Nőnapi ünnep, nőnap eredete Nőmozgalmak elindítói

Nőnapi ünnep, nőnap eredete Nőmozgalmak elindítói

 

„Március 8-án világszerte, így Magyarországon is a nőket ünnepeljük.
Ez a nap róluk szól.
Szenvedély, szeretet, magabiztosság, kíváncsiság, erő, gondoskodás, egyediség, tapasztalat, tudás, összetartás.
A nő ezer arca. Boldog nőnapot!” – üzeni a keresztény-konzervatív kormány.

Lássuk mi a valóság!
A nők üzenetét a videó elmondja a kormány részére.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene mozgalom Facebook-oldalán reagált az alkotásra; összevágták a videót olyan felvételekkel, melyeken bántalmazott nők beszélnek, fideszes politikusok nőgyűlölő meg- (sőt, fel-)szólalásaival, és minden olyan dologgal, ami relevánsabb a témában, mint egy szál tulipán vagy egy doboz sütemény. „Vacilláltam, hogy kikerülhet-e ide ez a videó, ami a nőnapi kormányvideóra készült válaszul, hiszen nagyon kemény kritika, nem finomkodik. Viszont az alkotója, Sebők Éva egyetlen nap alatt dobta össze, kimondottan ide, nektek, és bizony sok fontos dologra rámutat. Remélem, mindenki a helyén kezeli, és senki sem sértődik meg. Végül is, kommentár nincs, csak eredeti felvételek” – a videót ezzel a szöveggel posztolták.

Vasárnap Budapesten, a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveznek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, a párkapcsolati erőszak ellen. „Szóljon a nőnap újra a nők jogairól! Szóljon az Isztambuli Egyezmény – vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is – ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé – vagy helyett – kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án” – olvasható az esemény leírásában.

forrás: 444.hu

Kormányzati nőnapi köszöntő eredeti formában szép tartalommal, nagyon szép zene, átszellemült férfi hang.Kormányzati nőnapi köszöntő – valósághűbb átdolgozott kiadása!

A videó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene mozgalom Facebook oldalán>>>


Nőnapi ünnep, nőnap eredete Nőmozgalmak elindítói

Nőnapi ünnep, nőnap eredete Nőmozgalmak elindítói


Nőnap története>>

Kormányzati nőnapi köszöntő (eredeti és speciál forma)>>

Valentin napi szerelmes idézetek>>

Mikor van Nőnap>>


 

Ariana Grande egyik legjobb slágerdala – ‘One Last Time’ videó

error: Content is protected !!