrobákat. Sós orr csepegtető, vagy spray kaphatók a patikákban. Ismételje meg naponta néhányszor, amíg a nyálka nem csökken jelentősen.

Gőz A gőz belégzése segít lebontani és eltávolítani az orr-járatokat, amelyek orr-folyását okozzák. Az antimikrobiális illóolajok, mint a kakukkfű, borsmenta vagy eukaliptusz hozzáadása segíthet a tünetek enyhítésében és a gyógyulás folyamatában is. Az illóolajok közül számos olyan vegyületet tartalmaz, mint a mentol és a timol, amelyek erős dekongesztánsokként működnek. Gőz belégzés elkészítéséhez melegítsünk egy-két csésze vizet egy edényben, amíg el nem kezd gőzölni (de nem forró). Adjunk hozzá néhány csepp borsmenta, eukaliptusz vagy kakukkfű illóolajat. Fogd meg a törülközőt, tedd a fejedre, és támaszkodj a gőzbe, mélyen belélegezve.
Maradj így 7-10 percig, majd fújja ki az orrát. Ismételje meg naponta néhányszor.


Forró teák Egyszerűen a forró víz fogyasztása segíthet enyhíteni a megfázásos tüneteket, például az orr-folyást. A vizsgálatok azt találták, hogy a forró italok sok tünetet azonnal megkönnyítettek, és tartós megkönnyebbülést biztosítottak. A kutatók úgy vélik, hogy ez a forró víz képes arra, hogy kiöblítse és lebontja a felesleges nyálkát. A forró vízhez citromot adva, vagy gyulladás gátló gyógynövény, például kamilla, csalán, … hozzáadásával adagolhat antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokat is.

Mustárolaj Ayurveda-ban a mustárolaj segít a nyálka lebomlásában.
A kutatások kimutatták, hogy a mustárolaj is erős antibakteriális szer, még a leginkább rezisztens kórokozókkal szemben is.
A mustárolaj használatához melegítsen egy kis mennyiséget a serpenyőben. Csepegtető használatával adjunk hozzá pár cseppet az egyes orrlyukakhoz, miközben a fejét döntse hátra. Ismételje meg ezt naponta egyszer vagy kétszer.
Erős illatú olaj támogatja immunrendszerünket és erősen hat, a szerveket energiával tölti fel. A szájban a kórokozók távol tartására a mustár olajat fogínyünkbe dörzsöljük bele. A mustármagból készült gyógyhatású szerek alkalmasak a megfázásos, köhögéssel járó betegségek csillapítására.

Édesgyökérgyökér A édesgyökér gyökér aktív összetevője, olyan tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segítenek lebontani a felesleges nyálkát, ami lerövidítheti az orr-folyás idejét. Emellett az édesgyökér gyökér antivirális, antibakteriális, és számos antioxidánsot tartalmaz az immunrendszer támogatására. Segíthet köhögéscsillapításában, görcsoldásnál a természetes kezelésben. Édesgyökérként készíthet teát is, vagy kapszula formájában. Fokozottan figyelni kell a megfelelő ivóvíz bevitelre.
forrás. MEGAN PATIRY

D-vitamin téli-tavaszi időszakban mindenképpen kellene szedni, ha eddig nem alkalmazta itt az ideje a hiányzó napfényt így pótolni. Annál is inkább, mert ma már a C-vitamint is megelőző fontos vitaminnak tartják. D-vitamin, mint kutatások is alátámasztották, erős védelmet biztosít az influenza ellen. A magas D-vitamin szint védetté teszi a szervezetet a vírusokkal való küzdelemben. Sajnos az emberek túlnyomó része D-vitamin hiányban szenved, részint a napsütés hiánya miatt, valamint táplálkozásnál sem kap hangsúlyt a pótlása, miközben ma már D-vitamin kapszulák útján könnyen pótolható.

Célszerű a megfázás, meghűlés elleni természetes gyógyhatású növényeket egymással kombinálva is használni, az erősebb és biztosabb gyógyítóhatás kiváltása érdekében.

A megfázás természetes gyógyítókezelése – influenza házi kezelése itt is>>
10 tipp megfázás természetes kezelésére>>

A fokhagyma egészségügyi előnyeiről meggyőzően itt>>>

megfázás, meghűlés, természetes gyógykezelése. méz-tea, citromos tea, fokhagyma gyógyhatása

megfázás, meghűlés, természetes gyógykezelése. méz-tea, citromos tea, fokhagyma gyógyhatása

error: Content is protected !!